Nepovolené inzeráty

V bazaru je povolené prodávat jen určité zboží. Toto je seznam inzerátů, které do bazaru nepatří:

Léky na předpis

Jedná se o medikamenty, které je možné získat pouze na lékařský předpis.

Otevřené balení

Týká se jen zboží s omezenou trvanlivostí. Zboží, které je už načaté nebo se část jeho obsahu spotřebovala, není vhodné dále nabízet. Je dovolené prodávat jen uzavřená a nepoužitá balení (např. umělá mléka, kosmetika apod.). Výjimka je balení, ve kterém jsou dávky balené samostatně.

Nelegální kopie

Týká se padělků CD, DVD, knih, oblečení a jiných napodobenin originálu. Pokud prodáváš použité věci a nemůžeš prokázat, že zboží je originál renomované značky, zařaď jej do Jiná značka.

Síťový prodej

Síťový prodej v bazaru nepodporujeme. Jsou to produkty a služby firem se systémem MLM (multi-level-marketing). Např. to jsou značky Avon, Oriflame, Tupperware apod. Jejich inzeráty mažeme.

Inzerát, kde se nic neprodává

V inzerátu se prodává skutečné zboží. Pokud neprodáváš reálnou věc, inzerát odstraníme.

Poptávka a výměna

Bazar je vytvořený na prodej (nabídka) nikoliv pro poptávku jako např. koupím, mám zájem, vyměním. Takové inzeráty mažeme.

Nezachovalé zboží

Jedná se o zboží značně zničené, značně opotřebované, kterému chybí součástky, značně obnošené, značně děravé, již nepoužitelné a nefunkční.

Duplicitní inzeráty

V jedné kategorii zveřejni pro nabízenou věc jen jeden inzerát. Pokud jich v kategorii bude více, všechny duplicitní inzeráty budou smazané.

Mateřské mléko

Není povolené prodávat ženské mateřské mléko.

Provokující a dehonestující inzeráty

Inzeráty vložené za účelem provokace nebo obsahující zboží vyrobené s úmyslem dehonestovat jednotlivce nebo skupinu.

Zboží, které nepatří do našeho bazaru

Cigarety a tabák, elektronické cigarety a jejich náplně, alkohol, zbraně a náboje, pyrotechnika, nebezpečné látky a předměty je obsahující.

Kam dál? > Zpět na Pravidla bazaru