Přehřátí na začátku těhotenství. Mohla jsem ublížit miminku?

24. led 2024

Mam hrozny strach. Jsem teprve na zacatku 5.tydne teho a dneska jsem si pospala pres den a nesvlikla se - spala jsem v zateplenych leginach, ktere jsou i pres bricho, v triku s dlouhym rukavem a pod perinou. Vzbudila jsem se po dvou hodinach vedrem. Spocena jsem nebyla, ale vedro mi bylo dost. A ja se ted strasne bojim, ze jsem se prehrala a muze to mit vliv na miminko. Co myslite?😩

honatko092
24. led 2024

😂😂 Díly za pobavení. Doufám, že jsi troll. Miminko bude mít minimálně 3 nohy a 5 rukou. A teď vážně, co by se mělo stát???

autor
24. led 2024

@honatko092 vysoka teplota je teratogen a zpusobuje vrozene vyvojove vady

irmamala
24. led 2024

Ou, tak ty to budes mit tezke😀

mimi1004
24. led 2024

A co budeš dělat v létě až budou vedra!? Hoď se do klidu a neřeš blbosti.

malytlustyhroch
24. led 2024

Telo si to ureguluje, treba i tim, ze ses vzbudila. Urcite ti teplota moc nestoupla, telo si to hlida.
Treba horecky jsou rizikove (ale vetsinou se nastesti stejne nic nestane), ale je naprosto nepravdepodobne, ze by ses zahratim pod perinou v kamasich dostala do teploty horecky, to bys musela mit nejakou poruchu termoregulace nebo vedomi nebo by te tam musel nekdo drzet nasilim.

autor
24. led 2024

@malytlustyhroch dekuji za uklidneni! Ja se citila prehrata dost, ale tak nad 38 by to snad opravdu nebylo. Dekuji!🙂

lenerka1
24. led 2024

Já jsem ulítlá fakt horké sprchy a dopřávala jsem si je i v těhotenství, děti to přežily všechny tři a mají normální počet všeho 🙂. Krátkodobé vystavení nebude zas takový problém a zrovna ve spaní si to tělo samo zreguluje.

honatko092
24. led 2024

Eh, ok. Držím palce, ať se nestresuješ kvůli každé takové situaci a kvůli všemi co uděláš / vypiješ / sníš, protože by to bylo pro tebe 9 velice stresujících měsíců 😉

cilkat
24. led 2024

Prosím tě. Přehřátí vypadá takto: https://euc.cz/clanky-a-novinky/clanky/upal-a-u... ... to, co popisuješ je "mi bylo horko" a rozhodně nemá žádné teratogenní účinky. To bys musela třeba dlouhodobě nosit aktivně hřející pás přes břicho, pracovat v sauně, mít dlouhodobé horečky a podobně... Klid... miminka (i ta ještě nenarozená) jsou naštěstí o hodně odolnější, než si myslíme.

janule0123
24. led 2024

Tak moc ses určitě neprehřála.. to by půlka děti co jsou v první trimestru tehotny v letních vedrech byla s defektem.. Jinak znam i jednu, co říkala ze mlada a blba v 18 těhotná, chtěla potratit (věděla akorát ze nesmí do horké vody) nepoustela si vanu nejvíc horkou co šlo, a ze se tam nakladala celkem fest .:: no a dite nejen ze nepotratila, ale už má i svoje děti a naprosto zdravé bylo .. hlavně klid ..

autor
24. led 2024

@cilkat
@janule0123
Moc diky, tak uz jsem se uklidnila. Asi jsem moc vystresovana jak jsem na zacatku a uz jsem jednou casne potratila, tak se nejak bojim, abych to sama nepokazila. Ale zjevne to bylo blbost😆

reeeza
24. led 2024

Hele jako chápu tě 😉 U prvního těhu jsem se bála tlačit na záchodě v domění že plodek vytlačím 😂
Aneb učíme se za chodu 🙂

misha31
25. led 2024

Ja byla ve 3.mesici na Kypru, kde bylo ve stinu pres 40 stupnu a mam zdrave miminko

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru