Všeobecná pravidla bazaru

“To, co prodáváte, popište co nejlépe a tak, abyste předešli nedorozumění. Buďte zodpovědní a féroví. Jiné hodnoťte pravdivě.” - to je naše představa o tom, jak by měl přistupovat uživatel k obchodům v bazaru na Modrém koníku.

Pravidla slouží na ochranu před podvody a komerčními triky, na dodržování přehlednosti inzerátů a dohlížejí na férovost v hodnoceních.

  1. Inzeráty patří do bazaru. Pokud něco prodáváš, vyrábíš nebo nabízíš službu, zveřejni svou nabídku v bazaru. Nevkládej zmínky, odkazy ani informace o jiných inzertních platformách než Modrý koník (obchody či e-shopy, různé bazary, weby, mobilní aplikace, inzertní portály, apod.).
  2. Inzeráty v bazaru slouží jen na prodej (nebo darování) věcí a nabídku služeb. Poptávka do našeho bazaru nepatří. Nezveřejňuj inzeráty, ve kterých nic neprodáváš, chceš něco koupit nebo žádáš o výměnu zboží.
  3. Z inzerátu musí být vždy zřejmé, co a v jakém stavu se prodává. Zboží jasně popiš a odfoť, co nabízíš. Nepoužívej screenshoty. Pokud má zboží vady, uveď je v textu inzerátu a detailně je vyfoť. Chceš-li fotky opatřit vodoznakem, použij své přihlašovací jméno na Modrém koníku.
  4. Používej český nebo slovensky jazyk. Nevkládej inzeráty, které jsou jen v anglickém, německém, maďarském a nebo jiném cizím jazyce.
  5. Inzeruješ-li použité zboží, pak úvodní fotografie musí zobrazovat aktuální stav prodávané věci. Nevkládej fotky, jak věc vypadala, když jsi ji kupovala ty. Nafoť veškeré prodávané zboží.
  6. Do inzerátu nevkládej fotky věcí, které v něm neprodáváš.
  7. V inzerátu vždy uveď jasnou cenu v Kč, za kterou chceš zboží prodat.
  8. Pokud chceš věc darovat, zadej cenu 0 Kč. Pokud chceš věc darovat za poštovné, zadej také cenu 0 Kč a poštovné uveď do textu inzerátu.
  9. Zboží zařaď do vhodné kategorie bazaru. Do jedné kategorie zadej nabízenou věc jen jednou.
  10. Konkrétní značku zadej jen v případě, že jsi si jistý, že je to originální zboží (stejně tak materiál zboží, např. 100% bavlna, zlato apod.).
  11. Inzerát správně zařaď podle toho, zda nabízíš Použité zboží, Nové zboží, Vlastní výrobu nebo Službu.
  12. Služby (např. půjčovna, hlídání dětí apod.) můžeš v bazaru nabízet jedině v kategorii Služby.

Kam dál? > Zpět na Pravidla bazaru