Je kočárek Petite&Mars Street+ Air větší než Britax Smile III?

Zodpovězené
2. led 2023

Ahoj,

prosím o pomoc při výběru kočárku. Doma mám Britax Smile III a jsem s ním velmi spokojena. Syn je opravdu velké dítě. Má 10 měsíců a má výšku 1,5letého chlapce. A také váhu má vyšší. Obávám se toho, jak dlouho mu Smile III ještě bude dobrý.

Přemýšlím nad Petite&Mars Street+ Air. Zajímalo by mě srovnání, zejména co se týče velikosti kočárku.

Má větší sezení?

Vyplatila by se taková změna?

Jaké jsou rozdíly v těchto dvou kočárcích?

Děkuji

Ahoj,

Petite&Mars Street+Air pokračovacím sportovním kočárkem, který není otočný. Tato funkce by Ti u syna mohla velmi chybět. Zároveň je jeho skládání trošku těžkopádné, protože je obouruční a umístěno pod sedadlem.

Rozměry sportovního sedadla má Street+ Air naprosto totožné s Britax Smile III. Jejich záměnou si nepomůžeš. Dostaneš tentýž rozměr sedáku v jiném balení.


Pokud hledáš něco většího, prostornějšího a zároveň otočného, ​​tak se podívej na model Joie Finiti. Má 22kg nosnost sportovního sedáku a výšku zádové opěrky 50 cm, takže se do něj vejde i větší dítě. Má však přední kola plněná pěnou a tvrdší mechanické odpružení. To jej předurčuje spíše k využití do města, ale zvládne i občasný průjezd nerovným terénem.

Prohlédni si také kočárek Muuvo Slick, který má větší kola podobná Finiti, ale i citelnější odpružení. Má prostornější sedací část s 52 cm výškou zádové opěrky a jeho sportovní sedadlo je umístěno výše na konstrukci. Polohovat ho lze až do lehu v obou směrech. Opěrka nohou k polohování nabízí také možnost prodloužení, což oceníš u staršího dítěte v kočárku. Při nákupech oceníš také prostornější, uzavíratelný nákupní košík.

Podobným modelem je Cavoe Axo Style, který je vhodný do města i na vesnici. Je lehký, stylový a zároveň cenově dostupný. Má větší gumová kola s citelným odpružením, aby zvládl i povrchové nerovnosti. Složíš ho i se sedadlem nasazením v kterémkoli směru a po složení samostatně stojí.

Držím Ti palce. Kdybys měla jakoukoliv další otázku, tak mi neváhej znovu napsat (s připomenutím se) do poradny. A nezapomeň odebírat kočárkovou poradnu, kočárkopedii nebo lulu_originally. Nepřijdeš tak o žádné novinky a inspirace ze světa kočárků.


Přeji Ti krásný den a příjemné kočárkování!
Vaše Ľudka
Kočárková poradkyně Modrého koníka