Splácení úvěru a následná hypotéka.

26. čer 2020

zdravím, jdu s dotazem. Mám úvěr, který chci předčasně splatit, a pak bych chtěla zažádat o hypotéku. Tak by mě zajímalo jestli koukají na úvěr , který je již splacený, případně jakou dobu by musel být splacený aby na něj nekoukali? A dostal jste někdo hypotéku i kdyz jste meli treba jeden úvěr? diky za odpověď
anonymita z důvodu známých 🙂

tasimia
26. čer 2020

Ségra úvěrem zaplatila akontaci..😉

marti89
26. čer 2020

Správně splácený úvěr je pozitivní historie, že jsi solidní klient, toho se neboj. Banky radši vidí takový záznam, než když tam je negativní o zprodlení splácení, nebo vůbec žádná historie. A podmínky si musíš zjistit, to má každá banka jinak - jestli se neorientuješ, najdi si raději finančního poradce.

sonaxoxo
26. čer 2020

Kdyz splatis uver, tak je to bez problemu a hned muzes zadat o novy uver. Samozrejme, kdyz si platila bez problemu. Treba u nas, meli jsme hypoteku a chteli jsme jeste po case zvysit hypo, tak bez problemu. Jen se vse odviji od vasich prijmu. Zalezi, jestli na to dosahnes financne!

marta_kovar
26. čer 2020

Jim je to jedno. Nám jen doporučili to splatit a mít čistý štít. Bance jde o to, že točíš peníze a tudíž jsi pro ně bonitní. 😊

jjasmina
26. čer 2020

A jak to budete dělat, když na hypotéku musíte mít 10-20% vlastního kapitálu?

areh
26. čer 2020

Pokud budete žádat o hypo chvilku po splacení úvěru, tak je možné, že se to ještě nepromítne do systémů a budou po vás chtít písemné potvrzení (pokud nebyl úvěr u stejné banky). Ale je to jen maličkost.
@jjasmina a kdo píše, že nemají nebo si můžou brát hypo třeba jen na částc hodnoty nemovitosti 🙂

zelenaesmolda
26. čer 2020

@jjasmina
a to se vylucuje mit uver a zaroven nasetreno na depozit?

sigyn
26. čer 2020

Nám hypoteční poradce říkal, že je pro nás spíše mínus, že jsme nikdy žádnou půjčku neměli 🙂 Lepší je, když někdo půjčku měl a samozřejmě bez problémů splatil. Takže problém to nebude.

jjasmina
26. čer 2020

@zelenaesmolda
@areh Klídek děvčata, zajímalo mne , jak to řešili, protože sme řešili to samé. Zajímalo mne jen jestli taky stihli našetřit nebo ručili nemovitostí, což taky jde.

zelenaesmolda
26. čer 2020

@sigyn
dobre vedet,az budu kupovat treba pracku vezmu ji na splatky 🙂

lenickakl
26. čer 2020

Ja jsem splacela pujcku a hypoteku jsem dostala. Je to teda pet a pul roku zpatky, pujcka nebyla nijak vysoka, splacela jsem ji radne. Podarilo se mi ji splatit pak predcasne i s hypotekou na krku.