Jaký kočárek pro větší dítě je vysloveně vhodný do města a na cestování?

Zodpovězené
23. lis 2023

Ahoj,

hledám kočárek pro dítě, které je dosud nesedící. Máme Elodie Details Mondo, ale to už bude zádová opěrka malá. Takže potřebujeme něco lehkého, skladného, ​​ideálního polohování se šňůrkou. Leh nemusí být úplný.

Dívala jsem Easywalker Jackey XL, jen nevím jestli není příliš ve složeném stavu, protože dost často cestujeme.

U Bugaboo Butterfly se mi líbila opěrka na nohy, ale tím polohováním jsem si ne úplně jistá (mám na mysli ten druk).

Hledám kočárek vysloveně do města a na cestování, co nejsnazší a ideálně i snadno rozkládací. Kočárek do terénu máme Thule Urban Glide 2.

Jaký kočárek je vhodný vysloveně do města a na cestování?

Děkuji

Ahoj,

vysloveně kočárek na cestování (rozměr příručního zavazadla) a zároveň do města je i Tebou zmiňovaný Bugaboo Butterfly. Jenže je to kočárek, který má možnost sklopení zádové opěrky do tvz. pololehu či polosedu. To je jen tak jemné opření dozadu. Takový typ lehu není vhodný pro ještě nesedící dítě a může deformovat páteř. Je určen pro starší a již přisedlé děti.

Prohlédni si následující dražší a také cenově dostupné cestovní a zároveň městské kočárky, které splňují Tvoje požadovaná kritéria. Jsou jimi Nuna TRVL, MoMi Ofra, MoMi Estelle Dakar, Maxi-Cosi Leona², Cam Compass 2.0 nebo Joolz Aer+. Všechny mají výšku zádové opěrky více než 50 cm. Jejich kola a odpružení jsou stavěny na dovolenou či do města. A možnost polohování zádové opěrky do úplného nebo do skoro úplného lehu.

Držím Ti palce. Kdybys měla jakoukoliv další otázku, tak mi neváhej znovu napsat (s připomenutím se) do poradny. A nezapomeň odebírat Kočárkovou poradnu, Kočárkopedii nebo lulu_originally. Nepřijdeš tak o žádné novinky a inspirace ze světa kočárků.


Přeji Ti krásný den a příjemné kočárkování!
Vaše Ľudka
Kočárková poradkyně Modrého koníka