Čo na bolestivý mechúr od prechladnutia?

zabudnutaanezdrava
1. únor 2017

ahojte,
prosím vas akutna rychla surna rada!
mam chronicky zapal moc. mechur aa ciest. uz roky, niekedy lepsie, inokedy horsie. teraz pred dvoma tyzdnami som dobrala 10dnove atb na mechur,co som isla zomret, od nachldnutia ked boli take mrazy, cez silvestra som zomierala normalne, od bolesti, rezania, a po par dnoch od dobratia atb to mam znova !! rezanie, palenie, stipanie, nutkanie na mocenie, vsetko, kultivacie zobrate, nic, negativne, akonahle prechladnem odspodu,ci je mi zima,ci mam mokre nohy uz to ja mam ! nemate nejaky zaruceny recept,ako sa z toho dostat ?dalsie atb uz nemozem ani vidiet. poradte prosim.
a take rady, ze urologicky caj a brusnice,to ani nepiste ,prosím...dopujem sa tym roky a to mi nepomaha.
dakujem!!!

zabudnutaanezdrava
autor
1. únor 2017

presla som dneska po vonku dobre zabambusena, a bolo mokro,zima, a hned to mam, !! palenie,rezanie, strasna bolest a pichanie v mechuri, nenormalna, az ma skruca, co na to je dobre ?? teraz som bola u lekára, mna asi porazi :( algifen mi nepomáha, brusnice nic, caje nic, prepraty rozne nic, v zime to mavam stale,ale uz teraz je to ciste zufalstvo,len co som sa z toho ako tak dostala,mam to znova !!!

kituska20
1. únor 2017

Teď jsem to vyléčila jako těhotná mohu max paralen. Takze nahřívací polštářek do mikrovlnky přímo na pipinu neustále jsem ho nosila v legínách. Prolévat se vodou nebo čajem alespoň 3 litry denně. Teplý pás přes močák a záda. Na noc paralen a za 2 dny je to vyléčebo bez atb.

zabudnutaanezdrava
autor
1. únor 2017

@kituska20 mam pocit, ze sa ood bolesti asi obesim...mne teple na to nerobi dobre :( mne akoby to rezalo potom este viac :( a v teple som stále :(

lv
1. únor 2017

jo a gynekolog mi doporučil lavor s vodou, nad kotníky, teplá co nejvíc a v ní rozpuštěná pol.lžíce jedné sody. a tu lichořeřišnici, zabrala mě i holkám.

kituska20
1. únor 2017

A pít odvar z řepíku lékařského mi radila moje PA

dada76
1. únor 2017

@zabudnutaanezdrava Kočko, nedávno jsem měla ty samé potíže..bolestí skoro lezla po zdi až k pláči. Jestli čekáš miminko, jako já..tak nesmíš, skoro nic. POZOR! Ani urologický čaj! Zachránila mě paní v lékárně, která manželovi doporučila SuperCranberry - kanadské brusinky - tablety. Firma Barnys. Je to 20 tabletek asi skoro za 3 stovky.. :(
Ale lěčebný efekt je téměř okamžitý! Ještě ten den mi výrazně ustoupily bolesti a za tři dny jsem byla uplně fit. Upřímně doporučuji! At je Ti brzy lépe!!!

dada76
1. únor 2017

I ta doporučovaná Lichořeřešnice je skvělá! Ale nemá tak rychlý efekt, když Tě to tolik bolí.

mackahl
2. únor 2017

Zdravím, tak v první řadě určitě doporučuji suché teplo, opravdu hodně tekutin, omezit sladké, kyselé a kořeněné jídlo. Také bublinkové nápoje mohou dráždit. Jinak kromě známých brusinek, D-manosy, lichořeřišnice, mám odzkoušeno Blokurima sáčky. Vyrábí se 10 nebo 30 sáčků. Jsou sice dražší, ale mám je na doporučení a díky ním jsem se minule vyhla i užívání ATB. Zrovna dnes ráno jsem vlítla do lékárny právě pro Blokurima sáčky a Uroval akut manosa, ideální kombinace a může se i v těhotenství. Včera odpoledne šílená bolest v bederní oblasti, bolest v podbřišku, tak jsem si říkala, že malý tam teda pořádně řádí, že to takhle do porodu asi nevydržím ( jsem ve 34 tt) pak začalo pálení a řezání při močení a večer dokonce slabě růžová krev na toaletním papíru ☹ ☹ Dnes se snažím dodržovat klidový režim a jedu dávkovací schéma Blokurima sáčků. První den - 4 sáčky. Druhý den - 3 sáčky. Třetí až pátý den - 1 sáček. Minule zabralo právě bez ATB, tak nyní věřím, že taktéž zabere.
@zabudnutaanezdrava: doporučuji opravdu vyzkoušet, ale zainvestovala bych rovnou do toho většího balení a u tebe dobrat, ať se ti to zase nevrátí. Blokurima sáčky se doporučují právě obzvlášť u opakovaných IMC ( infekce močových cest) nebo diabetiků nebo užívat i jako prevenci před a po pohlavním styku. Dost často může být příčina IMC u žen i z důvodu blízkého análního vchodu a přechodu bakteríí z této oblasti.
Držím pěstičky, ať toto nepříjemné onemocnění už netrápí a máš klid 🙂

zabudnutaanezdrava
autor
2. únor 2017

@mackahl na nete guglim,ale vsak to je obycajna d manosa,nie ?tej som sa uz cosi najedla a nepomohla mi absolutne,to je pre na uz slabe. ja to mavam furt

mackahl
2. únor 2017

Kombinace D-manosy 2g a Inulinu 2g v jednom sáčku. D-manosa působí hlavně proti uchycení bakterií na stěnu močového měchýře a všude v kombinaci je D-manosa s brusinkami pouze v koncentraci cca 750mg v 1 tbl., max 1500mg ve 2 tbl. Ale Blokurimu u akutních potížích užíváš jak jsem psala dle schématu, nejprve 4 sáčky, pak 3 sáčky a udržovací 1 sáček za den. Takže Blokurima patří z volně prodejných k těm silnějším. Já k tomu ještě užívám brusinky.

jesterka13
2. únor 2017

@zabudnutaanezdrava doporucuju si dojit i na gyndu.tam by taky mohli zjistit ze to neni kolikrat urologicky jako gynekologicky.ja s tim mela taky problemy.taky je hodne dobry urinal akut.a neboli te to nekdy treba den po sexu?muzes byt treba alergicka na sperma.

mackahl
3. únor 2017

@zabudnutaanezdrava : Nevím, zda jsi těhotná, protože většinou tu píšou právě těhotný, ale vypochopila jsem, že spíše né. V tom případě bys mohla ještě zkusit vakcínu a to buď volně prodejnou Urivac nebo na recept Uro-Vaxom. Nebo jak jsme psaly s jesterka13, tyto potíže mohou být i v souvislosti se sexem a tam jsem zmiňovala tu Blokurimu. Hlavně nevěš hlavu, ono to pak souvisí i s psychikou a je to začarovaný kruh ☹ Držím pěstičky, aby potíže ustali a už se nevrátili mrchy jedny 😉🙂

zabudnutaanezdrava
autor
3. únor 2017

@mackahl nie,nie som nastastie tehotna, nie...som ok, v normalnom stave, uro vaxom som brala dva roky ,nepomohol mi :(( mne nic uz nepomoze...teraz potiaze teosku ustupili,ale ja to mam stale. sex som nemala, tento mesiac, takze z nehoto nebude, skor z chladu.
inak,co je ten inulin,?to som este nepocula.
@jesterka13 z osexu nie,a spermie nie isto, my len s kondomom s priatelom,to nepripada do uvahy,ale dik za radu,.moj gyndos ma odporucil na urologiu,tak si ma prehadzovali v minulosti,a tak..

mackahl
3. únor 2017

@zabudnutaanezdrava : Inulin je druh vlákniny, prebiotikum. Prebiotika jsou prospěšná pro ty správné bakterie v lidském organismu. Prebiotika jsou potrava pro Probiotika (laktobacily). Jsou důležitá především pro trávicí trakt, ale působí i celkově na imunitní systém organismu. Většina onemocnění souvisí právě se střevní nerovnováhou a málokdo to tuší, pak se mohou vyskytovat opakované záněty, včetně IMC, ale třeba i ekzémy, průjmy, zácpa, jiné zažívací potíže nebo i časté onemocnění celkově, atd... Odvíjí se to od střev, proto se doporučují i různé detoxikace, výplachy střev, laktobacily. Laktobacilů je spousta druhů (kmenů). Inulin máme i v potravě, ale většinou tak do 1g a je potřeba ho dodávat v množství 2g a více, aby měl dostatečné účinky. Proto si myslím, že kromě brusinek není ta Blokurima špatná.
Koukám, že vakcínu si taky zkoušela. Ještě mě teď napadlo, mám dobré zkušenosti s firmou Energy, ta dělá bylinné přípravky. Koukám, že na ledviny a močový měchýř je Renol 30ml.
Dále mě napadá, což je citlivé téma a vyloženě tvá soukromá záležitost, ale psychika. Pokud jsi ve stresu (kdo teda dnes není,že?) 🙂 nebo rodinné, pracovní, problémy. Potíže z dětství atd...taktéž to může souviset. Ono v podstatě těch příčin může být více, jen to hlavně nevzdávej!!! Vím, že je to otravné, nepříjemné a bolestivé a člověk je beznadějný, ale VĚŘ!!! Pozitivně mysli a nepřivolávej si negativními myšlenkami tyto potíže😉 Naděje umírá poslední, vždy něco zkus, vydrž u toho, nic není hned 😇 a variant na vyzkoušení je dost 😀 Jsou pak nemoci kdy těch variant tolik není 😢 A samozřejmě jak si psala, být v suchu a teplu, jinak to nejde. 😀

zabudnutaanezdrava
autor
3. únor 2017

@mackahl sucho a teplo je v tomto hroznom pocasi takmer nemozne,a ja stale musim fungovat :( stale byt na nohach a aj von,do mesta musim zajst,urady, rozne vyskumy robim, a take, veci..ohladom školy, /práce buducej a podobne...
psychika je jasna vec,ktorá mi robí problémy,už par rokov, vzdy mi je horsie na vsetko,ked mam psychiku v kybli, to je jasne,ale renol som neskusala, pocula som o nom,ale neskusala som, neviem,ci to ma ucinok,ci nie. viem len,ze je to take rastlinne moc,a tak....mne nic nepomáha, jedine troska kura vobenzymom na tri mesiace,ale to len pocas brania!! potom akonahle skoncim,na druhy den znova mi je zle. palenie,rezanie,stipanie, bolesti,mam to furt.

mackahl
6. únor 2017

@zabudnutaanezdrava : To mě moc mrzí ☹ Ten Renol osobně vyzkoušený nemám. Měla jsem od jejich firmy Gynex a ten pomohl 🙂 Držím pěstičky ať si v pořádku a stále tě netrápí tyto otravné potíže 😉🙂
Měj se krásně, papa 🙂

anavie
2. únor 2023

@zabudnutaanezdrava dobry den prajem, pomohlo vam nieco ? Trpim rovnakym problemom, dakujem🙏