Dědictví ze Slovenska. Poradíte, prosím?

13. kvě 2021

Minulý rok mi zemřela babička na Slovensku a jelikož můj tatínek není mezi námi, řeším s jeho sourozenci pozůstalost po babičce. A dnes se mi ozval strýc, že mu mám poslat plnou moc a že mě bude zastupovat zastupovat v řízení o dědictví. Prý notář nemůže volat k řízení dědice ze zahraničí. Opravdu v této covidové době nemohou být dědici ze zahraničí u projednávaní dědictví? A další věc strýc mlží, že to dědictví stojí za starou bačkoru.... Může mi notář říci po telefonu, co je předmětem dědického řízení? Budu ráda, kdy se někdo ozve. Vím, že jsou tady holky ze Slovenska.

ckocka
13. kvě 2021

Prostě tomu notáři zavolejte. Na Slovensko se jet dá, je nutné dodržet podmínky (momentálně myslím platí povinnost vstoupit po příjezdu do karantény - vše je na stránkách mzv SR).

meronym
13. kvě 2021

@ckocka Pokud se jede “na otocku” neni nutna ani karantena. Myslim si, ze notar toho po telefonu moc nesdeli, ale je tu vzdy moznost pozadat ho o informace pisemne, proste poslat dopis.

orisek56
13. kvě 2021

Já nejsem v tomto znala, ale myslím si, že strejc té houpe na vařený nudli a chce co nejméně dědiců.

ckocka
13. kvě 2021

Notář určitě po telefonu sdělí jak je to s tou údajnou nemožností účastnit se dědického řízení.

dandaa
14. kvě 2021

Řešili jsme Ioni a notář volal, takže strýc lže. Plnou moc mu hlavně nedávej akorát budeš litovat.

sahrazad1
14. kvě 2021

Tohle pěkně smrdí . Nic nepodepisuj a jed tam s testem sama . Strýc bude pěkný vycuranek .

autor
14. kvě 2021

Holky, odhadly jste dobře strýce - manipulátor, babičku dal do domova důchodců a vůbec ji nenavštěvoval. My máme rádi Tatry, takže jsme za ní jezdily 4x do roka. Dnes zavolám notářovi - strýc poslala plnou moc emailem i s historii, takže je tam kontakt na notáře, uf.

emamaira
14. kvě 2021

Pokud po tobě chce plnou moc, tak evidentně o tobě notář ví a počítá s tebou v řízení. Zavolej notáři, napis mail, že se chceš účastnit a kdy se máš dostavit k projednání. Nemá to s covidem nic společného, covid nemůže omezit tvoje právo dědit.

ivetz
14. kvě 2021

Na tejto stránke https://zbgis.skgeodesy.sk/mkzbgis/sk/kataster?... zadáš názov obce/mesta, priezvisko tvojej babičky a zistíš, čo všetko vlastnila. Samozrejme mohla mať nehnuteľnosti aj v katastroch iných obcí/miest...

orisek56
14. kvě 2021

Prostě máš strejca klasickou svini. Tohle jsme měli v rodině taky.

autor
14. kvě 2021

Snažila jsem se dnes dovolat notáři, bohužel mi to nikdo nezvedl. Ale nevzdám to, v pondělí to zkusím znovu.

autor
17. kvě 2021

Dnes jsem mluvila s asistentkou notáře a sdělila mi, že mohou volat dědice i ze zahraničí. Díky za postřehy, moc jste mi pomohly!