Zácpa u 8 týdenního miminka na UM od narození. Poradíte?

knakyna
11. kvě 2020

Prosím o radu. Už nevím jak malému pomoci. Od narození je na UM a máme stále zácpu. Ale takové ty tuhé kuličky. Opravdu moc pláče a kaka jen jednou denně. Doktorka nám už 2x změnila mléko, že je to tím. Bohužel není. Kapky biogaia jsou předražené nic. Malému i po 15ti dnech rozhodně nijak nepomohly. Kapky espumisan pomáhají jen částečně na prdiky. Pije vodu, hermankovy i feniklovy čaj mezi krmenim. Malý přibývá a je zdravé miminko. Ale s tou tuhou stolici už si nevím rady. P.S. Je to mé 4te dítě, takže nejsem maminka začátečník. Ale ostatní děti na takové koliky netrpely. Moc bych mu chtěla pomocí, ale polstarky, masáže, cvičení... Nic nepomáhá.

cuuza
11. kvě 2020

Zrušila bych ty čaje, často způsobují problém ty a miminko je fakt nepotřebuje.
A upřímně si nedokážu představit u miminka tuhé kuličky, není to jen vysrážená bílovina ve stolici? A na koliky kluci prostě trpí, za chvilku z toho vyrostou...

jjasmina
11. kvě 2020

jj ty čaje jsou zbytečný 🙂 já třeba kojim, tak malá je jak prutokáč, ale kamarádka na UM s tím měla také problémy no... Vyzkoušet i třeba zase jiné mléko, ona třeba myslím byla spokojená s kendamilem a Bebou

knakyna
autor
11. kvě 2020

@cuuza moc děkuji za odpověď. Mě právě naše doktorka řekla, ať mu je dávám na "redeni". Děti před tím čaje také nepily. Jak poznám, že je to vysrazena bilkovina? opravdu je to šílený, hrozná bezmoc.

knakyna
autor
11. kvě 2020

@jjasmina Mléko jsme už změnili 2x, myslím, že to není tím. A nechci s ním experimentovat a nechci ho měnit každé dva tři týdny. Jelikož dříve to opravdu nemá význam.

jjasmina
11. kvě 2020

@knakyna Ona právě měnila několikrát , pak ty koliky odezněly. Držím palce, aby malému také brz yodezněli

knakyna
autor
11. kvě 2020

@jjasmina Děkuji. 😉

goovana
11. kvě 2020

Mám holčičku 4 měsíce bohužel od ukončené prvního měsíce na umělém mlicku. Vyzkousely jsme hipp, nutrilon, sunar Ar comfort( taky jsme trpěli na zacpu) pili jsme cajiky, nahrivaci brisko, cvičili jsme a museli jsme rourkovat. pomohlo nám až mlicko kendamil( neobsahuje palmový tuk ktery často způsobuje zacpu). A máme klid. Anežka kaka 2x denne.

knakyna
autor
11. kvě 2020

@goovana Dobrý den, moc děkuji za odpověď. Hrozně nerada bych malému zase mléko měnila, ale zřejmě mi nic jiného nezbyde. Po konzultaci s nemocnicí vysadime i veškeré čaje. Na bílkovinu jsem se také ptala a malý nic takového nemá. Snad to už brzo skončí. Trápí mě jak má takové bolesti.

88petule
12. kvě 2020

@knakyna Holky výše dobře poradili. Čaje opravdu nejsou potřeba. Hlavně k těm změnám UM. Miminku trvá minimálně 14 dní než si na nové UM zvykne... A ta změna je těžká pro dítě. Divím se, že doktorka tolikrát měnila. 😔

knakyna
autor
13. kvě 2020

@88petule No nevím, co jsme přestali dávat čaj, tak malý ještě nekakal. Úplně se děsím co z něj vyleze. Mléko jsem měnila po 2 a 3 týdnech. Teď už ho měnit nechci. Ale nejspíš bych měla. Příští středu jdeme k jinému detskému lékaři, snad nám ten poradí lépe.

88petule
13. kvě 2020

@knakyna Důležité je dělat UM přesně podle návodu. Nikdy nedejte víc prášku do vody. To způsobuje zácpu. Mezi krmením zkuste třeba z druhé lahvičky dát napít miminku jen převařenou vodu. Stačí 1 - 2 x cucnout. Změna mezi UM u malého dítěte je náročná. Dítěti může trvat až měsíc než se jeho tělíčko srovná se změnou. Chválím, že jste změnila pediatra. V tomto případě bych to pravděpodobně udělala také. Pokud budete měnit UM, vyberte UM s prebiotiky, které zaručí, že ve střevech nebude docházet k těmto problémům. Aktuálně můžete miminku ještě udělat teplou koupel pro uvolnění.

knakyna
autor
13. kvě 2020

@88petule Dobrý den, velice děkuji za odpověď. Mléko, když jsme ho měnili, tak jsme volili právě s prebiotiky, v současné době dáváme Hipp, který má obě složky. A právě před chvilkou se malý konečně vykakal po vysazení čaje a stolice je podstatně měkčí, ne6 kdykoliv před tím. Jsem za něj velice ráda. Snad to bude už jen lepší a lepší. Mléko dělám s naprostou přesností, dokonce používám i nůž k zarovnání odmerek, aby tam bylo opravdu tolik prášku, kolik má být, ani více a ani méně. Ještě jednou děkuji.

88petule
13. kvě 2020

@knakyna No jste skvělá! A hurá 💩 Krásný den. 🌺🌿