Konec kojení a odmítání umělého mléka

addelai
14. čer 2018

Dobrý večer, potřebovala bych poradit. Syn aktuálně mu běží 13. měsíc, od 10. měsíce se začal sám odstavovat od kojení, tak nějak se mi dařilo to udržet alespoň trochu do prvních narozenin, poté už jsem přestala a syn ani nezpozoroval, že je bez prsa...což jsem byla ráda....ale nechce umělé mléko, zkoušela jsem i čerstvé kravské mléko a nic. Pediatr mi tvrdí, že holt to některé děti tak mají, ale já mám furt v sobě takový špatný pocit ať malému mléko nechybí. Stravu příjmá pěkně je to sice střízlík ale pěkný jedlík, denně zvládne jeden až dva jogurty, na večeří kaši z umělého mléka i když množství se už zmenšuje, furt chce jíst sám a kaši nezvládá 🙂 Máte to taky někdo takhle? Strachuju se zbytečně? Děkuji za odpovědi 🙂

xkalisto
14. čer 2018

Jestli má dobrý nutriční příjem a vyváženou stravu tak bych mlíko nehrodila. Hlavní je zelenina, nějaký protein, a jogurty jí. Mléko je fajn, ale nic zásadního co by nemohl najít jinde v jídle v něm tuším není.

addelai
autor
14. čer 2018

@xkalisto Taky si říkám, že kdyby mu chybělo tak si ho vezme....no jo prvomama co má kolem sebe samé kojícíamy či děti na UM 😀

katkatris
14. čer 2018

@addelai Nemusíš mu dávat umělé mléko pokud ho nevyžaduje, tak násilím to do něj cpát nebudeš. Nahraď mu to jinými mléčnými výrobky a je to 🙂.

ajja87
14. čer 2018

@addelai buď v klidu, mě se malá takhle odstavila v deseti měsících a nedostala jsem do ni ani zdibek um,a že jsem jich nakoupila.Mudr mi tehdy řekl, že pokud jí jogurty a pribinaky,tak ať to neřeším, takže jsme dva měsíce jeli převážně jen na tomhle (samo, že i jinak papala zeleninu apod.) Pak v roce dostala kravské mlíko, které mi taky nevzala, až teď přibližně v 16m ho zacala jakž takž pít.

addelai
autor
15. čer 2018

Děkuji za info 🙂

konidana
15. čer 2018

@addelai obe moje deti po odstavení kolem toho roku odmitaly veškeré mléko. Stačí bílé jogurty, sýry,pestrá strava. Na milost vzaly až někdy mezi 2. A 3. Rokem kakao☺

jajulin
15. čer 2018

@addelai Naše děti se odstavily mezi 12.-17. měsícem a ani jedno UM nechtělo. Je pravda, že u třetího už jsem to ani nezkousela 🙂. Myslím si, že tahle reakce kojených děti ( že UM nechtějí) je mnohem obvyklejší než to, že by roční dítě přešlo plynule z MM na UM.

kac_kac
15. čer 2018

Naše tři děti se od prsa odstavili nachlup stejně jak to tvé, žádnou náhradu mléka nedostali, sem tam jogurt nebo kaši, schváleno pediatrou, neviděla nutnost cpát dětem UM.
Mají rádi nějak zpracované kravské mléko (kaše, pudinky, tvaroh ap.) ale rozhodně to nemají denně, mlíko z hrnečku ani z flašky nechtěli ani jeden.
Všichni žijou, jsou to děti které chodí k doktorovi většinou jen na preventivky a očkování 😉