Poradna porodní asistentky

368 zodpovězených otázek
Anna Kohutová
Odborník
Odebírej140

Dobrý den,

jmenuji se Anna Kohutová a jsem porodní asistentka. Ve své poradně Vám nabízím
kontinuální podporu na Vaši životní cestě těhotenstvím, vědomým porodem a mateřstvím v souladu s principy kontaktního a vztahového rodičovství. Podporuji těhotné ženy, aby v sobě nalezly sílu a důvěřovaly moudrosti svého těla a rodícího se dítěte, aby si dokázaly udržet své mateřské kompetence a neztrácely kontrolu a víru v sebe sama.

Podporuji raný kontakt s právě narozeným děťátkem, aby se mu dostalo co nejkrásnějšího přivítání, a to v náručí své matky, kam po porodu patří. Moje komplexní péče v domácím prostředí bezprostředně navazuje na péči nemocniční a nemůže jí adekvátně zastoupit žádný jiný zdravotník.

Ptejte se mě, zajímá-li vás například:
- jaké jsou první příznaky těhotenství,
- jak probíhá těhotenství týden po týdnu, vývoj plodu anebo co vše se děje v těle ženy;
- otázka aktivity během gravidity - sex v těhotenství, cvičení v těhotenství aj.;
- jak se připravit na porod, jaké jsou jeho příznaky, jak porod vyvolat anebo zda je dobré využívat Aniball, masáž hráze před porodem aj. metody;
- jak probíhá přirozený porod, vyvolávaný porod, či porod císařským řezem a poté i specifické porody jako např. porod koncem pánevním, ambulantní porod, překotný porod či předčasný porod;
- jak zvládnout a překonat strach z porodu, anebo jak naopak zvládnout potrat;
- Váš stav a situace po porodu dítěte, tj. krvácení nebo očistky po porodu;
- a mnoho dalších otázek…

Mým velkým přáním je, aby všechny ženy poznaly radost z porodu. Vždyť narození děťátka má být rodinnou oslavou zrození a to, jakým způsobem proběhne, zásadním způsobem ovlivní jejich budoucí vztah.

Těším se na Vaše dotazy, ke kterým se dostanu vždy 1x týdně.

Přeji Vám krásný den.
Anna Kohutová