Vracející se špinění

danlen
1. čer 2019

Ahoj holky, minulý týden jsem byla hospitalizovana kvůli krvácení ve 12tt s dvojčátky. Dostala jsem Ascorutin a Utrogestan a krvácení se, během dne zastavilo.. Od té doby mám klidový režim, snažím se hodně odpočívat, netaham nic těžkého. Ale od té doby se mi neustále vrací špinění - viditelné pouze na toaletním papíru.. Dle doktorů jsem hematom neměla a mrnousove jsou v pořádku, mám za sebou i prvotrimestrální screening s dobrým výsledkem.. Jen mě trápí to špinění.. Má některá s tímto zkušenosti?

purplerain
3. čer 2019

Ahoj, moc ti neporadím, jen jsem chtěla napsat, že jsem na tom podobně. Od začátku těhotenství (a vlastně už i před ním) špiním. Nárazově, vždy jen něco málo na intimce a pak třeba dva tři dny nic. Mudr. mi dělal všechna možná vyšetření ještě před těhu včetně cytologie a odběru tkáně z dělohy a vše ok. I teď na utz vypadá vše v pořádku, dítko se má čile k světu, ale špinění neustává... Jsem z toho zoufalá a mám strach a doufám, že je opravdu vše v pořádku, ale to je asi tak vše, co mohu dělat. V nemocnici na velkém utz mi k tomu řekli jen, že to se v těhotenství stává.

danlen
autor
3. čer 2019

@purplerain koukám, že to máme obě skoro stejně.. Tak hlavně, že mrnousove moji a tvůj mrnous jsou v pořádku.. Asi se to hold stává? A bereš něco na to špinění?

andrisek123
3. čer 2019

No já to tak měla taky. Naposledy sem špinila v 17.tt. a od té doby musím zaklepat, že dobrý, tak snad už to bude dobrý 🙂 ale u mě taky nic nenašli. Prostě to pro někdo mívá :/

pipi_puncocha
3. čer 2019

Ahoj, radu úplně nemám, jen chci taky povzbudit, byla jsem za těhotenství na pohotovosti už 2x pro špinění, v 10tt to trvalo asi týden v kuse, stejná medikace jako ty, teď jsem 17tt, minulý týden se to opět objevilo... můj gynekolog i v nemocnici mě uklidňovali, že se nejedná o nic co by mělo miminko ohrozit (všechna vyšetření v pořádku), že prostě se tam všechno roztahuje a může tam nějaká drobná cévka zakrvácet, špinění je stará krev, takže se to pak může objevovat několik dní po jedné epizodě. Říkali, že dokud nekrvácíš čerstvou jasnou krví intenzity jako při menstruaci, není důvod k panice. Ve vyšším stádiu (2.trimestr) už je opravdu potrat velmi velmi vzácný a i v prvním trimestru prý špinění znamená problém jen u cca 20% žen. Takže se šetřit, nohy nahoru a užívat si těhotenství a toho, že manžel donese nákup 😁

purplerain
3. čer 2019

@danlen Zavádím pořád Utrogestan (ale to mám spíš kvůli předčasnému porodu v minulém těhu)a beru Ascorutin, ale nějak bez výsledku:(

danlen
autor
3. čer 2019

Holky, moc děkuji za odpověď 😊
I když mě doktoři taky ujistovali, že je všechno v pořádku a občas se to stává, stejně mám obavy..
Ale když vidím že v tom nejsem sama.. Ve čtvrtek jdu k doktorce, tak snad mrnousove budou v pořádku

jironymou
20. srp 2019

@danlen Ahoj, ja take cekala dvojcatka.Take jsem cele tehu krvacela.Tak jsem nejprve dostavala ascorutin.A v pokrocilejsim stadiu jsem pak jeste chodila na kapacky a myslim, ze mi davali vapnik (ale to bych kecala)... neco mi proste do zil slo 😀 a vse bylo tak jak melo byt.A rodila jsem az 41tt... ale teda pri kazdem krvaceni a spineni jsem bezela hned s vlozkou na JIPku.Protoze jsem mela strach.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru