Zdvojené ledviny, je to závažné?

dingox
15. zář 2017

Dobrý den, máte někdo zkušenosti se zdvojenými ledvinami? V 16 týdnu mi zjistili diletaci pánviček do 5 mm, a na dalším ultrazvuku, zdvojené ledviny, při čemž jestli jsem to dobře pochopila dvě nefungují dobře a dvě fungují, zadržuje se tam močovina, jsem asi v 19 týdnu, nevím, co dělat..budu ráda za každou zkušenost. nevím, zda je to tedy závažné a jít na interupci hned nebo čekat, jak se to u malé bude vyvíjet, je to moje první miminko

penelope87
15. zář 2017

@dingox Záleží, co k tomu nálezu říkají lékaři. Jestli se s tím dá něco dělat nebo ne. Navíc, pokud se nepletu, tak nyní se pro interrupci nemůžeš rozhodnout sama, ale musí být indikovaná právě lékařem.

lussycat
15. zář 2017

Určitě by ti měli říct, jaké jsou možnosti a případná rizika, seznámit tě se vším důležitým - a pokud bude přicházet v úvahu interrupce, nechají tě to zvážit a rozhodnout se budeš muset sama. Bez tvého svolení ji ani nesmějí provést. Mně zjistili v 15tt vývojovou vadu, která byla operativně neřešitelná a neslučitelná se životem, a stejně jsem se musela rozhodnout sama. Nejprve mě ale poslali na specializované pracoviště pro prenatální diagnostiku - to bys měla podstoupit i ty, aby se k tomu vyjádřili odborníci a opravdu ti všechno důkladně vysvětlili.

dingox
autor
16. zář 2017

jezdím do Brna na ultrazvuk a zatím mi bylo sděleno že není důvod jít na ukončení těhotenství, ale nikdo mi s určitostí nedokáže říci jak je to závažné, čekat a že se uvidí...už jsem asi v 19 týdnu těhotenství...nemá tedy někdo konrétně zkušenost s touto vývojovou vadou?

penelope87
16. zář 2017

@dingox I kdybychom měly, tak to ve tvém případě může mít úplně jiný vývoj. Moji kamarádku honili v obou těhotenstvích pořád po genetikách kvůli možné VV na mozku, dokonce jí doporučili interrupci, ona protože je věřící, odmítla, a děti jsou naprosto v pořádku. Pokud lékaři říkají, že se to nejeví natolik vážné, aby doporučili interrupci, tak bych jim věřila a dala tomu dítěti šanci.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru