Který sportovní kočárek je vhodný na túry i do města pro ročního chlapce?

Zodpovězené
2. dub 2022

Ahoj,

mám ročního synka a dosud jsme měli kočárek Riko Brano Ecco. Pro malého byl super, dokud byl v korbičce, neboť byla velmi hluboká. Sportovní část nám už nevyhovuje, je nepraktická, těžká a už se objevují i poruchy.

Proto bych už ráda něco lehčího, dobře skladatelného a vhodného na túry do kopce i do města. Chci kočárek, ve kterém může syn občas i usnout. Syn je dost vysoký a rychle roste.

Co se ceny týče, tak koukám na bazar. Pokud by byla cena v normě, tak i nový.

Dá se něco najít do 4 000 Kč?

Je lepší mít 3 nebo 4 kolečka?

Děkuji

Ahoj,

do terénu doporučuji určitě trojkolku, má mnohem lepší jízdní vlastnosti. Konkrétně to může být model Baby Jogger City Mini GT, který se dá sehnat na bazaru za hezké peníze. Ačkoliv má jen tři kola, tak je stabilní a nedělá mu problém projet jakýkoliv terén. Patří k nejprostornějším kočárkům na trhu, má dlouhou ložnou plochu a stříšku ve vyšší pozici, takže i větší dítě má nad hlavou stále dost místa. Zároveň má dobrou hmotnost a složit ho zvládneš jednou rukou. Kola má gumová a dobře odpružená. Dále u něj najdeš nastavitelnou rukojeť, dlouhou stříšku s náhledovým okénkem, prostorný nákupní košík a polohování zad do úplného lehu. Ve výbavě mu chybí madlo a polohování nohou, které doporučuji přikoupit.

Jako druhou variantu doporučuji i bazarový Britax B-Motion 3 Plus, rozměry má tedy o něco málo menší, ale stále jsou dostačující.

Držím palce při výběru a kdybys měla ještě jakýkoliv dotaz, tak mi neváhej napsat. 🙂


Přeji krásný den a pohodové kočárkování.
Katka
kočárková poradkyně Modrého koníka
Kočárkopedie
Blog: kočárkopedie