Toxoplazmóza - zelenina. Jaká je pravděpodobnost?

7. kvě 2024

Děvčata, jaká je pravdepodnost aby se člověk nakazil? Dostala jsem od mamky salát že zahrádky, kočky nemají a ani k nim žádná nelze, protože by je pes vyhnal(ale člověk nikdy neví) no každopádně jsem včera pod tekoucí vodou kousky toho salátu umyla, a pak ještě nepustila do misky s tím salátem vodu a tu vylila. Jenže mám strach, že jsem to třeba neumyla dostatecne, na internetu psali nějaký zdlouhavý proces jak se má salat umývat a to já rozhodně nedělala 😂 stačí to umýt takhle pod tekoucí vodou, že jo? Jsem tehotna, hormony pracují a tohle se mi nějak rozlezelo v hlavě 😀

1pomnenka
7. kvě 2024

Šance nákazy je téměř nulová, pokud byl salát ze skleníku či pařeniště, tak nulová. Neznám žádnou těhotnou, která by se nakazila.

klpoiu
7. kvě 2024

Nezlob se, ale to je kazdy den neco. Bud opravdu prestan cist,nebo si najdi odbornou pomoc. Tohle uz vazne je diagnoza. Vzdyt ty ve všem co udelas vidis nejakou nemoc. A s toxoplazmózou ses uz urcite ,nebo s velkou pravděpodobností setkala. Budes mit protilatky. Pokud nepřestaneš vsechno takhle hrotit, a ne neni to hormonama, tak si tim neustálým stresem fakt ublížis.