Botičky - podzim, zima, holínky - 1 rok. Doporučíte?

zajusenka
23. srp 2021

Ahojky, mám dotaz, neznáte ňáké velmi pružné botičky na podzim, a pak na zimu, a také holinky?
Zatím máme botičky attipas, a chtěla bych něco obdobného.
Důležitý je "pro mne":
• Dostatečný prostor na pohyb prstů.
• Široká nášlapná plocha "předprstí".
• Pružná podrážka na obě strany (pata a špička k sobě - nejlépe srolovat)

Doplňující informace:
• Malému je 13 měsíců
• V roce mněl nožičku cca 13cm
• Předprstí spíše širší
• Začal chodit před 1. rokem
• Aktivní chůze před 13. měsícem
Děkuji ❤

mamikry
23. srp 2021

@zajusenka poradte se na littleshoes.cz. Tam by mohli doporucit. Jinak holinky detem kupuji Coqui, jsou mekke a nemaji humpolackou podrazku. Ve spicce nejsou uplne BF siroke, ale kluky netlaci.

areh
23. srp 2021

@zajusenka já jsem byla spokojená s DD step, u druhého syna do nich půjdu zase. Jsou kompromisní a měl je jako první botky. Od prvních holinek jsme věrní značce Demar. Kupuji s vnitřní zateplenou vložkou. Letos jsme měli poprvé i Demar mamut, tam by měla vnitřní vložka být až do -30 stupňů 😯 takže super místo sněhulí a na jaře lze vložku vyndat a mít jen jako holinky

jako_mala_holka
23. srp 2021

@areh muzu se zeptat, ty holínky mammut jste používali tedy i v zimě jako zimní boty? Dívala jsem se na ně a moc se mi líbí ta zateplená vložka

areh
23. srp 2021

@jako_mala_holka syn měl klasické zimní boty a mammut jsme používali na zahradu, do mokrého sněhu brzo z jara když roztál sníh. Nohu měl krásně teplou.

jako_mala_holka
23. srp 2021

@areh děkuju za odpověď 🙂

janina228
23. srp 2021

@zajusenka podzimní a zimní Fare byly fajn. Někomu nesedí,ale u nás to byly oblíbený boty. No a sněhule měly děti z Decathlonu.

prejeta_zaba
23. srp 2021

Postav ho na papír, obkresli nohu, změř i šířku, porovnej tvar nohy (jestli má prsty sestupně nebo skoro stejně dlouhé, jestli má úzkou patu). A podle toho se ti výběr zúží na nějaké typy (třeba Beda má hodně široké, naopak Bungaard je jen na úzké). Jestli máš Facebook, přidej se do skupiny "Barefoot nejen pro děti", nemusíš nutně kupovat barefoot, ale nasměruje tě to. Jinak ze značek třeba Bobux, D.D.step, některé Primigi, Filii, BabyBare, FareBare, Afenzahn, Vivobarefoot, Jonap. 🤷‍♀️ Gumáky bych takhle malému ani nedávala, přizabije se v nich. To radši dobře naimpregnované boty. A ty demary jsou sice lehké, ale neohebné a dítě v nich šoupe nohama. Takže jako na bobování dobrý, ale určitě ne na celou zimu na běžné chození.