Placenta ve 20.tt. Jaké máte zkušenosti s nízkou placentou?

monyscerna
19. lis 2020

Dnes jsem byla na kontrole a zjistili me nízkou placentu ve 20tt bylo mi doporučeno víc klidu na lůžku,mate s tím někdo zkušenosti?

crutela
19. lis 2020

Ano mám. Placenta praevia a naprostý klid na lůžku!
Muže se ti vytahnout, ale nemusí. Ja rodila nakonec sekci (stejně bych sla CS) ve 35.tt po několika hospitalizacich s krvácením.

agneska7
19. lis 2020

Já měla v minulém těhu a během asi 5. Týdnu se vytáhla ,... Teď ji mám zase nízko od 12 TT teď jsem 16 tak doufám že se už sune

eviks
19. lis 2020

@crutela ahoj, muzu se zeptat, kdy jsi poprve krvacela? Mela jsi na predni nebo zadni stene? Dekuji

crutela
19. lis 2020

@eviks První krvaceni bylo v 26.tt, byla jsem týden hospitalizovaná, dále jsem krvácela ve 30.tt a pak v 35.tt masivní krvaceni, kdy se rozhodli ukončit těhotenství. Placenta byla na zadní stěně (myslím).

eviks
19. lis 2020

@crutela dekuji za info, jsem zvedava, jak to pujde. Mam take na zs a tam se to pry tak nevytahuje. Uvidime na velkem screeningu.

crutela
19. lis 2020

@eviks Mám tady založenou diskuzi na tohle téma, kde psalo hodně žen. Doporucuju pročíst. Vesměs jsme se shodly, ze je klid opravdu nezbytně nutný. Šetři se, není to legrace.

gracinka7
19. lis 2020

Měla jsem to má hodně špatném stupni a vytáhla se.

ejmate
19. lis 2020

@monyscerna já měla placentu dole a vepředu, ale vytáhla se 😉 většinou se prý vytáhne nahoru s rostoucím břichem.

lucinka_16
19. lis 2020

@monyscerna Švagrová měla,byla 3x hospitalizována kvůli krvácení...nakonec se malý narodil ve 24tt. Ten klid na lůžku bych dodržovala...

monikavitezslav
19. lis 2020

Mám též dole a placenta na přední stěně. Ve 22 týdnu řekli, že když nevyleze nahoru ukončení těhotenství bude ve 34tt i kvůli předešlým jizvam po cisarich. Čekám třetí mrne. Ale krvácení ani bolesti žádné. Cejtim se fajn

alena_
19. lis 2020

Mně to řekla Dr na kontrole v 20tt, ještě ten den v noci jsem začla krvácet, pobyla si pár dní v nemocnici, pak nutný "přísný klidový režim". Nepomohlo to, placenta se nehnula, těhotenství skončilo předčasným porodem na začátku 31 TT (začla jsem krvácet, projela se záchrankou, naštěstí až v nemocnici se krvácení prudce zhoršilo, okamžitě císař). Syn je teď naštěstí naprosto zdravý předškolák. Držte se, ať jste oba zdraví 🙏

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru