Anex l/type, Cybex Balios S Lux versus Kinderkraft Nea. Který je nejvhodnější pro 158 cm vysokou maminku?

Zodpovězené
13. zář 2023

Ahoj,

ráda bych si vyslechla názor odborníka. Rozhoduji se mezi 3 kočárky:
1. Anex l/type: Z mého hlediska je asi nejméně odpružený (nevím, jestli nebude vrzat) a má menší hlubokou korbu. Ke sportovnímu kočárku není nánožník, ale lze jej dokoupit. Prodává se s autosedačkou Cybex Aton 5 bez základny.
2. Cybex Balios S Lux: V hluboké korbě nemá takové to okénko pro dítě, když už leží na bříšku a může se dívat ven. Sportovní část nemá na konci takovou podpěru na nohy a nelze dokoupit nánožník. Prý je i dost reklamací na to, že dost vrže, což já u kočárků nenávidím. Prodává se s autosedačkou Kiddy Evoluna i-size 2 se základnou.
3. Kinderkraft Nea: Má asi největší vybavení. Nějak na něm chybu nevidím, jen ten design se mi líbí nejméně. Možná kdyby byly alespoň jiné barvy na výběr. Prodává se s autosedačkou Kiddy Evoluna i-size 2 se základnou.

Podotýkám, že náměstí u nás máme samý kámen. Chci nižší kočárek, jelikož měřím 158 cm. Budu ráda, i když mi poradíš jiný. Cenově kolem 17 000 Kč. Dítě se narodí v listopadu.

Děkuji

Ahoj,

pokud jsi už teď našla na kočárcích nedostatky, tak Ti určitě doporučuji změnit výběr. Existuje jedno nepsané pravidlo. To, co se Ti na kočárku nelíbí ještě před koupí, tak to Ti bude po koupi vadit ještě víc. Kočárky Kinderkraft Nea a Cybex Balios S Lux já osobně spíše doporučuji středně vysokým a vyšším rodičům. Nejen pro výšku rodičovské rukojeti, ale také pro vyšší položení nástaveb na konstrukci.


Anex l/type je sice městský typ kočárku, ale je spíše určen pro hladší a rovnější povrchy.

Co se týče panoramatického okénka, které je nyní na hlubokých korbičkách velmi populární, tak je spíše určeno pro jarní a letní miminka, která jej reálně i využijí. Tobě se má miminko narodit v listopadu, proto se spíš zaměř na dobře krytou korbu. Na jaře či v létě (záleží na velikosti a váhy dítěte) už bude dítě přecházet do sportovního sezení.

Doporučuji Ti prohlédnout si kočárek Joie Finiti. Je to cenově dostupný kočárek určený pro rodiče, kteří se pohybují po nerovných cestách vesnice. Má lehkou a docela kompaktní konstrukci s výbornou manipulovatelností, umožňující ovládání jednou rukou. Zaujme také jednoručním složením a rozložením spolu s nástavbou umístěnou na konstrukci v jakémkoli směru. Sportovní sezení je otočné, dostatečně prostorné a lze jej napolohovat do skoro úplného rovného lehu. Hluboká korba a sportovní sezení patří k těm prostornějším na trhu.

Podobné kočárky jsou také Muuvo Quick 3.0 a Espiro Only. Podrobněji jsem je popsala v mé odpovědi, tak Ti ji sem připínám:



Držím Ti palce. Kdybys měla jakoukoliv další otázku, tak mi neváhej znovu napsat (s připomenutím se) do poradny. A nezapomeň odebírat Kočárkovou poradnu, Kočárkopedii nebo lulu_originally. Nepřijdeš tak o žádné novinky a inspirace ze světa kočárků.


Přeji Ti krásný den a příjemné kočárkování!
Vaše Ľudka
Kočárková poradkyně Modrého koníka