Axkid One. Je to ta pravá autosedačka?

Zodpovězené
31. říj 2022

Dobrý den,

vybíráme sedačku pro 17měsíční dceru, která vyrůstá z vajíčka Aton 5. Váha 10,5 kg. Požadavky jsou, aby zůstala v protisměru co nejdéle, ale zároveň manžel nechce poutání na pásy kvůli častému přehazování mezi auty (VW Touran 2006 a Kodiaq) a také kvůli otlačování sedačky. Máme již Axkid Minikid 3 roky a jak je sedačka utažená pásy do sedačky, je tím značně zdeformovaná i přes chránič, který máme na sedačce.

Našla jsem sedačku Axkid One, která je isofixová a zároveň protisměrná do 23 kg, což by dcerce mohlo do těch 6-7 let snad vydržet.

Je na trhu ještě nějaká isofixová čistě protisměrná?

Můžete Axkid One doporučit?

Jde nám v prvé řadě o bezpečnost.

Předem děkuji.

Dobrý den,

Axkid One je správnou volbou. Nyní se prodává již verze Axkid One 2. U této autosedačky dokážete velmi rychle a jednoduše nastavovat velký prostor pro nožičky dítěte. Celkově je autosedačka dobře ovladatelná.

Stejné parametry - do 23 kg / 125 cm má nově i Joie i-Prodigi. Prostor na nohy je zde menší a také rozsah polohování není takový jako u Axkid One 2.

Určitě doporučím vyzkoušet přímo v prodejně, která z nich lépe sedne dcerce i autu.
Minikid pásový, který máte teď v autě, sedadla vytlačí - je to dáno tou nejpevnější a nejbezpečnější instalací, kdy je autosedačka "vyvázána" ke konstrukci auta. Sedadla se po nějaké době vrátí zase do původního stavu.

S pozdravem


Karel Sekereš a tým Centra autosedaček
www.centrumautosedacek.cz