ORL FN Plzeň Bory. Máte zkušenost?

11. bře 2024

Budu moc ráda za jakékoliv zkušenosti
Čeká mě tam operace. Konkrétně mukotomie, septoplastika a FESS.
Zajímá mě úplně vše. Operovat mě bude MUDr. Sakař.
Kdo máte zkušenosti budu ráda za reakce. Pomohl Vám výkon, jaká byla rekonvalescence....
Děkuji předem za jakoukoliv reakci.

vanesskavan
24. bře 2024

Taky mám jít na operaci v srpnu na sliznici a přepážku a co tak zjistuji tak je to sileny ted tam leží jedna slecna a pry přístup je hroznej vytahování tamponady pry taky je to prý hrozné tak se koukam tak nejak na neco jineho kde by mi to odoperovali zjistim jestli to delaj na Lochotíně

marge_s
24. bře 2024

@vanesskavan neridila bych se podle jedna pani povidala, zkusila bych tech pani vic. Treba jenom potkala nevyspalou sestru a vytahovani tamponady casto proste prijemne neni a “setrne” to nejde 🤷🏾‍♂️ taky muze dramatizovat jako kdyz si lidi vypravi o porodech nebo kolonoskopii 🤣

autor
25. bře 2024

Nečekám, že zákrok a vše kolem bude příjemná záležitost. Spíš mi mě zajímalo, zda se po operaci ulevilo a problémy s opakovanými záněty odezněly.
Co se týče personálu, to člověk musí překousnout, vždy se najde někdo kdo je milejší a naopak. Každý se každému nezavděčí. Jsou to jen lidé, kteří toho mají občas také nad hlavu. Tohle dokážu tolerovat. Spíš očekávám větší empatii od lékařů než od sestřiček.
Co se týče tamponády? Bude se to muset vydržet. Mám obavy spíše s dýcháním pusou. To si moc nedovedu představit. Sice mám nos věčně ucpaný, ale stále s ním dýchám.
@vanesskavan
@marge_s jinak vám oběma děkuji za reakce budu ráda za každou reakci.

autor
25. bře 2024

@vanesskavan máš tedy jít v srpnu také na ORL kliniku na Bory?
Jak dlouho jsi čekala na termín?
Já jsem byla na konzultaci začátkem března a termín mám až 2.1.2025, hrozná doba. Do té doby budu bohužel nemocná ještě několikrát.
Také tě má operovat MUDr. R. Sakař?
Zarezervovala jsem si tam nadstandard, protože to je pro mě další velký strašák, být na pokoji s další osobou.

autor
25. bře 2024

@vanesskavan koukám, že pochážíš z Klatovska. Tam v nemocnici také máte lůžkové ORL oddělení. nechceš tedy zkusit oslovit je?

marge_s
25. bře 2024

Ono zalezi na diagnoze, u nekoho to subjektivne moc neresi, pro nekoho je to fajn definitivni reseni 🤔 nekdo je za tyden v praci, nekdo je dva mesice nepouzitelny 🤷🏾‍♂️ desne individualni
Pristup mas racionalni 👍

autor
25. bře 2024

@marge_s mám zanesené všechny dutiny, hyperplazie sliznice oboustranné, polypy oboustranné a nosní přepážku hnutou do prava.
Bylo mi řečeno 5 dní hospitalizace + další 3 týdny rekonvalescence.
Zánět dutin jsem měla opakovaně po dobu 20 let. Od loňského září už je to hodně omezující. Bolesti hlavy jsou veliké, někdy trvající i 5 dní v kuse. Čich nemám téměř žádný. Imunitu mám oslabenou. Hned vše chytím, hleny mě stékají do krku, často mám bronchitidy, loni bronchopneumonii. A tak je to stále do kola. ATB už ani nemá smysl užívat. Užívám Sinupret, Algifen na bolest, Daseltu na sliznici a stříkáme Vincentku s Nosobecem. Proplachuje dutiny nosní konvičkou a pořídila jsem si domů čističku vzduchu.
Víc už asi proto nemohu nic udělat. Jen čekat a doufat, že budu alespoň pár měsíců bez problémů.

marge_s
25. bře 2024

Jak ti napisu SZ?
Teda jestli muzu?

autor
25. bře 2024

@marge_s
Ano určitě.

vanesskavan
27. bře 2024

Ja byla ted 22 brezna na ORL na borech a hned mi dali papir na operaci a termin mam 28 srpna 🙂 to mate az za dlouho ty brdo a vy jste byla kdy?

vanesskavan
27. bře 2024

Zkoušela jsem se ptat ale pry se do toho nepustí teda pokud myslíš klatovy 🙂

vanesskavan
27. bře 2024

Napíšu soukrome jestli nevadi 🙂

vanesskavan
27. bře 2024

Napiš soukromé nejde mi te otevrit jestli nevadí 🙂

marge_s
27. bře 2024

Mozna jeste navazu na @vanesskavan dobra poznamka-dobre vybirej pracoviste, radsi pockat tam, kde maji co nejvic zkusenosti. Tady v tom jsou opravdu rozdily-mne to zezacatku matlal nejaky patlal a musel jsem co pul roku, protoze to proste neudelal dost “poctive” a presne. Odviji se od toho i poop komplikace (zazila jsem-ne na sobe- unik mozkomisniho moku, holt udelali direcku kam nemeli 🤭 a je to pak zbytecny vopruz)

autor
27. bře 2024

@vanesskavan já se byla objednat k Dr Sakařovi na mukotomie oboustrannou, FESS oboustranné + septoplastika. Bylo mi řečeno, že potřebuje na tento výkon dostatek času. Dřívější termín prostě nebyl. Navíc já vyžadují nadstandardní pokoj. I to možná čekací dobu prodlužuje.
Prý na menší zákroky jsou termíny maximálně do 4 měsíců.

autor
27. bře 2024

@vanesskavan byla jsem se objednat 6.3. 2024

autor
27. bře 2024

@marge_s ano já si právě raději na termín počkám několik měsíců. Vím, že MUDr Sakař je specialista přes problémy s VDN. Možná i proto ta čekací doba je tak dlouhá. Přece jen také ORL ve FN Bory je klinika pro veliký spád pacientů. Životu ohrožující stav to není. Počkám i když otravné a bohužel i bolestivé je to dost.