Sleva na dítě vyplacená 1x ročně. Jak si zařídit?

31. srp 2022

Vůbec nevím jakymi slovy to správně napsat,tak snad se vyjádřim aspoň trochu pochopitelně. Když se nám narodilo dítě,tak přítel nesl do práce rodný list a teď má měsíčně ve vyplatnici slevu na dítě. Pak jsme si to v přelomu roku rozmysleli q že by nám to vypláceli až s daněma 1x ročně a to přítelovi v práci řekla účetní,že si musí podat písemnou žádost. To jsme vůbec nevěděli jak by mělo vypadat,tak jsme se na to vyprdli. V listopadu bude přítel nastupovat do nové práce,tak by jsme toho chtěli využít q tentokrát pobírat tu slevu jen 1x ročně, jak si o to má prosím partner v práci říct nebo jak se to dělá? Potřebuje k tomu něco doložit

tasimia
31. srp 2022

Můj to nahlásil pouze účetní z rodným listem, nic písemného. Ze slevu budeme uplatňovat jednou ročně.
Ja jsem třeba podepisovala v práci, formulář přímo od účetní, ze slevu uplatňovat nebudu.

miia90
31. srp 2022

Pokud nepodepíše růžový formůlář od účetní, nemůže mu slevu na dítě uplatňovat každý měsíc. V tom případě se uplatňuje v daňovém přiznání.

jeyre
31. srp 2022

Až bude podepisovat Prohlášení k dani v nové práci, tak vůbec nevyplní část o dítěti. Na začátku příštího roku, až bude žádat o roční zúčtování, tak to vyplní znovu zpětně a vyznačí měsíce, za které chce slevu uplatnit (ve vašem případě 11-12, za další rok 1-12) plus samozřejmě doložit všechny papíry potřebné ke slevě. A nebo si může udělat sám přiznání samozřejmě.

autor
31. srp 2022

Děkuju vám 👍👍👍