Děložní čípek v těhotenství. Jaký je Váš názor?

Zodpovězené
7. lis 2021

Dobrý den,

potřebovala bych znát názor dalšího odborníka. Momentálně jsem těhotná a nacházím se ve 22+4. Od 17. týdne těhotenství mě trápí sem tam tvrdnutí břicha a bolest oblých vazů. Byla jsem s tím třikrát na pohotovosti s tím, že mi dali poprvé injekci s magnéziem a tablety magnesium lactici s dávkou 3x2 denně.

Při první návštěvě pohotovosti mi naměřili čípek 3 cm, což není moc, když 2,5 cm je prý špatný. Při druhé návštěvě jsem měla čípek 3,2 a při třetí návštěvě byl čípek dlouhý 4,5 cm. Poté jsem už nikde nebyla, až teď před pár dny na screeningu, kde mi bylo řečeno, že všechno je naprosto v pořádku a že děložní hrdlo není zkráceno. Jeho délka byla 5 cm.

Teď, po 5 dnech od screeningu, jsem byla u své gynekoložky, kde mi čípek zkontrolovala rukou a řekla, že drží pohromadě, tak jsem se tím docela vylekala. Všechny ostatní kontroly čípku byly přes ultrazvuk. Ovšem, když si ho nahmatám, tak velikost čípku je dle mě jako špička palce. Tak nevím, co si o tom mám myslet.

Děkuji za rady a případnou odpověď.

Dobrý den,

dle Vašeho popisu je Vaše hrdlo dostatečně dlouhé. Spíše mě zaráží rozdílnost a nepřesnost v měření čípku, kdy je pokaždé jiná hodnota.


Přeji Vám krásný den,
Anna Kohutová