Rozvod a majetek. Máte podobnou zkušenost?

1. únor 2024

Zdravím, s manželem jdeme od sebe, hodně dlouho na mě úplně kašlal a já se stále snažila vztah řešit. Navrhovala terapie apod se vším mě poslal dohaje slušně řečeno. Probral se až když já už naprosto vzdala veškerou snahu a vzdala to a po čase se i rozhodla, ze v tom být nechci. On viděl jen sebe, na mě kaslal. Sám to vše přiznal, došli jsme i na par terapií, které vypadaly celkem slibně. Ale já už byla jak kamen a těžko se mi oteviralo, tolikrát jsem brečela a on odešel, tolikrát jsem potřebovala nějakou podporu která nebyla, když mi bylo zle, choval se ke mne jak když ho obtěžuju. Až jsem přestala potřebovat tyhle věci od nej úplně. A on se přesvědčil, ze je to protože jsem mu nevěrná. Ale já nebyla, projížděl mi několik měsíců věci, skříně, auto i telefon. Nenašel nic usvedcujiciho, ale to mu bylo asi jedno. Takže jsem se dostala v tu chvíli do uplny klece, všude mě hlídal nemohla jsem nikam, vždy z toho byla silena scéna. Už jsem začala být vyčerpana. Práce, dítě, domácnost a naprosto nemožnost jakéhokoli ventilu a mega psycho a tlak pořad doma. Začal mi být až trochu odporný.
V tomhle jsme byli teď půl roku, až ač se za to strašně stydím se stalo přesně to z čeho mě celou dobu obviňoval.
Byla jsem v kontaktu s jedním kamarádem a asi jak jsem byla už ze všeho úplně před zhroucením a zoufalá, tak jsem se s nim vyspala… Jenže já měla už několik měsíců napíchnuty telefon a manžel mě sledoval… A protože jsem mu neřekla kam jdu tak se tam objevil. Až po tom aktu teda, ale to je jedno. Přiznala jsem mu to…
Jo byla to hrozná chyba, nedělá se to, já mu ublížit nechtěla… ale ta naruc laskavá a vše mi tak moc chybělo.
Každopádně jsem samozřejmě dostala takových jmen a nadávek apod a za vše samozřejmě muzu já, protože jsem všechno zničila a znicim i naši dceru tím apod…
A k věci… Máme pozemek a barák napůl, samozřejmě mě chce i s dcerou vyhodit (ano s jeho dcerou). Ale to asi tak úplně nemůže snad ne? Vždyť je ten barák napsaný na oba. A ano protože já jsem byla v době koupe na mateřský tak hypotéku hradil on, do pozemku dal tehdy své úspory.
Nechci ho nijak oškubat, ale nechci skončit s malou (2,5r) na ulici… Mate někdo podobnou zkušenost, jak jste to daly? A majetek?

patypresdevaty
1. únor 2024

Je to hajzl a manipulátor, vylozene cekal, az na Tebe bude neco mit, aby to "nebyla jeho vina". Najdi si co nejdříve právníka a res to přes něj.
Samozřejmě, že Tě nemůže s dcerou vyhodit.

sorboni30
1. únor 2024

Pokud jste manželé tak vše nabyte v manželství se po rozvodu delu napůl. Ať už dům, pozemky..vše jde napůl i když to kupoval on. Protože v manželství se bere, že vše se vkládá do společného majetku jméno a nic se nedělo. Pokud se něco kupovalo před svatbou, je to toho co kupoval..
V klidu neboj se. Jsem rozvedená a byla jsem na tom jako ty. Ex jsem vyplatila, musela jsem si vzít úvěr. Děti mám v péči, vidí je 1x za 14 dní na víkend.. a jsem šťastná, že už s ním nejsem.
Pomohla mi i hodně moje úžasná právnicka což je důležité. Ona věděla co kde použít. Našla dokonce i jeho skryté účty a peníze na nich co přede mnou schovával..
Právník je důležitý 🙏 Rozvazuje výběr
Měla jsem jednoho, ten chtěl vše nechat ex..no tahle moje právnicka ani za nic. Taky mají kluci hezké alimenty a můžu jim koupit vše co je potřeba

autor
1. únor 2024

Dekuju vám. Pozemek jsme kupovali ještě když jsme nebyli svoji, ale už tehdy se napsal na oba, dal do nej větší část peněz, ale protože já tolik neměla, taky jsem dala všechny své úspory. Tudíž je polovina psaná na nej a druhá na mě.
Barák už se stavil když jsme byli manžele. A protože jsme měli v tu dobu mimco, tak já byla na mateřský a on tím pádem splácel hypotéku sám.
Ale já jsem z peněz na mateřské hradila veškeré jídlo a věci do domácnosti a většinou i pro dceru.
Budu teda “bojovat”, hlavně aby se měla dcerka dobre.

kitalpha
27. únor 2024

Ano, mám zkušenost a čerstvou celkem. Už máme pí soudech, jedině co není dořešení, byť už není co k řešení, je SJM. Je jedno zda jste na mateřské byla nebo ne, kdo platil hypotéku. Důležité je jak je psaná nemovitost v katastru nemovitosti? Jako SJM ? Pak se řeší to , že nejprve proběhne soud péče o dítě, následně rozvod. SJM můžete odložit po dobu jednoho roku a rozjedou vás i bez toho. Nebo je pokračuje vypořádáním. Nicméně já zažila vesměs to samé co Vy. A víte co Vám řeknu ? Chodím k psychologovi a vím, že odejít od manžela mi trvalo strašně dlouho , ale bylo to to nejlepší co jsem mohla udělat. Víte co mi řekl psycholog na Ti, když jsem mu řekla že jsem si začala psát s muži? Obhajoval jsem se , že jsem si přišla.jako člověk, ten pocit , že to co doma mám není v poradku, ten pocit, že nacházím i pochopení a ten pocit...to pitomu " dobou noc a sladké sny" a ráno "krásné ráno a pěkný den přeji " . Tohle jak zahralo u srdce. A to jsem ještě nechtěla žádný vztah nic, ale pomohlo to. Psycholg mi řekl, že se není za co stydět, že je to ale naprosto přirozeně a pochopitelně. Člověk začíná hledat to co mu schází a je strašně lehké to udělat takhle...jako já nebo jako Vy přes kamaráda. U mě byl rozdíl v tom, že já jsem to v sobě uz ukončila, celý ten vztah a i jsem to oznámila. Ale svatá jsem nebyla , pokud budeme brát v potaz to, že jsem si vymenovala písmenka 🙂