Nakažení střevní chřipkou - 13letá dívka. Jaká je pravděpodobnost?

anastasia8
5. črc 2023

Ahoj holky, prosím vás mám 13 letou dceru která má nevlastní sestru (13) co včera prodělala 1 denní střevní chřipku, nejsem si jistá jestli to byla chřipka protože říkala že hlava se jí motá často ale měla k tomu ještě průjem takže to chřipka asi byla. Průjem měla jen jeden den, břicho ji zacalo bolet v noci. První den s ní byla normálně v kontaktu, druhý den skoro vůbec+ s ní spala až od 5 hodin od rána, takže ráno jen chvilku (asi do 9). Otázka zní jak velká šance je, že se nakazila? Normálně bych to neřešila jenže odlétáme do Řecka a nechci aby se mi podělala v letadle.🙄 Zatím dcera žádné potíže nemá. Popřípadě po kolika dnech se chřipka projeví? Děkuji všem ☹️

laxesis
5. črc 2023

Cca do týdne se může projevit, nejčastěji okolo 4 dne. Šance je 50/50. Buď to chytla, nebo ne. Drzim palce, ať je dovča v klidu.

anastasia8
autor
5. črc 2023

@laxesis dekuju, doufám ze to bude v klidu🙏☹️

petaov
5. črc 2023

Ahoj, střevní chřipku chytneš spíš z neumytých rukou, není to jako klasická chřipka. Už to nejsou malé holky, myslím, že šance, že to vůbec nechytne je velká. Dej jí preventivně Hylak, tím nic nezkazíš a bude to v pohodě.

anastasia8
autor
5. črc 2023

@petaov taky si myslím, Hylak nemám ale dám jí probiotika a snad to bude ok..😊

jipe
5. črc 2023

@anastasia8 já mám zkušenost, že se to projeví do 48 hodin, dala bych preventivně enterol. Třeba holčina jen něco špatného snědla

anastasia8
autor
5. črc 2023

@jipe to je taky možné, den předtím měla hodně třešní ze zahrady a ještě maliny takže je to možný ale to motání hlavy.. nevim no prý motání hlavy má často, třeba to bylo jedno s druhým..