Šťouchání lékaře do břicha při UTZ vyšetření. Přijde vám to normální?

15. čer 2022

Ahoj, již 2x jsem si přála 3D fotku miminka. Malá je otočná hlavičkou dolů a vždy má před obličejem ručky. Dr. proto ultrazvukem do břicha šťouchá a snaží se malou rozpohybovat. Občas je to až nepříjemné. Přijde vám to normální? Stalo se vám to taky? Jsem z toho dost v rozpacích, aby se s malou něco nestalo. Děkuji

gbp
15. čer 2022

asi by me nenapadlo se nad tim pozastavovat 🤷🏼‍♀️ jak jinak se ma pokusit o to, aby se pohnula 🤷🏼‍♀️ prece ti nevezme cele bricho a nebude s nim klepat. on chce splnit tve prani. pokud ji tak nutne musis mit a nechces se smirit s tim, ze ji proste uvidis az kdyz se narodi, muzes se pokusit sama, aby se pohla 🤷🏼‍♀️ treba si dej neco sladkeho pred vysetrenim. nebo delej nake pohyby. urcite se bych se nebala, ze tim neco doktor udela. voda je nestlacitelna a navic ty se prece taky ruzne hybas a na bricho si urcite obcas zatlacis. a kdyz fotku mit nebudes, tak se zas tolik nestane, ver mi. stejne na zivo je to miminko nejkrasnejsi 😍 a ano, byla sem s prvnim, je si tam podobna, ale s druhym uz jsem nesla, stejne byla hezka tak jedna fotka z deseti 🙈 na ostatnich to mimco bylo proste divne.

daasqua
15. čer 2022

Různí doktoři mi taky šťouchali do břicha, aby se mimčo natočilo tak, jak potřebovali (na kontrolu). Dcera na kontrolách ozev v porodnici na konci těhotenství vždycky prostě spala, i když jsem měla sladké nebo kafe nebo chodila, takže to mi i trošku zavrtěli s tím obřím břichem (a ona pohnula ručkou a zase usnula 😀). U syna si pamatuji, že jednou do něj doktor taky žďouchl, protože na něj vůbec neviděl, a syn (20tt) se potom celou prohlídku s tou ultrazvukovou špachlí pral, bouchal do ní, bojovníček jeden 😀 Nic jim ty doteky neudělali, jsou zdraví. Doktoři vědí, co můžou.
Jinak syn měl u 3D taky vždy ruce před obličejem, to má 90 % mimč, mám dvě takové zhruba fotky, kde je vidět obličej. Dceru nefotili vůbec (neplatila jsem VIP poplatek 3500,-, takže se mnou jedlali jako s póvlem).

emillyhk
15. čer 2022

Mě na prvotrimestrálním screeningu doktor tím ultrazvukem tlačil skoro až na páteř (připadalo mi to tak), protože syn odmítal ukázat obličej. Ve 20.tt se mnou doktorka dělala psí kusy a taky ho nepřesvědčila, aby ukázal tvář. Že je kluk, to ukazoval hrdě, ale obličejík nechtěl, no 🤷‍♀️ Miminko je chráněné, vůbec se nemusíš bát.

cilkat
15. čer 2022

Vím, že my ultrazvuk byl vždycky nepříjemný s tím, že doktor na sondu moc tlačí, případně šťouchá a snaží se vyvolat pohyb. ... Asi bych přemýšlela, jestli mi to stojí za fotku, ale miminku to fakt neublíží... To bych s tím, jakou máme silnici k baráku a jak po ní autobus skáče, nedonosila ani jedno 😉 .

jako_mala_holka
23. čer 2022

Nepřipadá mi to jako něco divného, dělá to můj dr, dělal to i ten předchozí i dr na screeningu... Co by se jako mělo stát?

l01991
23. čer 2022

Jako že by dr.chtěl úmyslně ublížit dítěti?To těžko,prostě hledá správnou polohu pro fotku a ať vidí zda je vše v pořádku... jinak dítě od přístroje dělí břicho,placenta a je v plodové vodě,chráněné je víc než dost.To by tě musel pořadně praštit aby se dítěti něco stalo...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru