Který sportovní kočárek má lepší stabilitu i v kopcovitém terénu?

Zodpovězené
5. zář 2023

Ahoj,

hledám sportovní kočárek, který má nejdelší stříšku a je vhodnější pro těžší a větší delší děťátko. Náš první kočárek je Easywalker Harvey3 Premium, ale délka stříšky na sportovní části je dost krátká i po odzipování. Sluníčko svítí na nožičky a ručičky.

Hledám kočárek v podobné kvalitě a jízdních vlastnostech, který dítě ochrání před sluncem. Musí mít lepší stabilitu, když se zaparkuje podél v kopcovitém terénu. Musí děťátku zaručit větší pohodlí – širší sezení.

Můžeš mi poradit?

Děkuji

Ahoj,

problém se stříškou bych spíše řešila moskytiérou či sluneční clonou, která dítě chrání před sluncem.

Co se týká stability, tak žádný kočárek zaparkovaný podélně v kopcovitém terénu ji nemá. Mám to odzkoušeno a pár modelů i vlastním. Mám s nimi ujeté kilometry turistických tras v různě náročných terénech, ale ani jeden kočárek nebyl 100% stabilní u Tebou popisovaném zastavení.

Těžiště kočárku je umístěno většinou ve středu konstrukce – tzv. středový těžiskový bod ("laicky" nazvané), pod sedadlem a ve výšce. Při zastavení a v důsledku náhlého přenosu váhy, které vzniká při aktuálním naklonění či pohybu dítěte v nástavbě, může dojít k překlopení kočárku.

Aby k překlopení nedošlo, tak by muselo být těžiště kočárku umístěno co nejblíže k zemi, tak jak to mají cyklovozíky.

Držím Ti palce. Kdybys měla jakoukoliv další otázku, tak mi neváhej znovu napsat (s připomenutím se) do poradny. A nezapomeň odebírat Kočárkovou poradnu, Kočárkopedii nebo lulu_originally. Nepřijdeš tak o žádné novinky a inspirace ze světa kočárků.


Přeji Ti krásný den a příjemné kočárkování!
Vaše Ľudka
Kočárková poradkyně Modrého koníka