Poradna: Výživa dětí a trávicí potíže

13 zodpovězených otázek
MUDr. Pavlína Koucká
Odborník
Odebírej2

Dobrý den, milí rodiče,

jmenuji se Pavlína Koucká, jsem absolventkou 2. lékařské fakulty Univerzity Karlovy (dříve Fakulty dětského lékařství). Od roku 2018 jsem zaměstnaná na pediatrické klinice fakultní nemocnice v Praze a zároveň studentkou postgraduálního programu. Nyní jsem na rodičovské dovolené. Ráda pro Vás povedu poradnu o výživě kojenců i starších dětí.

Výživa zásadním způsobem ovlivňuje zdraví dítěte jak aktuální tak i v budoucnu. Proto je třeba jí věnovat velkou pozornost. V poslední době byla učiněna řada objevů v oblasti výživy u dětí v útlém věku. Obdobně i Vy, rodiče, věnujete velkou pozornost tomuto tématu a máte k němu různé dotazy. Na informace v oblasti výživy nemusí být v ambulanci praktického lékaře vždy dostatek času nebo nemusí být dobře pochopeny. Proto se neváhejte obrátit na tuto poradnu s jakýmkoli dotazem, který se týká:
👉 kojení,
👉 dokrmů,
👉 prvních příkrmů, ale i výživy starších dětí,
👉 potíží s trávením a zažívacích problémů dětí.

V odpovědích na Vaše dotazy se Vám budu snažit zprostředkovat tyto poznatky a
doplním je i o vlastní zkušenosti.

Mějte na mysli, že v každé situaci konkrétního dítěte nemusí být vždy pouze jedno optimální řešení a každý pediatr může mít trochu odlišný názor. Ráda s Vámi tyto situace prodiskutuji a pokusíme se najít nejlepší řešení pro Vaše dítě.

MUDr. Pavlína Koucká
dětská lékařka