Časté odběry - odpověď na Vaši otázku

Zodpovězené
30. led 2023

Dobrý den, pane doktore,

reaguji na Vaši odpověď, jelikož mi nikde nenabízí odpověď již na založenou otázku. Viz https://www.modrykonik.cz/ask-an-expert/poradna...

Ptala jsem se Vás na růst hCG, zda je v pořádku. Vy jste se ptal, proč chodím na odběry tak často.
V loňském roce jsem prodělala ZT v 9. tt, zřejmě následek prodělaného covidu, do té doby bylo vše v pořádku, ale jsou to dohady.

Když jsem zjistila, že jsem opět těhotná, pouze jsem kontaktovala lékaře se skutečností dvou čárek na TT a objednat jsem se chtěla až na cca 7. - 8. tt. Sestra mě však vyslala ihned na krev. Odtud ta hodnota 71 ve 4+1, kterou jsem se dozvěděla od sestry se slovy, že je to nízké a objednala mě hned na další týden k dr. Proto jsem si zašla jako samoplátce na další dva odběry po dvou a pak třech dnech (pouze ze zvědavosti). Hodnoty pěkně rostly. Den po odběru jsem byla na plánované prohlídce, pochopitelně na UZ nic, i vejcovody v normě (kvůli “vyloučení” MT), pan doktor si vyžádal další odběr hCG - hodnota 466 v 5+0 a domů jsem odjela se žádankou za další dva dny na odběr, hodnota bohužel jen 557 v 5+2.

Tak se čeká, co bude. Jsem si jistá, že kdybych Vám napsala jméno mého Dr., budete vědět a myslím si, že se mnou i souhlasit.

Na moji reakci odpovídat nemusíte, pouze jsem měla potřebu vysvětlit já Vám, proč ty odběry.

Mějte hezký den a díky za Váš čas.

Dobrý den,

díky za vysvětlení - já tyto postupy nepoužívám, tak mi to bylo divné.


MUDr. Štěpán Machač, Ph.D.
vedoucí lékař IVF Clinic Olomouc
www.ivfclinic.cz