Jaké jsou rozdíly mezi kočárkem Maxi-Cosi Plaza+ a Joolz Day+?

Zodpovězené
8. kvě 2022

Ahoj,

líbí se mi kočárek Maxi-Cosi Plaza+.

Jaký je v porovnání s kočárkem Joolz Day+?

Hledám spíše městský, lehký, skladný a praktický kočárek. Budu ho často skládat do kufru auta. Korba musí být skladná a lehká. Chci co nejsnazší skládání jednou rukou.

Děkuji

Ahoj,

Maxi-Cosi Plaza Plus přidáme do naší Kočárkopedie co nejdříve! 🙂

Oproti Joolz Day+ se liší hlavně o něco menší hmotností, výrazně nižší cenou, jednoručním skládáním a výše položeným nástavbám, takže je kočárek vhodný i pro vysoké rodiče. U hluboké korby mu chybí panoramatické okénko, ale rozměrově je o něco širší (38 cm), délka je pak stejná (79 cm). Celková váha korby je o půl kg lehčí, má 4 kg. Sportovní sedák má výhodu v polohovatelné opěrce nožiček, u Day+ si ji dokážeš akorát prodloužit. Výhodou je také jeho hmotnost, má jen 10,9 kg (s korbou má 12,5 kg) a dále pak složení jednou rukou se sedákem nasazeným po směru jízdy.

Pokud Ti jde o jednoruční skládání, prostornější hlubokou korbu a i celkově lehčí kočárek kvůli cestování a skládání, tak lepší volbou bude Maxi-Cosi Plaza Plus.

A doporučuji i model Easywalker Harvey3, u kterého najdeš též jednoruční skládání a lehkou hmotnost. Navíc má výhodu v tom, že se dá předělat i na sourozenecký kočárek.

Držím palce při výběru a kdybys měla jakýkoliv dotaz, tak mi neváhej znovu napsat. 🙂


Přeji krásný den a pohodové kočárkování.
Katka
kočárková poradkyně Modrého koníka
Kočárkopedie
Blog: kočárkopedie