Kodex chování na stránce

Ahoj.
Jsme velmi rádi, že jsi součástí toho, co na Modrém koníku děláme a vytváříme. Aby to mohlo skutečně fungovat, úplně stačí, když se budeme k ostatním chovat tak, jak bychom chtěli, aby se oni chovali k nám. Jednoduché, že?

Dej přednost povzbuzení před kritikou

Na stránce se snažíme šířit příjemnou atmosféru. Všichni si tu tykáme a jsme si rovni, ale to neznamená, že jsme stejní. Každý z nás je jiný a je důležité si uvědomit, že to, co vím já, nemusí vědět každý. Proto se, prosím, vyjadřuj slušně a vyhni se výsměchu, nadávkám a PSANÍ VELKÝMI PÍSMENY - působí to totiž jako křičení. Buď také ohleduplná ke gramatickým chybám ostatních, občas je přece uděláme všichni.

A pokud se přece jen dostaneš do situace, kdy je pro tebe těžké reagovat přátelsky a s dobrým úmyslem, raději nereaguj vůbec.

Používej jen jeden profil

Vystupovat pod více profily není fér. Pokud se bojíš něco prezentovat pod svým profilem, máš dvě možnosti:

  1. Pokud se chceš o něčem poradit a je to pro tebe příliš osobní, můžeš při založení diskuze využít možnost přidat diskuzi bez přihlašovacího jména.
  2. Pokud chceš na stránku pod falešným jménem přidat něco, co na ni nepatří, jednoduše to tam nedávej vůbec. Riskuješ tak zablokování všech svých profilů.

Podporuj dobré věci, aby rostly. Nepodporuj to, co by mohlo ublížit jiným

Na Koníku si vzájemně pomáháme. Podporujeme šikovné maminky a podporujeme informace a aktivity, které jsou nápomocné. Pokud máš v úmyslu dělat opak, není tato stránka pro tebe to správné místo. Rasismus, šikana, násilí a také šíření nenávisti, strachu a lží za účelem manipulace na Koníka opravdu nepatří. Stejně tak sem nepatří fotky nahých těl dětí a dospělých, nevhodné obrázky, pornografie a podobně.

Pamatuj: to, co na internetu jednou zveřejníš, je velmi těžké vzít zpět

Mysli na to dříve, než o sobě zveřejníš příliš osobní údaje a informace, včetně fotek sebe, svých dětí a podobně. Chraň také své soukromí a osobní údaje ostatních1. Pokud někdo napíše jen tobě, například interní poštou, není fér šířit to veřejně dále. Pamatuj, že co je jednou na internetu, už z něj není možné nikdy úplně smazat, a že internet není pro děti úplně bezpečné místo.

Svět internetu nám dává pocit svobody a jsme v něm odvážnější, zákony tu ale platí také. Konejme proto s nimi v souladu. Porušení zákona nebo práv jiné osoby je na internetu trestné stejně, jako v reálném životě.

Pokud bys něco ráda prodala nebo koupila, použij náš Bazar

Je nás tu velmi mnoho a proto je důležité, aby všechno mělo své místo. Jinak bychom se v tolika příspěvcích ztratili. Inzeráty, umístěné ve Fóru a ve tvém profilu proto budou odstraněny. Všechny směřuj do Bazaru. O tom, jak správně inzerovat, se dočteš v Pravidlech Bazaru.

Svoje příspěvky zveřejni jen jednou

Pomůžeš nám tím Koníka udržet přehledného a bude tak lépe plnit svůj účel. V případě, že se dostaneš do diskuze, kde nebudou mít ostatní stejný názor jako ty, ti nepomůže ostatní přesvědčit o své pravdě ani sto vykřičníků, velká písmena ani vložení příspěvku desetkrát po sobě. Vyzkoušej to úplně jinak – v klidu.

Opakované příspěvky se stejným nebo podobným obsahem na více místech, které slouží jako reklama, budou odstraněny bez upozornění.

Pokud si nejsi jistá tím, co je v pořádku a co už ne, zeptej se nás.