Nepoznávám ve školce 2letého syna. Je mi trapně! 🥺 Je to výchovou?😔

18. zář 2023

Ahoj, máme syna 2r a 2mesice
No, začala bych tím že do 1 roku, to bylo peklo, furt jen řval.
Od roku kdy začal chodit to začalo být čím dál tím lepší.
Zatím umí jen pár slov.. ale většinou si ukaze co chce. Nebo se nějak spolu "domluvíme".
Doma nebo u babiček je zvyklý si vzít hračku jakou chce a stou si hraje. U babiček bývá i přes noc, nikdy žádný problém nebyl. Doma si po sobě většinou uklidí, pomůže mi doma třeba utřít stůl, lednici atd... ví kam co patří, ví že odpadky se hází do koše, špinavé prádlo do pračky, míci tabletka do myčky..apod... když mu řeknu že půjdeme zametat tak přinese smeták a ze skříně lopatku. No prostě doma si myslím že to je v pohodě. Někdy mívá návaly vzteku, když mu nejede autíčko tak sním triskne o zem a začne řvát jak kdyby ho na noze brali.. když se vzteká, a nemá k tomu nějaký důvod tak ho nechám prostě vyrvat a za několik minut přijde sám jako by se nechumelilo. Jelikož mi končí řidičák a je jakž takž samostatny a má rád děti tak že ho dáme do školky kde berou děti od 2 let.
No a teď nastoupil v září do školky, no co si budeme povídat každá školka má nějaký svůj režim. Je to konkrétně soukroma školka
A ve školce jsem z něho v šoku co tam dělá.
On ráno přijde, oběhne místnost dokola. Hraje si 5 minut a je schopný od 8:15 do 9:30 než se jde ven tak vřískat, házet se o zem, bit sebe i ostatní děti, se vším třískat, minulý týden řval tak že se z toho pozvracel a počural.
Ve třídě jsou celkem 4 děti. A zatím jsme ve třídě i maminky. No já jsem z toho fakt v p*deli. A dneska přišla učitelka stím že by asi bylo dobré přerušit na měsíc +- školku, nechat ho doma. A zkusit to za měsíc. Fakt nechápu, doma je úplně v pohodě, všechno funguje ( až na těch jeho pár scén) a ve školce úplný opak.

Měl to někdo podobně? Kdy se to zlomilo

sinicka
18. zář 2023

Není zralý. Můj syn to měl podobně. Dozrál ve 3 letech. Máš přehnané očekávání na tak malé dítě. Netlač na pilu..
Malý je jen jednou. Já jsem šla do práce od 2.5 let syna na plný úvazek. Nedával to, naštěstí měl výborný vztsh s babičkou, která si ho nechala doma.
Dcera je uplně z jiného těsta a jsem v práci od jejích 6 měsiců. Je víc tatínkova.

petrasipkova1
18. zář 2023

No nevím, tam není co se má lámat když tam jsi s nim. Spis jak se chova na hřišti, v hernickach, k ostatním dětem co přijdou k vám domu, chodili jste na nějaký kroužek ? Otázka je, proc to děla ? Strhává na sebe pozornost ? Chce zaujmout ostatní děti ? Když tam plakal ? Kdo to řešil ? Ty nebo paní učitelka ? Proc plakal tak dlouho až se poblinkal ? Zda se mi to nějaké cele divne na to, ze jsi tam s nim.

krisstina93
18. zář 2023

A jinde mezi dětmi se chová jak?

ellyem
18. zář 2023

Asi ještě není připravený. Náš malý má taky 2r a 2m, chodí od konce srpna, všechno bylo v pohodě, jen nám teď začal ráno poplakávat, ale pak se normálně zapojí do chodu ve školce, je vysmátý, spokojený. Být tebou, tak syna ze školky stáhnu a zkusím to třeba po novém roce 🙂

klchudik
18. zář 2023

Výchovou to není..pokud ti doma funguje 🙂 dle mého názoru je to tím, že jste ve třídě i maminky...co jít čekat třeba na chodbu, aby tě neviděl? Náš malý teď 2r a 3m chodí do školky od ledna a adaptaci jsme měli 3 dny po 20 minutách, kdy jsem tam byla s ním a pak další dny jsem třeba hodinu strávila na chodbě,když by náhodou něco...a ono nikdy nic....🙂

xxx3d
18. zář 2023

našla bych si jinou dětskou skupinu.

autor
18. zář 2023

@klchudik právě že druhý den, když děti šli na zahradu tak to bylo v pohodě, to si vlastně ani nevšiml že jsem za 30 minut odešla.
Za pár dní jsem šla před školku , to mě neviděl že odcházím, a za 10 minut mi volala učitelka, že mám jít zpátky že si neví rady ( a to byl ten den, kdy se počůral a pozvracel). Jak jsem přišla tak klid. Tak jsme se domluvili že tam budu, než půjdou na zahradu.
Za dalších pár dní, jsem odešla když šli děti na zahradu, a to mi volala asi za 10 minut, že mám přijít že si neví rady. A přijde mi že od té doby je to sním čím dál tím horší. Ale ráno když se ho zeptám zda jdeme do školky a jestli se těší tak ukáže se těší.
@krisstina93 když jsme byli v dětském koutku tak to ani nevěděl že tam má rodiče, to byl úplně v klidu.
@petrasipkova1 když jdeme na dětské hřiště, tak spíše vyhledává starší děti. Když jdeme ke známým nebo oni k nám tak sem tam nějaká scéna je, ale žádná tragédie. Na kroužek jsme nechodili.

petrasipkova1
18. zář 2023

Aha, takže ty mu zdrhas ? A on neví ze maminka odešla a ze se pro nej vrátí ? No ufff

petulkadodo
18. zář 2023

Mně trošku přijde, že pochopil, že když ve školce udělá pořádnou scénu, teta zavolá maminku a ona přijde. Pozor na to. Tohle je cesta do pekla. Být tam s ním a pak nenápadně odcházet mi přijde jako divná adaptace. Ani se pak nedivím, že je scéna, když si všimne, že jsi zmizela. Syn chodí do soukromé školky od roka a adaptace byla rychle se rozloučit, s úsměvem, pusinkou a slibem, kdy přijdu a rychle pryč. První den hodinku, pak 2 a postupně jsme prodlužovali. Taky se přimlouvám spíš za to zkusit jinou dětskou skupinu.

michaela666
18. zář 2023

Představ si sebe na jeho místě, kdy nechápeš proč tam najednou maminka = jistota a bezpečná náruč není. Prostě se někam ztratila. Utekla? Vrátí se pro mě? Jsem tady sám a bojím se.....Reakce přiměřená jeho věku.
To mu nedělej. Vždycky se rozluč nebo řekni kam jdeš, tohle není dobré řešení.

jirovapa
18. zář 2023

Přijde mi, že je ještě malý. Druhá dcera si postupně zvykala na režim a školku až kolem 3 roku a stejně jí to cca rok trvalo. Je ještě hodně hravá a má ráda domácí prostředí. Na hlídání k babičkám jezdí, na děti je taky zvyklá. Ale má ráda svůj klid. Dejte kloučkovi čas 🙂.

kristyn86
18. zář 2023

Rozhodne neodchazej tak,aby o tom nevedel. Zkus nejdriv jen na chvilku,ze jdes treba na zachod nebo neco podobneho. Pak jsem rikala,ze jdu nakoupit. Ale vzdy se rozloucit.A muze byt opravdu na to maly. Syn mi to ve 2 letech nedal,ve 3 letech to bylo lepsi. Celkove ta domluva s nim a jeho chapani cele te situace.