Prosím o radu - těhotenství a výpověď.

lucie7324
27. pro 2020

Dobrý den, vím, že je zde mnoho podobných diskuzí, ale nikde jsem nenašla konkrétní odpověď na můj dotaz. Jsem poprvé těhotná, vše je pro mě nové a nevím si rady.
Nyní jsem zaměstatná,ale na neschopence, jelikož mám náročné zaměstnání.Mám smlouvu na dobu určitou do 31.12.2020. V práci mě již informovali,že přesto,že jsou se mnou spokojeni, mi smlouvu neprodlouží, že to je jejich klasický postup. S tím jsem počítala. Ale!
Teď si právě nevím rady s tím, co je potřeba zařidit. Vím, že můžu být stále na neschopence, že je nějaká 180 denní ochranná lhůta. Rok mám odpracovaný, nárok na ppm tudíž bych měla mít. A měla bych se i vejít do 180 ochr. lhůty, jen tak tak, ale měla. A pak můžu přejít na mateřskou. Jak ale mohu čerpat nebo být v té ochranné lhůtě, je potřeba po ukončení zaměstnání někam/někomu hlásit, že jsem v této ochranné lhůtě? Vím, že musím nahlásit pojišťovně ukončení zaměstnání, ale nic víc nevím, nevím co například nahlásit na sociálku nebo co komu vše hlásit, bojím se, že něco prošvihnu a nezařídím nebo nenahlásím včas. Je to pro mě jiné, než kdybych normálně přešla ze zaměstnání na mateřskou.
Moc děkuji za odpověď, vím, že je to takové zmatené, ale já sama jsem z toho všeho zmatená.

jakreb
27. pro 2020

@lucie7324 Nikomu nic nehlasis. To robí zamestnávatel. Zostávas na PN, potom nástup na MD.

priefi
27. pro 2020

@lucie7324 nic, jen do bývalé práce dodáš papír o nástupu na md, oni to pak už zařídí na OSSZ