Neznám příjmení otce mého dítka!

harpapraha
7. čer 2022

Milé dámy, predesilam,že jestli by mě chtěla některá z vás odsoudit , rypnout si nebo mě tu pranyrovat, tak prosím, je to to poslední,z čeho bych si dělala hlavu.
Otěhotněla jsem a domělý otec mi chvíli sliboval,že mi dá vzorek k provedení testu otcovství, ale u slibu zůstalo. Malý se narodil a já se už rok snažím dohnat otce k zodpovědnosti, marně. Neznam totiž jeho příjmení a co čert nechtěl, není to Čech.
Známe se z webu a i tam jsme spolu komunikovali. Od doby, co jsem začala tlačit na pilu,se nepřihlásil. Nejspis si udělal jiný profil a kašle na mě i na malého.
Právník mi poradil ať se obrátím na státní zastupitelství a prostě ho udam, že oni mají potřebné páky a tatínka k zodpovědnosti dozenou.
Prý by pomohla i PCR,ovšem si nejsem jistá, zda se mi to celé chce vyprávět zrovna tam.
Některá z vás radu,nebo nápad? Předem moc děkuji!

lv
8. čer 2022

Udělej to. Tedy pokud ho chceš hnát k zodpovědnosti, řešit alimenty. Sám se k dítěti nepřizná, to už by udělal. Tedy, s povinnostmi mu budou plynout i práva, samozřejmě. Syn má také právo na otce.

treasurka
8. čer 2022

@harpapraha Jen poznamka, kdyz ho das do RL, bude mit normalni rodicovska prava, tzn., ze muzete mit casem stridavku, muze si dite brat na vikendy a pod. To me napada, aby ti s nim nekam neutekl, pokud je cizinec a takovyhle moral…

mimi1004
8. čer 2022

A můžu se zeptat, proč vlastně ho ženeš k zodpovědnosti? Je to proto, že finančně nevycházíš a ty alimenty ti prostě v rozpočtu chybí, nebo jen prostě chceš, aby byl v rodném listě? První možnost chápu, peníze nerostou na stromech, ale pokud ti jde jen o ten rodný list, tak to ještě zvaž. Už je to napsáno výše. Jakmile ho necháš zapsat, bude mít na syna stejná práva jako ty. Může chtít návštěvy, prázdniny, střídavku, pokud žije v ČR, dokonce by mohl žádat kluka do své péče. Nejsou jen povinnosti, jsou i práva. Abys naopak jednou nelitovala.

carmenz
8. čer 2022

@harpapraha Jak už je psáno, určitě bych postupovala dle rad právníka, případně se obrátila na tu policii.
Nicméně opravdu bych se bála, ze zapsání do RL plyne sice výhoda alimentů, ale ten zbytek je tenký led...nevíš jeho příjmení, ale především asi ani úplně nevíš, co je to za člověka, evidentně manipulátor a ještě k tomu cizinec...měla bych strach, že se bude umět sakra mstít přes dítě, pokud mu narušíš jeho pohodlíčko a bojovat s psychopatem fakt nechceš.
Nejprve bych si zjistila, na jakou běžnou pomoc státu máš jako matka v tvé pozici nárok, jestli alimenty vůbec potřebuješ, no a pak bych to hodně rozvážně rozmyslela.
Držím palce 🍀

krisstina93
8. čer 2022

Hele a chces aby měl na to dítě nárok? Osobně bych radši ozelela peníze a měla klid, protože ho neznáš a ve chvíli, kdy ho zapises do RL má on stejná práva jako ty. Pro tebe uplne cizí člověk může rozhodovat o tvém dítěti, může vyžadovat kontakt bez tvé přítomnosti, později třeba střídavou péči. Asi bych byla klidnější, kdyby zmizel a nechal mě i dítě na pokoji.

barulina
8. čer 2022

@harpapraha hele jsem policistka. Prosím tě, jak si myslíš, že ho můžeme vypátrat, když o něm nic nevis

barulina
8. čer 2022

@harpapraha nehledě na to, že Teda marne přemýšlím, jakého pr nebo tc se dopustil.

harpapraha
autor
8. čer 2022

@lv Dekuji. Nejen penize,ale hlavne i to právo na otce. Nebude-li chtít malého dal vídat ,tak prosím ,nikdo ho nutit nebude. Ovšem vysvetlovat za par let malému ,ze otce neni šance dohledat mi taky přijde hloupý .
V příspěvku ksem nenapsala,ze otec je slovak, ne žádné jiné etnikum. Klasicky stredoevropan.
Pravdou je ,ze jsem si o něm myslela,ze to je ferovej chlap,Hm, no evidentně jsem byla vedle jak ta jedle.
Dalším z důvodu je muj zdravotní stav, na podzim loni jsem prodělala 2.chemoterapii ,takže si dobre uvědomuji ,ze stát se muže skutečně cokoliv.
Kdyby neslo o me samou a mého chlapecka,tak bych nejspíš uměla poradit a rozhodla bych se na hned. Jenže ....
Kazdopadne Dekuji za kazdy názor i radu.

harpapraha
autor
8. čer 2022

@barulina
@barulina
@barulina
@barulina tak hlavne jsem neřekla,ze o něm nevim nic! A i podle toho co jsem napsala se dá vydedukovat, ze v mem případě by při dohledavani totožnosti pomohla kyberpolicie.
No a tohle je přesně důvod.peoc se mi na tu policii vůbec,ale vůbec nechce!!!!

barulina
8. čer 2022

@harpapraha kyberpolicie? Sice máme takové odvětví, nicméně, i oni řeší pouze přestupky a trestne činy. Nevím co se ti na mě odpovědi nelíbí, proste policie není nějaká dohledávácí agentura, po lidech pátráme v případě jejich trestné činnosti, případně když jsou v ohrožení života. Ne když potřebuješ sehnat taťku. Nezlob se na mě, ale tvá reakce na mou normální odpověď je zvláštní a zlobit se můžeš pouze a jen na sebe

mimi1004
8. čer 2022

@harpapraha Proč se rozčiluješ? Policie má v popisech práce jiné věci než ti shánět chlapa, kterému jsi dobrovolně roztáhla nohy a nemyslela na následky. Najmi si detektiva, ale za své a ne za státní peníze.

emamaira
8. čer 2022

Jedině podat trestní oznámení na to, že neplní vyživovací povinnost. Ale nevím, zda se tím bude policie zabývat, když formálně otec není.

barulina
8. čer 2022

@emamaira jakou vyživovací povinnost. Pokud není v rodném liště, nemá žádné povinnosti.

michaela666
8. čer 2022

Když se k dítěti nehlásí, tak určitě nebude žádná výhra jako otec. Nevím jestli je lepší vědět kdo to je, ale není pro něj dost dobrý a z vysoka na něho kašle nebo nevědět a spokojit se s tím, že mu to jednou vysvětlíš.
Každopádně pochybuju, že policie ho bude hledat. Mají důležitější práci než honit chlapy co nemají zájem o svoje potomky.

zrzeckas
8. čer 2022

@harpapraha chapu duvod zapsani... Ale nemas rodinu, ktera by se o maleho postarala, kdyby se ti, nedej boze, neco stalo, kamaradku nebo nejakou adoptivni rodinu (nevim zda by to takhle do budoucna, kdyby neco slo)..... Takhle mi neprijde, ze by se o dite postaral a taky muze skoncit kdo vi kde, treba v decaku a to i v cizine..... Pravo na otce ma, ale asi bych v tomto pripade moc "nehledala" otce a vysvetlila mu to... A taky je moznost, ze nekoho potkas a ten nekdo mu bude dobrym otcem.......

harpapraha
autor
8. čer 2022

@barulina a Ja myslela,ze si otec neplní co ma. Tak to jsem se asi spletla. Kazdopadne jsem nehledala cestu,která nevede tam kam potrebuju. Hledam cestu která tam vede. Diky

somalicats
8. čer 2022

@harpapraha On zatím ale není právně otec. To tvrdíš Ty. Takže teď v tuhle chvíli opravdu žádné povinnosti vůči Tobě nemá.

barulina
8. čer 2022

@harpapraha když není v r.liste prostě nema prava ani povinnosti. Smir se. A policie ti prostě hledat taťku nebude. Tak aspoň víš, že tahle cesta by byla k nicemu

mourovatakocka
8. čer 2022

@harpapraha Máš rodinu, rodiče, sourozence? Protože pokud by se ti nedej Bože opravdu něco stalo, postarají se oni. Tohle nevypadá na materiál vhodný k výchově dítěte. A jak už je psáno, abys pak nelitovala že kromě pár šušňů chce "tatínek" taky rozhodovat o výchově. Jinak dohledat někoho jde třeba z lokálních fb skupinek, nic jiného mě nenapadá.

katule1990
8. čer 2022

@harpapraha Tak možná je @barulina důvod, proč na policii nechceš, ale věř mi, že podobný lidi jako ty jsou zase důvod, proč toho mají příslušníci PČR po pár letech po krk. Dobrovolně sis udělala dítě s člověkem, o kterým ani nevíš, jak se jmenuje, tak teď holt budeš muset nést následky. PČR tady fakt není od toho, aby za peníze daňových poplatínků hledala biologického otce dítěte.

martiniquest
8. čer 2022

Na hledani takoveho bych se vyprdla. Nedelala bych to ani kvuli zdravotnimu stavu. Myslis si, ze ti v necem pomuze? Nebo ze se najednou komplet zmeni a bude mit o dite zajem? Nebud blahova. Akorat ti bude komplikovat zivot a delat naschvaly. Penize z nej stejne zadne nedostanes.
Ale kdyz hledas cestu, jak na to, tak proste poslechni pravnika. Tezko co jineho radit. Nebo zkus vypatrat jeho rodinu a jed jim ukazat vnoucka.

9radka9
8. čer 2022

@barulina Ježiš vás bych fakt potkat chtěla, kdybych potřebovala jakoukoliv pomoc od PČR, skvelej přístup 👍

barulina
8. čer 2022

@9radka9 jakože jsem napsala, že tohle prostě policie neřeší? Hm, tak klidně, asi byste si měla přečíst celou konverzaci, protože já odpověděla slusne a klidně. Krásný den preji

drep
8. čer 2022

@9radka9 miluju modrého koně. Někdo chrápe s chlapem, jehož příjmení ani nezná (takže nepochybně fakt dobře zná toho chlapa obecně) a otěhotní, ale PČR je ta špatná, že nezmobilizuje nejlíp celý Interpol, abych paní našli amanta🤦🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

barulina
8. čer 2022

@drep my jsme zvykli😀 jako zažila jsem dost nápadů od našich "zakazniku" ale že bychom nahání nějakého typka ať se stará, to fakt ne. To holt musí maminka sama, q pak může přes nás vymáhat dlužné výživné atd. Toť vše. Jsem ráda, že jsou lidé, kteří stále chapou

mimi1004
8. čer 2022

@9radka9 Jasně, policie bude řešit, že nějaká blbka chrápe s chlapem, o němž neví ani základní údaje. Prober se!!! Pokud nešlo o znásilnění, je problém dotyčné, jak si ho najde.

somalicats
8. čer 2022

@9radka9 Od PCR cekam, ze mi pomuze v situacich, kdy mi pujde o zivot nebo o majetek. Pokud je zakladatelka diskuse tak blba, ze chrape s chlapem, ktereho zna jen pres web a ani nevi, jak se jmenuje, tak sorry, to fakt neni problem, co ma resit PCR. Nepise, ze by ji znasilnil.

emamaira
8. čer 2022

@barulina Že to policie nakonec odloží je pravděpodobné, ale zabývat se tím musí a během toho by se zakladatelka jméno dozvědět mohla. A to chtěla. Netvrdím, že to skončí rozsudkem 😉

zelenaesmolda
8. čer 2022

@barulina
Zive vidim ten rozhovor na stanici
Dobry den,chtela bych podat TO za neplaceni vyzivneho.
Prosim vase udaje,doklady a udaje otce ditete.
Jmenuji se Anca Blba a jmeno toho pana neznam ale jeho prezdivka na libimseti.cz byla velkykanourxyz.Bohuzel si zrusil ucet a ja ted nevim co s tim.
😀

drep
8. čer 2022

@zelenaesmolda spíš na Tinderu, ne? 😂 ale taky mě ta představa pobavila