Jaký cestovní kočárek má dobré jízdní vlastnosti?

Zodpovězené
17. led 2024

Ahoj,

poradíš prosím, jaký kočárek je pro mě vhodný?

Mám Thule Urban Glide 2 a jsem s nim mega spokojená.

Ale chtěla bych něco menšího a skladnějšího, když mám nějaké pochůzky po městě, cestujeme, nebo vím, že se potřebuju dostat někam, kde to není bezbariérové.

Mám Petite&Mars Up a jsem spokojená, až na to, ze se nám tam zasekávají kolečka, protože se tam hromadí listí, bojuju s brzdou a špatnou jízdností. Líbí se mi, že jde krásně složit, můžu si ho hodit na rameno a je lehký a po složení malý.

Cenu uvádět nebudu, jsem ochotna jít do dražšího kočárku. Spíš nevím, kde budu muset slevit, aby byla jízdnost dobrá, jestli na váze, nebo co se na trhu nabízí.

Syn má 2 roky. Ale myslím, ze to ještě cenu má. Chodí dobře, jen ne tam a ne rychle, jak potřebuji. Snažila jsem se vybrat sama, ale už mám z googlení hlavu jak pátraci balon a stejně jsem nic nevymyslela.

Moc bys mi pomohla.

Děkuji

Ahoj,

pokud jsi zvyklá na jízdní vlastnosti Thule Urban Glide 2, tak se Ti o to obtížněji přechází na jiný typ odpružení na kočárku.

Osobně bych Ti radila přejít na Thule Spring. Najdeš u něj jízdní vlastnosti Urban Glide 2 spojené s menšími rozměry po složení. Funkce má Spring velmi podobné většímu bratrovi, takže stříška, sezení, odkládací prostory jsou pro Tebe zvykem. Jediné co oželíš je ruční brzda, protože tu Spring nemá. Ale projedeš s ním i nerovnější terén, a to bez zasekávání kol. Pravdou ovšem je, že do každých kol se může dostat mokré listí či mokrý sníh a znemožnit tak příjemnou jízdu a mamipulaci.

Podobným a o něco prostornějším modelem je Baby Jogger City Mini GT2.

Držím Ti palce. Kdybys měla jakoukoliv další otázku, tak mi neváhej znovu napsat (s připomenutím se) do poradny. A nezapomeň odebírat Kočárkovou poradnu, Kočárkopedii nebo lulu_originally. Nepřijdeš tak o žádné novinky a inspirace ze světa kočárků.


Přeji Ti krásný den a příjemné kočárkování!
Vaše Ľudka
Kočárková poradkyně Modrého koníka