Protisměrná autosedačka do Fabie. Jakou byste doporučil, aby se snadno přehazovala mezi dvěma auty?

Zodpovězené
24. čer 2020

Dobrý den,

u prvního dítěte jsme neměli dostatek znalostí a z vajíčka šlo do sedačky Römer King, ale nyní už víme, že to není optimální řešení. Zanedlouho nás čeká přesun druhorozené z vajíčka Maxi Cosi do pokračovací sedačky (chci ji nechat ve vajíčku co nejdéle, ale jednou je ten přechod stejně nevyhnutelný) a začínám vybírat.
Máme ovšem výběr komplikovaný tím, že jezdíme Fabii (jedničková, krátká) a Octavii - sedačky přehazujeme. Fabii jezdíme jen krátké trasy, ale i přesto potřebujeme, abych se vešla na sedadlo spolujezdce (mám 171 cm).

Existuje bezpečná, komfortní sedačka, která se bude snadno přehazovat mezi auty a ve Fabii se na přední sedačku ještě někdo vejde?

Děkuji za Vaše rady!

Dobrý den,

to je velmi složitá otázka. Důvodem je omezené místo, kde se hraje o každý centimetr. Protože každý má jiné potřeby na prostor na předních sedadlech, vždy doporučujeme sedačky zkoušet s konkrétní posádkou. Opravdu se může stát, že sedačka bude nepoužitelná kvůli pár centimetrům. A to žádným měřením nezjistíte. Rozhodují i různé úhly, detaily interiéru, výška pásů, požadavky na sklon opěradla...

Podle zkušeností jsou o trochu méně náročné na prostor otočné sedačky v kategorii 0-18 kg. Zejména Nuna Prym, která má plochou zadní část a tak se dají ušetřit další centimetry. Tyto sedačky jsou poutány na isofix, takže i stěhování je relativně snadné. Ale jak píšu výše - určitě bych doporučil všechno pečlivě vyzkoušet před nákupem.


Přejeme Vám krásný den,
Radek Čos a tým
www.centrumautosedacek.cz