Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.
    viiny
    21. dub 2019    Čtené 281x

    Nivea ''baby'' Zorka

    Výhra testování Nivea Baby přišla zrovna v čase, kdy se Zorka potýkala s ekzémem, takže jsem byla extrémně opatrná v tom, co na ni použiju. Naštěstí mastička pomohla a tak jsem se postupně odvážila použít vše 🙂 Jakmile balíček dorazil, Zorinka nadšeně rozbalovala.

    V balíčku jsme objevily novinky Micelární gel a šampon (ten u nás v koupelně nahradil původní pěnu a gel), dále olejíček na tělo, baby krém na vše a krém do chladu a větru, který používáme již od malička.

    Začnu večerním rituálem:

    Zorinka se koupe každý večer, vzhledem k tomu, že už většinu času trávíme na zahradě, tak je celá od písku, bahna apod. 🙂 Vlásky obvykle myji pouze jednou týdně a povětšinu času pouze smyju čistou vodu od prachu. Ale vzhledem k tomu, co vše si tam dokáže napatlat, jsme šampon využívaly častěji než obvykle :D

    Šampon vlásky jemně umyl, stačilo jej malinko, vlasy jsou po něm jemné, snadno rozčesatelné, lehce voní a umyl i slepené vlasy od nanuku apod. Ke všemu krásně pění, což Zorka má ráda 🙂 A neštípe v očích, takže paráda.

    Micelární gel si zase hravě poradil s počmáranou kůží od fixy, propisky, bahnem a špínou všeho druhu 🙂 Opět parfemace jemná, nic dráždivého, žádná vyrážka se znovu neobjevila a tak jsem jej používala každý den při koupání a vše v pořádku. Tudíž všemi deseti doporučuji na citlivou dětskou pokožku! A když si tatínek spletl gel (nebo šampon?) s pěnou, na kterou byl zvyklý a použil toho hodně do vany, tak z toho měli i parádní pěnu. 

    Jako obrovskou výhodu micelárního gelu a šamponu považuji skvělé balení s pumpičkou, které se nám osvědčilo už u dříve používaného gelu a pěny od Nivey.

    V koupelně naprosto skvělá věc, rozhodně lepší než brát obal do ruky a vytlačovat z něj tekutinu. Takhle prostě zmáčknu a myju 🙂

    Pečující olej je jemný, ale vzhledem k vyrážce jsem jej použila raději pouze na nožičky a ručičky a teprve poslední 2 dny na celé tělo, vyrážka nevyskočila, hezky se vsáknul, takže i tady vše v pořádku. Ale používala jsem jej hlavně já na těhotenské bříško pro budoucí sourozence 🙂 Kde se také osvědčil, mám problém s tím, že mě svědí pokožka na břiše, ale u tohoto oleje ne, voní jako malé miminko a krásně se roztírá a vstřebá. Takže nemám pocit ulepenosti ještě půl hodiny poté.

    Krém na obličej do větru a mrazu jsem mazala poctivě každý den, když jsme šly ven a namazal se s ním i taťka a všechno v pořádku. Žádné červené fleky ani suchá místa. Používám jej už od malička, takže vím, že je skvělý, malý a vozím ho s sebou v tašce u kočárku. Když jsme venku déle a zdá se mi, že tváře začínají červenat, namažu znovu a vše oukej 🙂

    Výhoda: malé balení s otevíracím víčkem, snadno rozstíratelný, rychle vstřebatelný a cena!

    Posledním krémem je krém na všechno - obličej, tělo i zadeček v plechovém kelímku. Je to taková nouzovka, kterou můžete využít, když jedete na dovolenou a nechce se Vám tahat více krémů. Dost mi připomíná SOS krém od Nivey, který známe již z dřívějška. Můžete použít na všechno, je to něco jako klasická modrá Nivea pro dospělé. Parfemace běžná, hutnost také, roztíratelnost dobrá. Na zadek ideální! 🙂

    Výhody celého Nivea sortimentu: Cena, praktické balení, jemná parfemace, účinnost a všechny produkty jsou vhodné na citlivou pokožku těch nejmenších. Dostupnost je skvělá, jak na internetu, tak v kamenných obchodech. 

    Nevýhody: Nevšimla jsem si žádných, u nás Nivea vyhrává na plné čáře, používáme již od malička, gel, SOS krém, pěnu i krém na ven 🙂  Teď pouze obměníme klasický baby gel za micelární gel a šampon. 

    Moc děkujeme za příležitost novinky od Nivey vyzkoušet, jsem nadmírnu spokojená a určitě budeme používat i nadále, nejen pro Zorinku ale i pro dvojčata 🙂

    #zkusenosti_nivea_baby

    viiny
    14. led 2019    Čtené 3894x

    Jak se z jednoho staly dvě

    Bylo září, dceři byl rok a my si s přítelem řekli, že by byl vhodný čas začít ''pracovat'' na druhém, aby byly děti věkově blízko a vyhrály si spolu. No zadařilo se rychle (stejně jako u dcery) a v listopadu byl test pozitivní a já šťastná a vyděšená, že se to vážně povedlo tak brzy. Přeci jen dcera je ještě malá, dost aktivní chytré dítko 🙂  V 7. týdnu jsem šla na kontrolu k lékaři, kde mi potvrdil jedno bijící srdíčko a že je vše v pořádku. V tom týdnu začaly i proslulé ranní nevolnosti, kdy jsem zvracela a dcera stojící vedle mě se smála a přišlo jí to náramně vtipné - ha ha. 

    V 9. týdnu jsem šla na krev, cukrovku atd. a opět mi lékař dělal UTZ a vše probíhalo ukázkově, jedno bijící srdíčko 🙂

    Před svátky dcera onemocněla virózou se zvracením a průjmem a já to od ní samozřejmě chytla. Takže Vánoce jsme obě strávily v posteli. Bohužel se to ani u jedné z nás nelepšilo (u dcery to bylo horší, tím že je malá a odmítala poslední půl den i pít) a tak jsme navštívili nemocnici, kde ji nakonec hospitalizovali a mě jako doprovod. Za 2 dny jsem zhubla 3kg a dost mě bolelo břicho, takže jsem pro klid duše následující den navštívila lékaře (11.týden)..

    Lékař se při prohlídce náhle zarazil a po minutě mi říká - ženská, vždyť Vy tam máte dvě děti! Sestřičko, pojďte se podívat .. jedno srdíčko .. druhé srdíčko ... no ty brďo, kde se to druhé tak dlouho schovávalo? 

    Já v tu chvíli nevěděla, jestli se smát, brečet, omdlít šokem nebo mu to prostě nevěřit a ignorovat tuto skutečnost. S dvojčaty jsme rozhodně nepočítali, nejen finančně (to hlavně, protože musíme koupit nové auto, nový kočárek, dokoupit postýlku apod. - a to jsem si prosím pěkně vše schovávala po dceři! no a teď je mi to úplně k ničemu :D  ), dále proto, že je v rodině nemáme a nikdy jsme neměli (informovala jsem se u babičky, prababičky :D ) ale taky proto, že i jedno bude velký záhul k jednomu prckovi, natož dvě! 

    Na kontrole mi bylo řečeno, že vše je v naprostém pořádku, obě miminka rostou a mimčo B je o 3 dny menší, možná proto se mu dařilo celou tu dobu být schovaný za sourozencem. 

    Před týdnem jsem navštívila lékaře a prý už naposledy, nastupuji totiž kvůli vícečetnému těhotenství do rizikové poradny, což mě mrzí, protože lékař je skvělý člověk a profesionál, stejně tak i sestra. Každopádně prckové rostou stále tabulkově a už se je podařilo i lépe spolu vyfotit 🙂 

    No a dnes jsem po 1. screeningu a s klidným svědomím už mohu psát tento článek, protože vím, že riziko genetických vad je velmi nízké, obě miminka jsou velmi aktivní, všechny kůstky, cévy, orgány apod. jsou na svém místě a dokonce jsou obě stejně velká s rozdílem 1mm a vychází o týden starší než dle PM, navíc jsou dvouvaječná, což je prý lepší kvůli možným rizikům. Mám vážně radost!

    A teď jdu chrnět s tou mojí roční princeznou, rostou jí zoubky, takže máme doma veselo a já jakožto těhule se moc nevyspím 🙂 ale pro ni, pro ně, cokoliv na světě.

    Moc Vám děkuji za přečtení a že Vás článek zajímal! Budu ráda, pokud bude mít článek ohlas a já budu pokračovat v tomhle milém ''blogování'' o těhotenství s dvojčaty 🙂

    viiny
    14. zář 2018    Čtené 224x

    Medvídkovský hrneček

    Hned jakmile jsem narazila na soutěž LOVI neváhala jsem a přihlásila se/nás.  Má dcera je velký pijan a ráda zkouší nové věci, od 6m vyzkoušela již 5 lahví/hrníčků (NUK, MAM, Babylove, Pepco, Contigo) a nejvíce si oblíbila klasickou kojeneckou lahev od Rajec (jenže ta se blbě myje a kupovat pořád novou  se mi samozřejmě nechce). Moc ráda pije i z hrnečku, ale ten jí musím držet, jinak se celá polije 🙂

    Takže vykoušení něčeho nového a zároveň krásného mě velmi lákalo a já doufala, že budeme vybrané k testování . Když dorazila zpráva o vybrání k testování, měla jsem velkou radost, jelikož to bylo poprvé co jsem něco vyhrála! A tak jsem nedočkavě čekala na balíček a konečně nastal den D.

    Balíček obsahoval:

    • LOVI Hrníček nevylévací Buddy Bear 210ml
    • Katalog LOVI
    • Tašku LOVI
    • Ručně psané přání od teamu LOVI (což mi udělalo velkou radost a schovala jsem jej na památku)

    Zorka byla přítomna u otevření balíčku a hned se ujala hrníček řádně otestovat. Musím říct, že se mi líbil na první pohled - bytelný plast, pogumované dno, žádné ostré hrany, úchyty přesně do ručičky (dcera to hned při zkoušce zmákla jednou rukou) a krásný design.  

    Hrníček jsem omyla a naplnila čistou vodou, kterou Zorka miluje. Hned jej čapla a začala pít. Na poprvé vypila půlku hrníčku, pak jím mrskla o zem a zázračně se okolo neobjevila ani kapička. Sláva, konečně hrnek co neteče ani při hrubém násilí mé dcery :D

    Po čase se přeci jen našlo pár nešvarů .. například mě mrzí, že ikdyž se vážně snažím, po rozebrání celého hrníčku se mi již nepodařilo nastavit úchytky tak, aby z každé strany koukal obrázek. Netuším, kde se stala chyba, ale přísahám, že tak ''blonďatá'' nejsem a prostě se to nedaří. Po občasném třísknutí hrníčkem o zem se na něm samozřejmě objevily nějaké rýpance v gumě, a když Zorka pije při jídle (zapíjí snad každé 3 sousto) tak se savička bohužel zbarvila do oranžova. Ikdyž jsem ji hned umyla horkou vodou a saponátem, stejně oranžová drží i přes vyvaření v horké vodě. Ale to se bohužel stalo u všech. A ještě jedna věc, máme v domácnosti kocourka, co teď momentálně dost líná, takže chlupům se neubráníme .. a ty chlupy se strašně rády ''nalepí'' na hrníček - hlavně na gumovou část a savičku :D takže omývám hrnek 100x denně.

    Párkrát se nám stalo, že se silikon na savičce prohloubil dovnitř a savička se nahla více doprostřed hrníčku a hůře se z něj pilo. Netuším čím to bylo, asi se někde něco ucpalo, ale po nějakém čase se vše vrátilo do normálu.

    Shrnutí:

    + design

    + neprotéká

    + bytelný plast

    + cena

    - na materiál se snadno lepí nečistoty

    - dírka v savičce je opravdu malá a dítě se musí snažit – nic pro lenivce

    - hůře se skládá – nepodařilo se mi dát obrázek na původní místo a dát silikon zpět na své místo do plastového kruhu není snadné

    Celkové hodnocení hrníčku je 8 z 10. Dcera z něj pije každý den a vždy vypije 2 plné hrnečky, takže jsem spokojená a dcera jej má nejradši. Pořídila jsem i dudlíka ze stejné kolekce, aby jí to ladilo :D  Určitě časem vyzkoušíme ten pro větší 🙂 #test_lovi2  #recenze