ATLETIKA A SPORT U DÍTĚTE - dotaz

    Hezký den, měla bych prosím pár otázek na rodiče, jejichž děti se věnují atletice.
    Syn 9 let absolvoval teď o víkendu akci Sportanalytik (https://sportanalytik.cz/), kde si otestují děti zábavnou formou různé dovednosti a na základě toho jim doporučí sport a vyjádří se i ke dvěma sportům, které dítě už dělá nebo by chtělo dělat.
    Byla mu doporučená atletika, nám by se na ni také hodil, je rychlý a soutěživý, jednou mi ji doporučil i trenér Dukly, když jsme si o sportu a synovi povídali, já o ní nic moc nevím, přiznám se. On teď hraje florbal a fotbal, kolektivní sport je určitě fajn, fotbal ho baví víc a bylo by fajn, aby mu aspoň jeden z těchto sportů zůstal.
    Mě by zajímalo, jak často mají děti tréninky? Průprava je všeobecná s tím, že v určitém věku se dítě pak profiluje do určité disciplíny, která mu jde a baví ho? Jezdí děti na závody? Dělají atletiku jako kroužek nebo v rámci nějakého sportovního klubu? Vím, že třeba Mirka Knapková - Topinková, se kterou se známe, nejdříve dělala atletiku, běžkovala a k veslování se dostala až v pozdějším věku. Té se chci také poptat a ještě kolegyně brigádnice studuje FTVS a také trénuje děti atletiku v Dukle, tak v okolí lidi z oboru mám, ale zajímá mě to i z pohledu rodičů. Líbí se mi u tohoto sportu ta všestrannosti. Syna určitě nutit nechce, ale spíš ho motivovat a podpořit v tom, co bude chtít dělat. Děkuju.