Vyvolaný porod/potrat v 17. týdnu pro vady neslušitelné se životem

kristymaty
20. bře 2019

Dobrý den, prosím maminky má někdo tu ošklivou zkušenost. Kdy jste musela porodit v 17.týdnu cca pro to, že miminko má vady neslucitelne se zivotem?
Naše holčička (víme na 100%z CVS, které dopadlo dobre), že nemá ledviny, nemá močový měchýř a chybí ji kousek páteře. Mám anhydramnion (není plodovka).
Jedu zítra do Podolí, kde to celé proběhne.
Prosím víte někdo jak to probíhá? (jeden porod uz mam zasebou, tak vím), nicméně tohle je nová situace.
Jak jste se stím srovnávali? Mám pocit že umřu zalem, holčičku cítím, citim pár dni pohyby. Budu ráda za každý váš poznatek. Děkuji moc.

sluckynek
20. bře 2019

Já rodila malou 22 týden 😭 a do dnes mi chybí . Ale naše malá neměla žádné VV 😭

kristymaty
autor
20. bře 2019

@sluckynek To je strašný fakt. Jak mam pi tomhle fungovat... Mohu se zeptat, jak to všechno probihalo? Pochopím, kdyz nebudete chtit mi nic povedet. Vim jak to boli...

vaseli16
20. bře 2019

Ahoj,predem me vase ztrata holcicky moc mrzi.Ja "rodila"holcicku v 15tt kvuli DS a prosakavosti briska(miminko uz se pripravovalo k.potratu takze jsme predesli necemu co by nastalo za par tydnu )nicmene porod vyvolavali 4dny tabletami kdy mi po 2 tablete rekli ze vetsinou od zavedeni te druhe se to tak do hodiny rozjede.kdyz se ovsem nic nedelo ani druhy den tak si me prisel prohlednout pan docent ktery mi asi pichl vodu nebo nevim jen vim ze me to hrozne bolelo a chvili na to zacala voda odtekat znovu zavadeli tablety ale ani treti den se nic nedelo.Male se ode me proste nechtelo...4den jsem doktory se slzami v ocich prosila ,ze sice asi vypadam v pohode ale ze po vecerech brecim do polstare aby me nikdo neslysel,at uz neco delaji ze me to psychicky nici tak se to tedy zaclo hybat a do pul hodiny jsem mela pichlou kapacku a za dalsi pul hodiny me vezli na sal...zakrok byl proveden pod narkozou za coz jsem na jednu stranu rada.Jeste ten den jsem mohla jet domu...trvalo mi dlouho nez jsem se s tim srovnala...psychicky jsem byla znicena...zacla jsem v sobe bolest dusit a byla zla a protivna,velke diky patri memu partnerovi ktery to vse ustal....az s novym těhotenstvim prislo srovnani s prvotni ztratou...nyni jsem v 15tt,cekame chlapecka a je zdravy screening byl ukazkovy.To je ma zkusenost cim jsem si prosla a jaky to na me melo dopad....Nikdy na nasi holcicku nezapomenu ma misto v mem srdci.Preji Ti hodne sil, a aby to netrvalo tak dlouho jako me,mela jsi "to" rychle za sebou a vse si zvladla a brzy se tesila z nového těhotenství.Brec,mluv o tom s kymkoli budes citit ze o tom mluvit chces hlavne to nedus v sobe...

sluckynek
20. bře 2019

@kristymaty začal se mi zkracovat čípek v pondělí jsem byla hospitalizována v nemocnici na úplný klid na lůžku , nohy nahoru. Bohužel v úterý jsem přestala cítit pohyby dopoledne no a večer v 7 hodin mi odtekla plodová voda a začala jsem krvácet ve 21 hod jsem malou porodila. Milión vyšetření, genetika mne , malé, genetika manžela a nic miminko bylo zdravé 😭 navždy to bude moje malá princezna co už měla ,, vlásky,, byla úplně modrá a ani nezaplakala

kristymaty
autor
20. bře 2019

@vaseli16 Ahoj, moc ti děkuji za zkušenost. Vím, jak to je bolestivé. Kéž by to šlo alespoň rychle😓 Je to šílené. Už jednoho chlapečka skoro tříletého máme. Minulý rok jsem ve třetím měsíci těhotenství musela na kyretáž. Takže "my" jsme s manželem od dalšího miminka "vyléčení" 😔Vím, nikdy neříkej nikdy. Ale po tom všem co jsem si zažila. Měla jsem i rakovinu, už nechci cítit takový strach. Jasně, jsou to momentální pocity. Ale od září nastoupím do práce a zatím, no uvidíme. Ještě jednou děkuji a přeji hodně hodně zdravíčka!
❤️

kristymaty
autor
20. bře 2019

@sluckynek
😓😓😓je mi to strašně lito, proc se to deje😓😓

ito
Autor odpověď smazal
Zobraz
ito
20. bře 2019

@kristymaty kdybys cokoliv potrebovala,napis!

kristymaty
autor
20. bře 2019

@ito Ahoj, strašně moc děkuji za tvou zkušenost, i když teda je to příšerné. Nějak se na víc slov nezmůžu, asi proto, že je to strašně čerstvé. Ale jsem vděčná za to, že vím jak to u tebe probíhalo. Manžel bude semnou celou dobu, nenechá mě tam. Babička pohlida syna, tak jsem v tomhle ohledu rada. Přeji strašně moc zdravíčka! Děkuji za vsechno, vážím si toho!

xmele004
20. bře 2019

I ja jsem tohle zazila, chtela jsem tenkrat taky znat podrobnosti, tak to mam sepsane na profilu jestli chces, precti si to. Kazdopadne ja dlouhi vahala a ted s odstupem casu jsem rada, ze jsem se rozhodla pro to, aby tam semnou manzel nebyl... On teda echal rozhodnuti na me...ale myslim, ze byl taky rad.. Chlapi se s timhle proste vyrovnavaji jinak...

mourovatakocka
20. bře 2019

Mne praskla voda v 16. týdnu, nevěděla jsem zprvu, co se to vlastně děje. V nemocnici potom porod mrtvého chlapečka, který podle následných testů byl zdravý. Od té doby jsem ještě po jednom potratu, ale zrovna uspávám 16m dceru. Žalem neumřeš, ale už vždycky na ni budeš myslet. Ale po čase, až budeš zdravotně ok, zadaří se znovu a pak ti bude nad kolíbkou hlídat malý andílek 🍀

ito
20. bře 2019

@kristymaty to je moc dobre, ze tam bude s tebou. Drzim pesticky, at to mas co nejrychleji za sebou! Tvoje holcicka s tebou uz bude naporad a bude na vas dohlizet.

kristymaty
autor
21. bře 2019

@xmele004 Přečtu, děkuji moc. Manžel me respektuje, ale chtel by tam byt kvuli me, nicméně uvidíme jak to budu v dany moment citit.

kristymaty
autor
21. bře 2019

@ito Děkuji moc za podporu. Vážím si toho.

kristymaty
autor
21. bře 2019

@mourovatakocka Jak říkám jednoho syna již mám a tuhle bolest uz si zopakovat nechci. Prozatím ne. Jsem mlada, nějaký čas mám. Necháme tomu volný průběh. Mrzi me co se ti stalo.
😔🙏

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru