Nitroděložní tělísko. Přijalo jej vaše tělo?

scaypora
20. čer 2023

Zdravím vás dámy, mám na vás dotaz. Plánuji nehormonální tělísko... Můj gynekolog zavádí Mirenu. Tak mě zajímá, zda ji vaše tělo přijmulo či ne a co se popřípadě dělo? A jak je to s menstruací? Jsem bohužel po potratu a další již zažít nechci a klasickou antikoncepci nemohu, kvůli srážlivosti krve. Děkuji za odpověď.

agneska7
20. čer 2023

Mirena je hormonální a co se týče mehormonalniho tak pokud už na potrat nechceš tak tělísko rozhodně NE. já měla tělísko na místě ani se nepohlo a po půl roce po zavedení bylo zaděláno

konidana
20. čer 2023

@agneska7 tak ses proste jedna z tech mizivych promile. Ja mela postupne 2 nehormonalni teliska celkem 12 let a ochranily mne spolehlive

lenka3p
20. čer 2023

Mam sedmym rokem Mirenu (ted uz samozrejme druhou) a nemenila bych, maximalni spokojenost.

konidana
20. čer 2023

@lenka3p ale tak Mirena je hormonalni telisko, ne?
@scaypora s hormonalnim teliskem ms nemas nebo skoro vubec, s nehormonalnim normalne menstruujes. Ze zacatku muze byt ms delsi a silnejsi. U mne se to po zesileni vratilo k normalu do pul roku. Ale jako 5 dni misto 3 bylo i tak v pohode.

lenka3p
20. čer 2023

@konidana Ano, Mirena je hormonalni.

blondynka400
20. čer 2023

@scaypora proč nehormonální? Hormonální je lepší, hormony působí jenom místě, tedy ne jako v případě klasické HA, není na tom nic špatného.
Já mám Mirenu, už třetí a neměnila bych. I když je zvláštní, že s každou je to maličko jiné a celkově se to v čase mění.

lencaa11
21. čer 2023

@scaypora měla jsem nehormonalni pomalu 8 let ( samohrejme výměna ) a byla jsem spokojená Ms normální sex super ,žádný - samohrejme 100 žen 100 zkušenosti co sedne vám nebo jiné ženě tak další sednou nemusí to samé u hormonálního může sednou ,pohnout se ,vypudit ho tělo může jako u nehormonalniho to sama není nic 100 % záleží na vás ☘️☘️

aarriel
21. čer 2023

Za me nehormonalni a super 😉 mam uz druhe, celkove asi 6 let

dashyyy
21. čer 2023

@blondynka400 teď jsem zrovna četla, že úplně lokální to není, i tak se to dostane do těla dál, ale není to takový drama jako pilule no
@konidana já normálně mám MS i s hormonálním.. teď mám druhý a v obou případech jsem měla vč. ,,ovulačního" špinění

ellyem
21. čer 2023

Ja mela hormonalni telisko a po roce a pul muselo ven. Telo ho absolutne neprijalo.

g_m
21. čer 2023

Ja mela 5 let mirenu a brala bych ji okamzite hned, ale kvuli pooperacnim komplikacím nemuzu.
Asi dva mesice po zavedeni se mi stalo, ze povyjela a museli mi ji v narkoze supnout zpatky. Ale o nic neslo a doktori ae divili, ze se s tim jeste nesetkali, takze v klidu. Ze zacatku jsem trochu spinila, ale telo si navyklo rychle. A ta pohoda jen s pidi zaspinenim misto MS byla k nezaplaceni.
A jak psaly holky, hormon pusobinu mireny v miste. Ja klasickou HA mit taly nemuzu, nedelalo mi to dobre po vicero strankach, alw a mirenou v pohode.

shirilka
21. čer 2023

@scaypora Měla jsem 2x nehormonalní tělísko (10let), pak dvě děti a teď mi gynekolog doporučil levosert nebo mirenu, mám levosert přes 3/4 roku a super, vlastně od prvního dne o něm nevím, žádné špinění, ms nic. Původně jsem nechtěla hormonální, protože mám také srážlivost krve, ale prý to u tělíska nevadí (potvrzeno z více nezávislých zdrojů).

scaypora
autor
21. čer 2023

@blondynka400 No, měla jsem problémy s trombózou a prý si mě nevezme doktor na triko, kdyby mi dal hormonální a něco se stalo.

scaypora
autor
21. čer 2023

@shirilka Tak to by bylo super.

agneska7
21. čer 2023

@konidana no neřekla bych že mizivé procento stačí si přečíst diskuze a mít info z okolí a je to tak 50 na 50 👌

konidana
21. čer 2023

@agneska7 ale to neni reprezentativni vzorek, co kdo kde vyklada....

scaypora
autor
21. čer 2023

@blondynka400 Dočetla jsem se u něho gynekologa, že dává tu Mirenu a že je vhodná i pro ty, co mají právě problémy s žilami či srážlivosti krve. Z toho mi vyplynulo, že to je nehormonální, když mi nechce předepsat klasické prášky a pokud se u ni nekrvací, tím lépe.

lencaa11
21. čer 2023

@scaypora Mirena je tělísko hormonální pak jsou tělíska nehormonalni

scaypora
autor
21. čer 2023

@lencaa11 Jasný, rozumím. Já právě až dnes četla, že ji můžou i ženy co mají problém jako já. Tak uvidím co mi řekne. Hlavně mě zajímali problémy, zda někdo měl po zavedení či jak probíhá výměna. Samozřejmě se budu ještě informovat přímo u doktora, ale určitě by mi neřekl, že někdo měl takový a makový problém.

dashyyy
21. čer 2023

@scaypora já mám Kayleenu i se žílama a dobrý ;) jinak výměna byla rychlá, jen to zaštípalo při desinfikaci vnitřku.. vím ale o paní, který Mirena přirostla a museli ji vytáhnout pod narkozou, je to hodně individuální asi stejně jako že někomu sedne a někomu ne

lencaa11
21. čer 2023

@scaypora no jasně chce to poradit se sním o tom které je pro vás ok jinak to ostatní to je jasný že lékař moc neřekne zápory + výhody každá žena si to musí vyzkoušet a max si najít recenze třeba tady a sama se rozhodnout které vyzkouší ☘️☘️

cherie24
21. čer 2023

@scaypora já to řešila loni, ale nakonec jsem to odvolala. Děsily mě ty nežádoucí účinky typu až půl roku špinění, bolesti, případně nutnost vyndat. Na druhou stranu to má i spoustu výhod (v podstatě vymizená nebo velmi mírná MS, dlouhá životnost, nic pak člověk neřeší). To ti nikdo neřekne, jak na to zareaguješ ty. Třeba sedne a budeš neskutečně spokojená, třeba ho budeš muset vyndat. 🙂 Mamky kamarádka měla nehormonální tělísko a dostala infekci dělohy a málem přišla o dělohu, bylo to za 5 minut 12. 🙈 V tomhle je prý lepší to hormonální, ty hormony způsobí i nepropustný hlen pro spermie, což působí zároveň i ztížené prostředí pro bakterie.

lenulen
21. čer 2023

Mam Mirenu a jsem spokojena, prvni tri mesice spineni, ted zaspinim v dobe menstruace, tot vse. Mame tri deti a dalsi urcite neplanujeme, krome Mireny si to jeste hlida manzel. Jistota je jistota 😅

dulmich
21. čer 2023

Já mám mirenu, mám tedy jeden jediný problém a to akné, dělají se mi od té doby boláky na obličeji 😕

lencaa11
21. čer 2023

@cherie24 ta infekce mohla bejt že obě tělíska svym způsobem vytváření v děloze zánětlivé procesy skrz to že jsou to cizí tělesa v těle a zahušťují hlen obě teliska důležité je že to dopadlo dobře ☘️☘️

scaypora
autor
21. čer 2023

@lenulen Já mám dvě a třetí též neplánuji, i kdybych měla nového partnera. Přemýšlela jsem o sterilizaci, ale jsem prý ještě mladá, tak je to hloupost, což na jednu stranu i chápu, ale po druhém porodním zážitku už nikdy víc a celkově se na další mimi necítím.

scaypora
autor
21. čer 2023

@cherie24 Jasně, každý tělo je jiný, ale přes to právě ty zkušeností ostatních jsou velmi cenné informace 🙂 Váhám, váhám... Ale už jen pro ten klid do toho půjdu a pak... Děj se vůle boží. Partner si sice pozor dává, ale i přes to mám obavy, abych zas nezapadla a pokud by mi prášky napsal, vím, že bych je zapomněla brát a to by bylo úplně zbytečné. Takže vám všem moc moc děkuji 🙂

lenulen
21. čer 2023

@scaypora ja to mela po druhem diteti uuplne stejne, porod byl bez problemu, ale kluci maji mezi sebou 19 mesicu a byl to tedy zahul. Nechala jsem si tehdy dat prvni mirenu, ta byla tusim uplne bez potizi. Nicmene kluci trochu odrostli a ja zacala premyslet o holcicce 🙃 ta mi dala hodne zabrat, tehotenstvi i porod. Ted uz jsme opravdu kompletni. Ja na sterilizaci jit nechtela, tak jsem hned po kojeni sla pro telisko.

scaypora
autor
21. čer 2023

@lenulen U nás je mezi kluky rozdíl 4 roky a první těhu a porod úplně supr. Do dvou hodin byl venku, ale Mareček. Celý těhu na prd, pořád sem lítala po gyndě, jelikož jsem měla výtoky a různý takový problémy. Od začátku měli strach, že je větší, než by měl být v tom určitém týdnu a doktor mi udělal hmat ve 38tt a začli bolesti. Po stupňování jsme jeli do porodnice a přes noc monitor a vše. Ráno se mě doktorka ptala, zda bych chtěla rodit, tak říkám, že mám bolesti a že takhle domu rozhodně nepojedu, bála jsem se. Tak mi prdla vodu, já bolesti jako kráva, ale vůbec jsem se neotvirala, tak do mě prali nějaký ten lék, abych se teda otevřela. Po dalších 13h bolesti jsme rodili, ale tím stylem, že mi doktorka skákala po břiše a vlastně mi to vytlačila, protože já to nedokázala, vůbec to nešlo. Že mě sfetli, to ani nezmiňuju, aspoň byla chvíli sranda. No, nakonec se mi ani neodloucila placenta, takže hned pod narkózu. Dalšího porodu se strašně bojím a už to nechci nikdy zažít. A jako celkově se na mimi už necítím.

agneska7
22. čer 2023

@konidana ne vůbec ne ..zkušenosti skutečných lidí vůbec nejsou reprezentativní 😂😂🤣