Oblečení na školu v přírodě. Co nabalit?

ivona85
29. únor 2024

Poradite mi prosím, co nabalit ve škole v přírodě v březnu?

betelgeuzz
29. únor 2024

@ivona85 Tak záleží, kam jede a jak tam zrovna bude. Dcera jela na školu v přírodě v květnu a měla zimní bundu.

cilkat
29. únor 2024

A taky záleží, jak moc budou muset třeba někde řešit přesun zavazadel sami - aby to dítě vůbec uneslo. Protože tvrdit něco o dvojich dlouhých kalhotech na každý den je lákavé...

ivona85
autor
29. únor 2024

@betelgeuzz jedou do Orlický hor

krisstina93
29. únor 2024

Já nabalila synovi velký kufr a on cely týden chodil v jednom tricku, teplakach a kratasech. Spodní prádlo si vyměnil 2x :D sem myslela, ze mě trefí :D nabalila bych hlavně kvalitní boty, gumaky, teplou bundu, asi třeba nějaké pogumovane kalhoty, ať se nemusi prevlikat po každé procházce do jiných. Škola nedává nějaký seznam co přibližně mají mít?

kamino
29. únor 2024

Po zkušenostech z táborů to moc nehrotím. Nepromok, dvoje tepláky, jedny kalhoty na cestu, které v krizi taky použije. Bunda, 2xmikina, 3 trika + spodní prádlo. A věřím, že jedny tepláky, mikinu, triko a nějaké trenky a fusky ani nevytáhne 🙂 Uvidíš podle předpovědi počasí - loni jim to propršelo, rok před tím zas to bylo na triko..

cilkat
29. únor 2024

Zcela minimalisticky "bezpečně" (pokud nemáš princeznu, co musí mít vše bez poskvrnky):
čepici proti sluníčku
bundu (teplejší softhel považuju za univezzál) + teplou vrstvu pod ní (teplákovku/fleesku/svetr)
dvě trika
+ bych dala jednu další vrstvu s dlouhým rukávem co do toho jde vložit nebo vzít samostatně (mikynu, tričko s dlouhym... něco tak)
Kraťasy na ven,
dlouhý kalhoty na ven
jakýkoliv kalhoty na dovnitř
pižamo.
ponožky a spodní prádlo
Boty: bačkory a tenisky na ven

... jako matka budu vyšilovat, jak toho mají strašně málo a že mu něco bude chybět... ale zkušenost říká, že za ten tejden víc neunosí.
+ je teda třeba ověřit, jestli plánují nějaké speciální aktivity (typu "ptřebuje plavky" "potřebuje boty a oblečení do tělocvičny" a pod).

dashyyy
1. bře 2024

@krisstina93 u nás úplně stejně.. měl čtvery tepláky vč. těch na sobě a přijel v těch, co v nich odjel a když jsem šla do mrákot, tak že je chudák nenašel v kufru, který si balil sám pod mým dohledem.. otevřu kufr a první na mě čumí troje čistý tepláky 😀 😀

betelgeuzz
1. bře 2024

@ivona85 To je široký pojem. Podívej se na počasí, jak tam má být a podle toho zvol oblečení. Hory jsou zrádné, tak nepočítat s tím, že když je v nížině dole 16 stupňů, bude mu stačit větrovka a tenisky. A hlavně žádný parádní oblečení, ale takový, co se může zašpinit.
Vám nedali nějaký seznam oblečení, co vzít?

ivona85
autor
2. bře 2024

Seznam bude snad v pondělí, jak psala paní učitelka, tak uvidíme a děkuji všem moc

petrasipkova1
2. bře 2024

My bydlíme na vsi, takže máme hlavně obleceni do přírody, dala bych zateplene softky, nezateplene softky, tepláky, zimni bundu, podzimní bundu a vymalováno. V březnu i čepice, rukavice, podle počasí zimni boty.