Který sportovní kočárek se ovládá jednou rukou a je vhodný pro vysoké rodiče?

Zodpovězené
13. bře 2022

Ahoj,

hledám sportovní kočárek pro naši 9měsíční princeznu. Zatím využíváme kočárek 2-3x v týdnu. Stěhujeme se do města a vše je pěšky blízko, tak budeme kočárek naplno využívat i na procházky. Z dvojkombinace jsem unavená, je příliš těžký a robustní na skládání a překládání do auta.

V prodejně nám doporučili Petite&Mars Street nebo Petite&Mars Royal. Ohledně kočárků Petite&Mars jsem četla, že stříška je málo odolná a bledne. Chci se dobře poradit, abych neudělala chybu jako při rychlém výběru dvojkombinace.

Oba jsme vysocí 180 a 200 cm, tak do našeho kočárku zakopáváme.

Požadavky:

  • snadno ovladatelný jednou rukou,
  • ideální do 20 - 25 kg,
  • s nákupním košíkem,
  • snadno složitelný do auta, to je top kritérium,
  • cena do 11 000 Kč,
  • něco odolného,
  • nafukovací/gelová kolečka vhodná i pro mírný terén.


Jaká jsou Tvá doporučení?

Děkuji

Ahoj,

co se týče blednutí stříšek a i jiných částí, tak s tím má problém v dnešní době každý druhý kočárek a kolikrát se na to nevztahuje ani reklamace. Je to způsobené novými ekologičtějšími materiály a barvivy. Nicméně kočárky Petite&Mars jsou velice oblíbené a prodávají se na ně hand-made šité stříšky, některé jsou i mnohem hezčí než originál. 🙂

Oba kočárky jsou fajn v poměru cena výkon. Nejvíce se liší hmotností a materiálem kol. U modelu Petite&Mars Street+ máš na výběr mezi pěnovými a nafukovacími. Jelikož je kočárek slabě odpružený, tak určitě doporučuji nafukovací kola, ale s nimi má kočárek už přes 11 kg, což je poměrně dost. Petite&Mars Royal má gumová kola, která jsou mnohem kvalitnější než pěnová, navíc když si k tomu připočtu jeho nižší hmotnost a tím pádem i lehčí skládání, tak doporučuji spíše jeho.


Pokud bys chtěla přece jen něco více "odolnějšího", tak doporučuji i Thule Spring, který nemá tyč u zadních kol. Poradí si hravě i s terénem, snadno se skládá a má úžasně dlouhou stříšku s odvětráváním. Jediná jeho nevýhoda je, že madlo i polohování musíš dokoupit zvlášť.

A nesmím zapomenout na TFK Dot 2, který působí robustním dojmem a je ideální i pro vyšší rodiče. Ačkoliv nemá nastavitelnou rukojeť, tak je poměrně vysoký a nemá též středovou tyč u zadních kol. Kočárek je krásně odpružený a nechybí ani gumová kola se vzduchovými komorami, takže ani větší terén nebude žádný problém. Po složení je velice kompaktní a lze ho využít jako příruční zavazadlo. Nosnost má tedy už menší - 20 kg.


Držím palce ve výběru a kdybys měla ještě jakýkoliv dotaz, tak mi neváhej napsat. 🙂


Přeji krásný den a pohodové kočárkování.
Katka
kočárková poradkyně Modrého koníka
Kočárkopedie
Blog: kočárkopedie