Hluční sousedé...

2. únor 2024

Přestěhovali jsme se do nového bytu a bývají zde strašně hluční sousedé. Mají děti 9 12 a 16 let, ale dělají větší hluk než moji 5 a 7 let. Vkus nějaký dupot, hadky, rodiče na ně pak křičí, ta nejstarší prý je na gympli, ale nevím, kdy se učí, protože but má puštěnou hudbu, hra na klavír nebo housle, zpívá si ještě i na chodbě a ve vytahu 🙄, jakze nemám nic proti hudbě, ale ona přijde domů o 19 a začne o 20 hrát na těch houslích, já unavená z práce, děti chtějí spát a ona opakuje 10 minut dva tóny, občas zazní i něco zajímavějšího, ale většinou se to nedá poslouchat. klid ale neporušují, tak nevím co dělat, ale obecně jsou zvláštní, syn chodí vkuše ve stejném, když otevřou dveře už v chodbě totalní bordel…

titina12
2. únor 2024

Bohužel nevýhoda bydlení v paneláku či bytovém objektu. S tím se moc dělat nedá. :/

zanett
2. únor 2024

Jestli te to uklidni, tak ja mela tuhle zkusenost; prestehovala jsem se pred lety do krasneho (a draheho bytu) v Praze na Vinohradech. Sla jsem z polorozpadleho bytu na Zizkove do nove zrekonstruovaneho, tesila jsem se. Rychle jsem ale zjistila, ze ackoliv byl byt na krasnych Kralovskych Vinohradech, ve vedlejsim cinzaku byl z bytu vybudovany bordel. Bohuzel jsem tento podnik mela pres zed. Zvenku se to tvarilo jako kosmetika/masaze - takze jsem vedela, ze je tam podnik, ale ja myslela, ze je pravda to, co bylo napsano na venkovni tabuli (kosmetika/masaze). V podniku pracovaly 'damy' z vychodni Evropy - kdo tuhle mentalitu zna, vi, ze i pri normalnim hovoru na sebe tito jedinci rvou vic nez Italove pri hadce. Nejhorsi ovsem byli klienti. V podniku bylo nejvic rusno pres noc (od vecera do rana), tlupy klientu (casto cizincu) delaly bordel v cele ulici, kdyz po 'akci' cekaly na taxika, samozrejme byly casto slyset i jejich hlasove projevy primo v tom podniku. Navic tam meli dlazbu na podlaze a ty prostitutky tam chodily na steklich, takze to pokazde znelo, jako by mi nekdo mlatil palickou na maso do prkynka primo u hlavy.....

Takze v realu to bylo tak, ze ja dosla unavena z prace domu a zrovna tou dobou zacal v bordelu 'koncert'; klienti si tam podavali dvere, s.t.e.t.k.y. tak do toho dupaly na steklich, rev, hudba a PORAD tam jela pracka (asi po kazdem klientovi bylo nutne vyprat povleceni a buh vi, co jeste). Kolikrat se stalo, ze me v noci ten bordel probudil - kdyz ne kraval z podniku, tak bordel, ktery pak delali klienti, kteri cekali na taxika (a umite si predstavit, jaky kraval udela banda 5 chlapu arabskeho vzhledu a natury). Nejhorsi bylo leto, protoze Praha byla plna turistu a co si budem; spousta chlapu z cele Evropy (a buh vi odkud jeste) jezdila do Prahy za s.t.e.t.k.a.m.a.

Kdyz jsem to resila s majitelkou bytu, rekla mi, ze se to uz nekolikrat snazila resit, ale majitel toho bordelu byl taky kdesi z vychodni Evropy (a nedohledatelny) a vetsina najemniku v tom cinzaku byli prave Ukrajinci a jine narodnosti z vychodni/jihovychodni Evropy, kteri si samozrejme na ten bordel v baraku nestezovali, protoze na to byli zvykli ze svych domovin.

Pritom zvenku to byl normalni cinzak, nicim nevynikal, jen to vypadalo, ze je tam nejaka kosmetika.

Bylo to naprosty peklo. Po nekolika letech jsem se odstehovala (divim se, ze jsem to vydrzela tak dlouho) a od te doby se 100x rozmyslim, kde budu bydlet a novou lokalitu poradne prohlidnu. Tohle uz nikdy vic. Obcas si rikam, kdo se do toho bytu nastehoval po mne a jak to dava.

kristyn86
2. únor 2024

Co delat? Nic...Odhlucnit si strop nebo zdi,vymenit vstupni dvere..My mame takovy dvere,ze vubec z chodby nic neslysim.
Jinak je to proste udel souziti v panelaku...

autor
2. únor 2024

to se opravdu nedá nic dělat

honatko092
2. únor 2024

A co třeba za nimi zajít a domluvit se? Poprosit, zda by dcera nemohla cvičit jindy? Vysvětlit situaci, jak moc je vše u vás slyšet?

rejalin
2. únor 2024

S těma houslema soucitím. Sousedka nad námi hrávala a bylo to šílené. Vždycky mi bylo jedno, že pere a vysavá v noci, že tam do 10 lítají děcka sem tam atd.. ale ty housle 😈🙈 a hlavně poslouchat 10x za sebou jednu písničku, kterou ani nedohraje.. no za pandemie jsem šílela..

kristyn86
2. únor 2024

Muzes na ne chodit zvonit,klepat,tukat do zdi,smetakem do stropu,do topeni. Muzes to zkusit slusne...Pozadat o ztiseni apod...Bud se omluvi,ze si to treba ani neuvedomuji a budou se snazit s tim neco delat. Nebo te poslou tam,kam slunce nesviti...Muzete to resit na schuzi...Ale nekomu neco prikazat nejde. Je to jen o slusnosti vsech zucastnenych. Pokud je dodrzovan nocni klid.
Me syn jezdil doma na plastovem auticku. A musim se priznat,ze jsem vubec netusila,ze to muze byt slyset k sousedum. Dozvedela jsem se to az s odstupem casu,kdy uz na auticku nejezdil,jen tak mezi reci od sousedu,kdyz jsme se bavili na toto tema vseobecne. Rikali my uz o vas vubec nevime...A ja rikala,a vedeli jste? A oni,ze ano...,ale asi jim to tak nevadilo nebo nevim...Ale stacilo by za mnou dojit. Oni tedy ziji zase jako mysky. O nich vubec nevis apod..I rikali,ze slysi,kdyz se u nas hne kreslem. Tak jsme kreslo podlepili a snad ok.

autor
3. únor 2024

@rejalin přesně tohle, ona ani nehra dlouho, ale právě v době, kdy chci mít klid a děti jdou zpět, vždy dokola totéž

lemamama
3. únor 2024

To musí být psycho, jako já prostě nechápu proč ty lidi nemůžou být trošku tolerantní, já jako dokážu pochopit hluk, přes den to člověk neřeší, ale aby v 8 začali hrát na nástroje, tak to je teda mazec. My máme třeba přímo v řádu, schválili jsme si to, že hlučné práce, věcí atd nesmeji být po 20h. Takže u nas by to neprošlo. Já třeba mám dvě děti, kluky, jsou fakt hlučný, neustále se dohadují a těm mladší je ujecenej, ale proste v 7 nejdyl je u nás klid. Snažím se na ně nekricet, ale někdy to prostě ujede.
Já bych za nimi došla, že máš děti malé co chodí spát mezi 19-20 a jestli by nešlo tu hru na hudební nástroje přehodit na dřívější čas. Uvidíš jak zareaguji.

nat
3. únor 2024

@lemamama presne,je to o slusnosti a toleranci lidi..U nas na patre bydli pristejovani UK,ro ne je bezne,ze jdou domu z prochazky v 11 v noci,deti hulakaji krici,nez se uklidni ke spani jsou 2 rano a kdyz jsem je slusne clovek upozorni,tak je debil hovado a podobne,oni si muzou delat co chteji :-/

swan42
3. únor 2024

Nase mama byla rozumna, takze na klavir se smelo hrat jen do 20 hodin, aby sousedi meli klid 🤷‍♀️
Zkusila bych zajit a domluvit se. Jednou jsem takhle vlitla na sousedy v 11 v noci, ze kdyz uz je musime poslouchat cely den (a jejich hlucny projevy vasne), tak jestli by aspon po 22h mohl byt klid kdyz mame ani ne rocni mimino... zabralo to.
My v baraku mame ve stanovach zakaz hlucnych akci uz od 18h...
Zasla bych za nima a zkusila to po dobrym. Kdyby to nevyslo, zaridila bych u predsedy schuze s tim, ze bych rada hlasovala o zmenu stanov.

alice180
3. únor 2024

@nat já jsem nikdy nepochopila, proč když někdo mluví o někom, tak zmiňuje národnost.

lichozroutsudy
3. únor 2024

@nat Tak jako o Britech se rika, ze umi delat dobre party. Jo ty myslis Ukrajince? Tak to je UY, kdyz uz chces pouzivat meznarodni zkratky. A proc zminujes, ze jsou to Ukrajinci, ono to na veci neco meni? Nebo jsi jen dalsi z rady tech naprosto pitomych chcimirovskych dezolatek, ktere si mysli, ze nam tady ukrajinsti valecni uprchlici vykoukali zvirata v ZOO? 🤦‍♀️

martt
3. únor 2024

Pokud bydlíte v bytovém domě předpokládám, že tam máte domovní řád. My třeba v domovním řadě máme upravený noční klid od 20:00 do 7:00 hodin. Takže koukněte do domovního řádu co tam máte. A pak máte více možností. V klidu si zkusit promluvit s touto rodinou a poprosit je aby nedělali velky hluk. Pokud to nepomůže a máte SVJ tak zkontaktovat předsedu a stěžovat si u něj. Ale pokud byt vlastní tak těžko říct, jestli to pomůže. Ještě dotaz byt je váš nebo jste v nájmu?

lemamama
4. únor 2024

@alice180
@lichozroutsudy možná to zmiňuje proto, protože jejich mentalita taková je, opravdu jsou hodně hluční a jejich děti jsou parchanti první kategorie. Jinak mi nevadí že tu v ČR jsou, nemám absolutně problém, ale to chování, to chování.

petra993
Autor odpověď smazal
Zobraz
alice180
4. únor 2024

@lemamama pořád nevidím ani v tomhle vysvětlení důvod, proč to zmiňovat?! Jako by nestačilo říct máme sousedy a ty dělají kravál atd. Ne musíme tam hned upozornit odkud jsou. A jedinej důvod to má, zajistit k tomu větší dávku zla. To je zas ukázka ty ,,tolerance" nemám s nima problém, ale jejich děti jsou parchanti.

lemamama
4. únor 2024

@alice180 Vytrhavas z kontextu, napsala jsem nevadí mi v ČR, ale jejich děti jsou parchanti. To je trošku rozdíl. Protože mě v ČR opravdu nevadí, ale urcita vec mi vadi no. V čem ses ty lepší? Když netolerujes cizí názor?

alice180
4. únor 2024

@lemamama xenofobie není názor

lemamama
4. únor 2024

@alice180 tak určitě. Já měla Ukrajince dokonce doma ve svem domě, ac s dospelymi se stykame do dnes, jejich deti mam plne zuby. Tebe bych chtěla mít doma tvl. Mít jasno z jedné věty. Teď nevím co je horší, jestli zaskatulkovat někoho díky jedné větě, nebo to, že jsem tady napsala pravdu. To se zde nenosí totiž. Taková malá ráda do života, nehadej se o něčem, o čem evidentně nic moc nevíš. Přeji hezkou neděli😘

alice180
4. únor 2024

@lemamama no myslím, že to vyjadřování stačí. A argument napsala jsem pravdu taky.

monars
4. únor 2024

Přesně tohle je důvod, proč jsem hledala byt pod střechou. Bydlela jsem v paneláku, někde v prostřed a ten rámus z bytu nademnou byl děsný a důvod k stěhování. Tak jsem hledala byt kde nebudu mít nad sebou sousedy, neštěstí v tu dobu byly v nabídce 2, tam jsem si i dala pozor na to kdo jsou sousedi. Můžete za nimi jít a vyzkoušet jim to vysvětlit a poprosit o změnu, ovšem těžko říct jestli to projde. My máme pod sebou teď prázdný být. Majitel bytu mě poprosil zda tam můžu zajít občas větrat a podobně. No, šla jsem do toho bytu v době kdy můj chlap nahoře vysaval a musím říct, že i to ježdění vysavačem po plovoucce byl rachot jak blázen 😅... Nezávidím nikomu, kdo bydlí pod někým.. Bohužel, ale to je úděl bydlení v bytech.

benetka
4. únor 2024

Taky jsme měly krásný velký byt v novostavbě, super velké pokoje, ale hovado sousedy. Pod nama bydlela rodina (cizinci), dělali v noci hluk bylo jich tam i 10 lidí. Když jsem v noci zazvonila zoufalá tak řekli, že norozumět česky. Dcerka byla naštěstí batole, tak to nevnímala. Druhý soused vedle nás zase provozoval v noci hlasitý sex věčně, každou chvilku jiná baba. V noci přijel vždy taxíkem a bouchal dveřmi. Domluva nepomohla. Já už byla psychicky v prde…. a muž taky, nemohla jsem spát. Podotýkám byt měli sousedi v osobním vlastnictví(nic nenaděláš). Vše skončilo prodejem našeho bytu, nervy jako prase. Musela jsem chodit k psycholožce, protože jsem nemohla spát. Jinak novostavby jsou dost často špatně odhlučněné, my třeba slyšeli i vedle v bytě souseda jak se koupe a rochní ve vaně.

rejalin
4. únor 2024

@monars ja musím říct, že si naopak užívám, že bydlíme v přízemí. Neumím si představit, dávat si pozor na každý krok a tak. Kor když mi tu lítají děti 🙈

monars
6. únor 2024

@rejalin já si užívám už dva roky prázdný být podemnou 😅 s největší pravděpodobností to vypadá, že si z toho dcera majitele udělá "sklad a výdejní místo pro balíčky" takže si toho budu užívat i nadále 😅

rejalin
6. únor 2024

@monars tak to je ideál 😄 fakt je, že zrovna dneska ti horní být závidím (sousedi nad námi pokládají podlahu nebo tak něco 🤣)

budouci_maminka
13. únor 2024

Jste me pobavily 😀 prej mame v domovnim radu ze po 20 hod se nesmi delat hluk takze by to u nas v baraku neslo 😀 😀 Ke sve zkusenosti predsedkyne SVJ -muzete mit odhlasovano ve stanovach cokoliv, ale je to nevymahatelny.
Takze nakrasno si muzou hrat treba na bici do 10 do vecera, bohuzel, a ani predseda s tim nic neudela. Pokuty SVJ oficialne vymahat nemuze a jen maximalne muze dat podnet na prestupek na obecni urad kterej si vsak se stiznosti na hlasite housle v 8 vecer tak maximalne vytre pr-del..

Opravdu bohuzel bud se slusne domluvit (doporucuju), obcas slabsi povahy couvnou jakmile udela bububu a prudi vic sousedu najednou. Dalsi alternativa je odhlucneni - dnes jsem kolem molitanu specialne na steny jako akustiku prochazela v bauhausu, nestoji to moc, maji spousty druhu a velikosti. Navic to muze fungovat i jako zatepleni (a nebo domov pro houby a plisně 🙂)

Je to na prd, lituju te. Na druhou stranu, 16 let je vetsinou idealni vek kdy to dite s tim nastrojem svihne a zacne mit svou vlastni hlavu..a jeste dva roky a pujde z gymlu na vejsku 😉

brabechanule
14. únor 2024

@zanett aw tak to je síla proti tomu jsou hlučné děti celkem nic

zanett
14. únor 2024

@brabechanule Ano, sila to byla, od te doby vsem durazne doporucuju si poradne proklepnout okoli nemovitosti, kam se stehuje. Sousedy v bytech si clovek asi nijak holt predem neproklepne, ale vsechny tyhle podniky bych predem poradne zkontrolovala (o jaky typ podniku jde, oteviraci doba, kdo je majitel - pro pripad, ze bude nutne s nim neco resit atd).

terulin
15. únor 2024

Nejdřív se zkuste hezky domluvit. Někomu to vážně nedojde, nebo lidi před vámi byli hodně tolerantní a sousedi žijí v domnění, že všechno v pohodě... To nikdy nevíš.
A pokud je to opravdu hodně slyšet a jste v novostavbě, tak si vyžádej projektovou dokumentaci, nech si změřit akustické vlastnosti konstrukcí a uvidíš.
Jestli je to moc, tak může být někde chyba třeba v konstrukcích (Další možnost je, že žijete ve staré budově a pak budeš mít smůlu, protože tak se to holt dělalo). Nebo jste třeba víc citliví, protože kluci chtějí dřív spát, nejste zvyklí na bytové domy a časem to přestanete tak vnímat... ale je mi jasný, že to nechceš.
@lichozroutsudy upřímně obdivuji, jak máš vždycky ke všemu co říct. Musí to být krásný pocit, mít v sobě takovou jistotu, morální čistotu a přehled.