Tmavá krev v těhotenství. Počkat, nebo jít k lékaři hned?

Zodpovězené
21. pro 2023

Dobrý den,

chtěla bych se jen ujistit, že dělám dobře. Jsem nyní v 14. tt. Před třemi dny jsem byla na screeningu, vše v pořádku, jen vyšší riziko preeklampsie. V ten den mi poměrně dlouho (1,5 hodiny) dělali vaginální ultrazvuk, nebylo to už moc příjemné, trochu to i bolelo, šťouchali mi rukou do břicha, aby se mimi otočilo, aby mohli změřit, co potřebovali. Potom jsem žádné krvácení neměla.
Včera odpoledne jsem si lehce zacvičila těhotenskou jógu pro 1. trimestr a dnes ráno jsem měla slabý, tmavě hnědý výtok. Mám ho sice slabý, ale stále (na toal. papíru vždy na toaletě zůstanou malé kousky hnědé krve).

Břicho mě nebolí, žádné jiné problémy nemám, čerstvá krev nebyla. Do dnešního rána jsem neměla žádné jiné potíže v těhotenství.

Dnes jsem v práci, ale spíš jen sedím, žádné velké chození, ano zvedání ničeho. Výtok se nezhoršuje, ale ani nepřestává.

Zítra ráno bych si došla na gynekologickou pohotovost, jen pro jistotu, ale chtěla bych se ujistit, že pokud se to nezhorší, nemusím jít už dnes?

Moc děkuji za odpověď.

Dobrý den,

krvácení mohlo být způsobeno hormonálními změnami, kdy začíná své hormony produkovat placenta. Tudíž tímto hormonálním spádem, může dojít ke slabému špinění, které by ale nijak nemělo těhotenství ohrozit.


Přeji Vám krásný den,
Anna Kohutová