Zvracení krve v těhotenství, stalo se vám to?

bublask
22. říj 2015

Ahojte, prosím Vás, nevím co dělat, tak jdu prosit o radu či vlastní zkušenosti. Tak před měsícem a půl jsem při ranních nevolnostech vyzvracela i malinké množství krve. Opakovalo se to asi celkově 3x. Nezvracela jsem každý den, vždy ale na lačno. Tudíž poraněný žaludek, jícen nebo něco nepřicházelo v úvahu. Dr jsem to řekla a kdyby se to opakovalo, pošle mě na vyšetření gastro*** nevim přesně. Zvracení krve ustalo. Jenže! Minulou středu, teď úterý a dnes dokonce 2x zvracim opět po ránu na lačno a vždy pouze pěnu s krví! Množství krve se začíná stupňovat.. A tak týden mě docela bolí v podbřišku. Na kontrolu k dr jdu v pondělí, ale otázka zní, stalo se to některé? Doporučujete raději návštěvu gyn.-porod.pohotovosti hned??? Nešpinim, nekrvácím, a zvracím opravdu pouze ráno! Pak jsem celý den jak praštěná lopatou a šíleně unavená, že usínám bohužel aj v práci... :(
Děkuji moc za odpovědi, rady či vlastní zkušenosti...

karlajasmine
22. říj 2015

@bublask Zasla bych na gastro, urcite, muzes mit zaludecni vred.. ja jsem jednou zvracela krev a bylo to prave vredem.. miminko to neohrozi, zato tebe ano.. zaludecni vredy by se nemely ignorovat. Pripadne kdyby ty krve bylo vic tak urcite na pohotovst.. udelaji ultrazvuk zaludku atd..
A prave ze kdyz zvracis krev nalacno tak to znamena, ze mas neco s zaludkem/jicnem/vred.. proste ty kyseliny v zaludku ti drazdi zaludek, muzes tam mit bakterie.. musis proste na gastro... na gynekologii ti s timhle nepomuzou..

lucykal
22. říj 2015

Myslím, si že tohle asi není na pohotovost gynekologie, ale interna. Nebo jít za PL. Myslím, že z té námahy ze zvracení může být ta krev, ale taději bych zašla na vyšetření.

lucykal
22. říj 2015

@karlajasmine utz žaludku se moc nedělá udělají gastro jinak se to neuvidí.

karlajasmine
22. říj 2015

@lucykal jo, to mas pravdu.. me teda na pohotovosti udelali i ten ultrazvuk nejdriv ale asi jak kde.. kazdopadne urcite udelaji to vysetreni zaludku no..

gepe
22. říj 2015

@bublask ihned se sbal a jedte do spitalu na internu, udelaji gastro (gastroenterologie) a uvidi co dal. Zvraceni krve neni sranda, kor jak to popisujes. Vysetreni neni moc prijemny, ale da se prezit ;) Tak sup sup

markyska88
22. říj 2015

@bublask rozhodně bych také doporučila se hned vydat k lékaři. Ale nemusí jít o žádné drama - já zvracívala hodně a často se mi stalo, že ze mně šla i krev a ukázalo se, že to bylo z krvácivých dásní, na které v těhu trpím.

martam123455
Autor odpověď smazal
Zobraz
martam123455
5. pro 2020

Od pátečního večera na sobotu zvracim jen krev a jsem těhotná 32 týdnů co to může znamenat ta krev prosím o radu ale ta krev trvá už týden že zvracím krev

bublask
autor
3. led 2021

@martam123455 odpověď ti už asi bude k ničemu ale stejně. V takovém případě bych radši zavolala na pohotovost a zeptala se jich. U mě to tehda bylo nejspíš ta krev proto, že mě prostě někde těma stahama při zvracení někde praskla nějaká žilka.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru