Jsem z toho v šoku. Chci se jen vyzpovídat. Někdo stejný začátek?

6. zář 2023

Syn 2r, doma pomáhá plnit pračku, vytahovat myčku, pomáhá s "úklidem", uklidí si po sobě hračky, ví kam hračky patří, hezký jí ale s pomocí, sní vše, mluví jenom pár slovíček, když ho něco hodně baví tak si hraje sám, ale spíše vyžaduje pozornost. Bývá co 14 dní, u babičky na celý víkend tam je to v pořádku. V dětském koutku je taky hodný, hraje si, ani neví že tam jsme. S dětmi a cizími lidmi problém nikdy nebyl.
Sem tam ho chytne "záchvat vzteku" ale žádná tragédie.

No a téma školka.
V pondělí nastoupil do školky pro děti od 2-3let ve třídě jsou 4 děti, dvě holčičky a dva kluci. Konkrétně Montessori školka.( Kdo zná ví jak to funguje)
A jedna učitelka. Domluvili jsme se že maminky první týden tam budou taktéž. Aby paní učitelka věděla co a jak.

Ráno doma je úplně v pohodě, vstane, posnídá, kouká na pohádku, pak se oblečeme a jedeme.

Tak jsem v šoku co tam předvádí.
Ráno tam přijde vysmátý, přivítá se s učitelkou a jde si hrát.
Po 30minutách začíná řev, bije se do hlavy, chytá hysterické záchvaty, mlátí sebou o zem. Kope do dveří. Tohle dělá třeba když má po sobě něco uklidit (což nechápu protože doma si po sobě uklidí) už to dělá třetí den, žádná změna zatím nenastala.
Ale jakmile jdeme na školní zahradu tak je v pohodě.
Měl to někdo stejný začátek ?

ferda90
6. zář 2023

Ahoj, no u nás nebyl až takový začátek, ale malý byl taky docela protivný atd. Když jsem byla se synem v montessori dětské skupince poprvé (bylo mu 2 roky a 3 měsíce) tak byl taky takovej protivnej, vzteklej, nechtěl uklízet... Druhý den šel do skupinky už sám a bylo to lepší Teda 🙂 Když je semnou, tak si víc,, dovoluje,, což asi dělá každé dítko, ale bylo to dobrý. Nyní má už 2 roky a 7 měsíců, ve skupince je hodný, rád se zapojuje do aktivit, hraje si rád s dětmi, plní úkoly atd, skupinka mu dost dala, je takový šikovnější, víc se rozmluvil... Možná bych zkusila dát dítko do skupinky na pár hodin samo, třeba to chování bude lepší

alianan
7. zář 2023

Jo, u prvního dítěte. Dokud jsem s ním ve školce byla, byl zlatíčko, když jsem odcházela, vypadalo to jak z kresleného seriálu, visel na klice a vřískal. Popřípadě v visel na plotě, když byli venku, a vřískal na plotě. Nepřestalo to ani po nějaké době, učitelky volala, ať si pro něj přijdu, že to nedávaj. A to u babičky normálně přespával.
Vzdala jsem školu, šel až za rok a to bylo naprosto v pohodě.

Já vím, že to není uplně moderní názor, ale dvouleťáci jsou ještě malincí, taková mimina s názorem, mají být i maminky ne v instituci, já bych zatím počkala a zkusila školku třeba po novém roce.