Předškolák (3-6 let)

S oslavou 3. narozenin se z vašeho batolete stává předškolák. Tak si držte klobouky, bude to jízda. Většina dětí ve třech letech1 už dokáže s okolím komunikovat a jsou velmi zvídavé. Připravte se proto na to, že vaše nervy budou stimulovány otázkami typu: “ Co to je?” a “Proč?” a to i 50x do hodiny.

Čtvrtý rok vývoje dítěte je ve znamení samostatnosti, děti chtějí dělat vše samy, nezávisle na rodičích. Čtyřleté děti jsou už natolik šikovné, že si samy dokážou zajít na záchod nebo se samy umýt. Po koupeli se samostatně osuší a už si zvládnou i obléct nachystané oblečení.

Pětileté děti jsou kreativní a nadšeně řeší nové problémy. Při jejich řešení mají množství imaginárních nápadů, jak daný úkol vyřešit. Rády se učí novým věcem ve skupině kamarádů nebo spolužáků.

Uteče to jako voda, ani se nenadějete a na dortu bude mít to vaše “miminko” už 6 svíček. Šestý rok vývoje je pro děti zlomový, brzy se z něho stane prvňáček. Je to velmi důležitý krok a je dobré si prostudovat, na co všechno děti připravit.

<< Zpět do kategorie Vývoj dítěte1

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce