Opožděné podání žádosti o rodičovský příspěvek

tedyn
27. lis 2014

Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat ohledně podání opožděné žádosti o rodičovský příspěvek.
Moje účetní mi v práci řekla, že mi vše vyřídí a nemusím se o nic starat, ale jelikož mi tento měsíc nedošly peníze, tak jsem volala na sociálku a tam mi řekla, že žádnou žádost tam nemám..
Zjistila jsem , že mi účetní zapoměla podat rodičovský příspěvek . V Pondělí to půjdu vyřídit , ale mám docela obavy, nevím jestli mi ty dva měsíc doplatí a jestli nebudou nadávat..
NEMÁTE NĚKDO PODOBNOU ZKUŠENOST S OPOŽDĚNÝM PODÁNÍM ŽÁDOSTI O RODIČOVSKÝ PŘÍSPĚVEK..
předem děkuji za odpovědi

palomitacheca
27. lis 2014

@tedyn zkusenost nemam, ale myslim, ze by zpetne meli uznat az 3 mesice.

jaja01k
27. lis 2014

@tedyn Já jsem dokonce prošvihla o pár dní i ty tři měsíce a bez problémů mi to zpětně vyplatili 🙂

blahova_andrea
27. lis 2014

zpětně to ty tři měsíce jde určitě. spíš se divím, že ti účetní tvrdila, že ti to vyřídí. to mi přijde jako úplná blbost. nespletli jste si pojmy? neměla ona namysli mateřskou? tu totiž oni vyřizují, ale rodičák si řeší každá mamča sama 😉

tedyn
autor
27. lis 2014

no je to možné, ted už to nezjistím je v důchodě každopádně v pondělí tedy hned valím vyřídit..
Přemýšlím, že si stáhnu formuláře, vyplním a donesu., potřeba jen občanka a rodný list dítěte ??

tedyn
autor
27. lis 2014

Holky a formulář je Žádost o rodičovský příspěvek??
předem moc děkuji

palomitacheca
27. lis 2014

@tedyn jeste bys asi mela mit potvrzeni o dennim vymerovacim zakladu. Ja si vysi RP volila pres manzela, tak to si vybehal on a ja to myslim jenom prilozila k zadosti.

cabo
28. lis 2014

Jsou potreba dva papiry. Ted si ale nevzpomenu na presny nazev- zadost o r.prispevek a potvrzeni o naroku na davky ovlivnujici r.prispevek. To potvrzeni se predlozi na Mestskou sptavu soc.zabezpeceni,kde vam vypisi denni vymer materske a s timto potvrzenim potom na urad prace,kde predlozite i zadost a domluvite si jakou sumu chcete pobirat. Na zadosti musi byt i podpis druheho z rodicu. Tak jsem to aspon mela ja.... A taky si myslim,ze vam to zpetne bez problemu proplati.
Tak hodne stesti!

tachik
28. lis 2014

Krom formulare zadosti (kde musi byt i podpis otce) a potvrzeni ze spravy soc. zabespeceni je potreba mit s sebou taky OP, rodny list ditete a OP otce.

luccy.luccy
28. lis 2014

@tedyn žádost o rodičovský příspěvek si vyřizuješ sama s tím, že dáš potvrdit dokument na ČSSZ, zpětně se dá taky vyplácet. rodičovský příspěvek zaměstnavatel neřeší, ten potvrzuje pouze dokumenty na vyřízení mateřské dovolené. 🙂