Jaká je nejlepší mastička na prsa při kojení a polštářky do podprsenky?

kate4597
23. kvě 2021

Ahoj holky, mám tu takový souboj medela nebo purelan? Co vám nejvíc pomohlo na úlevu?
A taky na prdiky a později růst zoubku?
Jinak kočárek teď řešíme, ale přijde mi, ze mají všechny malé korby.
Budu rada za všechny tipy i na plenky a tak. Osvědčené rady se hodí nejvíc!

palja
23. kvě 2021

@kate4597 mně pomohlo po každém kojení natřít prsa bepanthenem, před kojením omýt prso vlažnou vodou a na noc maznout na bradavku purelan nebo infadolan.
Na prdiky jsme dávali před každým kojením espumisan, ten nám nejvíc pomohl.
Na zoubky jsem měla calgel, ten byl k ničemu. Pak mi jedna maminka tady poradila namočit rožek látkové plínky do studené vody, ať si dítě pocucá, tak to byl fakt top.
Kočárek máme dorjan baby boat, velká korba, zvládl terén, měla jsem ho strašně ráda. Máme ho schovaný i pro druhé, kupovat jiný nebudu. Někomu se nelíbí, že už dávno není Inn, taky je to model z roku 2018, já ale preferuji pohodlnost pro dítě.
Plenky jsme měly Bella happy, potom dada, ale vím že se teď hodně zhoršila kvalita, tak budu sama zkoušet.

iris92
23. kvě 2021

Co se tyce prsou, tak masticka neni nutnost. Dulezite je spravne prisati miminka, potom prsa neboli a neni treba je nicim mazat. To bych spis investovala do laktacni poradkyne, ktera za vami idealne dojde uz do porodnice zkontrolovat kojeni.

leilinka1234
23. kvě 2021

@iris92 s tím nesouhlasím. Samozřejmě to o tom může být, ale nelze to tak jednoznačně určit.

@kate4597 za mě nejlepší mast purelan od medely 🙂 sice dražší, ale opravdu pomáhá.

jjasmina
23. kvě 2021

@kate4597 ja jen mazala v porodnici Bepanthebem, u mě bolela jen kvůli špatnému prisati, ale jak sestra už v porodnici poradila co a jak bylo to lepší a lepší 🙂

kafr
23. kvě 2021

Ideální mastička na prsa je taková, která se fakt nemusí umývat - malá byla na prsu skoro pořád a běhat to furt omývat bylo otravné.

mamikry
23. kvě 2021

@kate4597 Purelan je od Medely. Mne bolava prsa hoji pekne a nemusi se pred kojenim umyvat. Na hodne bolava prsa jsou dobre polstarky od Medely. V porodnici jsem mela Bella Happy plenky, doma mame Pampers premium care a Bamboo nature. Po Pampers se mi miminko oprudilo, Bamboo jsou eko a zatim super. Kocarek mame Britax Go Big.

zuzekk
23. kvě 2021

Záleží jak moc máš prsa bolavá, na ragady je Purelan a gelové polštářky skvělá kombinace. Prdiky, zoubky a jiné potíže neřeš, až přijdou. Třeba nepřijdou. Syn treba na bříško vůbec netrpel, a mohla jsem jíst prakticky cokoliv. Doporučujeme všemi deseti vysazovani na kyblicek už od malinka, myslím, že i na to bříško to pomohlo zásadně. Plenky doporučuji látkové (kalhotkové), alespoň vyzkoušet, s pračkou a treba ještě sušičkou je to méně náročné než lítat po plenkách v akci. Jinak za nas Muumi, lepší jsem nenašla.

zuzekk
23. kvě 2021

Jo a kočárek byl za mě dobrý tah koupit první bazarový, ujasnila jsem si co chci a co potřebujeme (z původních představ o sportu bylo spíš věčné skládání do auta) a podle toho jsem koupila sporťák.

ajja87
23. kvě 2021

@kate4597 ja mám velmi dobré zkušenosti s polštářky multimam, asi na podobné bázi jako ty od medely, jen jsoz levnější.
Jinak kočárek mám taky Dorjan, mají větší korby, plínky mám Pampers premium care, ale to musíš vyzkoušet, nám de třeba po lacinějších dítě hodně opruzovalo. A na prdiky musíš prostě taky vyzkoušet, vsrchny fungují na látce simeticon, jen každé má asi jiné množství... někomu sedí espumisan, nám třeba ne, používala jsem infacol, ten se alw teď nedá sehnat, takže teď kupuju Baby Calm, jsou jen přírodní bázi a za mě teď top.
Ale vsechno je to o vyzkoušení no😀

jana_zofie
23. kvě 2021

Mazala jsem purelanem. Ono to prisati fakt dost pomuze, ale muze se stat a prsa jeste nejsou zvykla ani na ukazkove provedene sani. Vlozky do podprsenky jsem vyzkousela ruzne, takonec vyhraly latkove s fleecem a v tom nejvic obdobi bud 2x nebo za ne jeste jedny s PULL nepromokavou vrstvou. Znacku uz si nepamatuju. Na prdiky espumizan a baby calm a potom probiotika biogaia. Rvala i pres to, ale min. Masaze briska, cviceni s nozickama, noseni v satku. Kocarek mam z druhe ruky Patron. Korbicku v pul roce vklece rozviklala na max (ale da se koupit nastesti nova jen korbicka :D) a sportak ji ze zacatku nevyhovoval (ted uz je to ok) ujizdela v nem dopredu, takze pokud budes kupovat dvoj/trojkombinaci, tak mrkni, aby se ta sedaci cast dala nastavit tak, aby byly kolinka trosku vys nez zadek, podobne jak ve vajicku.

iris92
23. kvě 2021

@leilinka1234 A proc myslite, ze prsa boli nebo bradavky praskaji? 🙂 kdyz je miminko spravne prisate, bradavka je "schovana" na mekkem patre a nema ji co poskozovat.

leilinka1234
23. kvě 2021

@iris92 já měla dceru správně přisáté, řešila jsem i s laktační poradkyní, ale ragády a bolavá prsa jsem v těch prvních dnech měla docela dost. Říkám jen, že ne vždy se to dá hodit na nesprávnou techniku kojení. Odkojila jsem dvě děti do roku a půl... První dítě úplně na pohodu, prsa bez bolesti, s druhou se mi kroutily bolestí i palce na nohou.

palja
23. kvě 2021

@leilinka1234 přesně to jsem měla i já. Trvalo to cca 14 dní než jsem si zvykla na kojení. Mám velmi citlivou kůži, každá náplast mi hned udělá obrovský exem. Dcera prisata dle LP správně, ale strašná bolest až se mi kroutily palce u nohou. Jedna bradavka dokonce začala krvácet. Takže ne vždy je to technikou. Pak si tělo zvyklo a dceru jsem bez problémů kojila do tří let.

hanyzka11
23. kvě 2021

Mně se na doporučení několika maminek osvědčila na bradavky mastička z Dm, a když ji pak nepoužiješ, tak se dá vymazat na suchou kůži nebo "bolístky" 😉 Navíc ta cena 👍. Plenky máme zlaté Dada a naprostá spokojenost. Objednávám z netu, takže akce nehoním, jsou pořád levné. Na prdiky jsme měli espumisan a biogaiu. A zase, když ten espumisan zbude, tak ho třeba využije někdo z rodiny. Jinak ještě ode mě tip na podrážděný zadeček: nejvíc se mi teď osvědčil zásyp od Avirilu. Když mi to mamka radila, tak jsem si říkala, že to je jak před 40 lety, ale fakt je super a za pár korun 🙂

leilinka1234
23. kvě 2021

@palja já přemýšlela, jak dlouho to trvalo u mě... Ale ty 3 týdny to bylo určitě. Pláču ještě teď, když na ty první vteřiny každého přisátí vzpomenu :D

cherie24
23. kvě 2021

@kate4597 mě při kojení zachraňovaly takové hydrogelové polštářky, lepí se na bradavky, můžou se dávat do ledničky a suprově to pak chladí. Používají se vždy 24 hodin, pak se dává nový. Dělá je Medela + občas mají lékárny svoji značku a ta je vždy podstatně levnější. Purelan byl na nic, v porodnici se mi při kojení kroutily prsty u nohou jaká to byla bolest a až ty polštářky fakt pomohly. Purelan mi nakonec leží celý doma a to jsem si právě velice akčně kupovala ten větší. Ze začátku nepomáhal vůbec a pak už jsem nepoužívala nic.
Jinak velké korby mají Tudore kočárky. Můžeš kouknout třeba na Tudore Ranger.
Na prdíky nevím no, asi se to musí zkoušet, každé miminko je jiné, ale rozhodně omezit nadýmavé u tebe, já pila fenyklový čaj a brala espumisan + ho měla i malá. Po Biogaje to bylo třeba u nás horší, ale mraky lidí si to nemůžou vynachválit. Občas třeba něco zabralo a po týdnu nebo po 2 ji začalo bolet bříško z toho, tak vysadit a zkusit bez nebo něco jiného. Mě třeba malá plakala, když jsem pila mléko, později se ukázalo, že má alergii na bílkovinu kravského mléka, to už naštěstí odeznělo v roce a půl 🙂