Přesnost výpočtu početí. Poradíte?

17. lis 2020

Hezký den,

vzhledem k faktu, že bylo mé těhotenství nečekané a neplanované, se stále snažím nějak dopočítat datumu početí, samozřejmě bych nejraději věděla přesný den! Ale to asi nepujde.
Kalkulačky na googlu -+ 4 dny. Podle doktora zase jinak, použivá gravidometr.
Vím, že 1. den poslední MS byl 25. nebo 26.7.2020 a termín porodu podle 1. trimestrial. vyšetření ( dle všeho nejpřesnější ) mám 4.5.2021. ( U doktora 5.5 nebo 6.5.2021).
Nejde o určení otcovství, jak jsem již byla za tento dotaz málem kamenována na jinem foru 🙂
Děkuji Vám moc.

jakreb
17. lis 2020

Tak sa len držať toho čo uz vieš. Viac sa poradit nedá. Ja napr.pri dcere viem presny den.😀😉 Ale to bolo prvy a jediny krat za 2.5 mesiaca nakolko mal partner zdravotne problemy a ja som akurat vedela že mam plodne dni a ono to vyslo...

rebe
17. lis 2020

Pokud jsi v tom rozmezí měla víckrát sex, tak nemáš šancito zjistit. Přesně to můžeš vědět jen, když víš datum sexu i ovulace. Ale zajímalo by mě, proč tě to tak zajímá.

zoyee
17. lis 2020

Taky jsem měla poslední MS 25.7., k oplodneni došlo 10.8., termín porodu 3.5. Vím to přesně, protože IVF

lachtanice86
17. lis 2020

A vis kdy byly styky?

pincola
17. lis 2020

Holky, mám stejný problém. Podle cyklu termín porodu 21,3. podle screeningu 17.9. a vím, kdy byl ovulační test pozitivní i, kdy jedině jsem mohla otěhotnět. Odpovídá to tomu výpočtu podle cyklu 21.3. tak mi to vypočítala doktorka na začátku těhu i všechny aplikace. Screening ale termín porodu změnil a mé těhotenství vypočítal , jako o 4 dny starší. Potřebovala bych to vědět dost nutně, protože teď se moje mimi zdá každému menší a chodím furt na kontroly. Při zádání do softweru stáří těhu podle cyklu je mimi v tabulkách. Doktorka to zkoušela. Jak doktorka zadá těhu o 4 dny starší, už mimi tabulkové není a musím se furt nervovat kontrolama. Ale Dr. říkala, že se prostě musíme řídit datem podle UTZ. Navíc mě nenechají přenášet, takže pokud neporodím do data porodu podle UTZ bude vyvolávání. A tam by se mi ty 4 dny navíc hodily.

hasara33
17. lis 2020

Ahoj, pokud tě to zajímá kvůli přesnému termínu porodu tak mohu doporučit CRL kalkulačku, kde zadáš lékařem naměřené CRL na UTZ v určitém týdnu těhotenství a ono to to vypočítá přesný termín porodu (možná i početí, nevím už si to nepamatuju) nicméně já to taky ze zvědavosti udělala a přesně na ten datum z kalkulačky jsem začala rodit 🤷‍♀️ i když jsem už vlastně byla po termínu, který určil lékař

pincola
17. lis 2020

@hasara33 Mě právě CRL kalkulačky ukazují to stejné co doktorům, že moje těhu je o 4 dny starší. Buď moje mimi rostlo na začátku rychleji, nebo mám nepřesně změřené CRL. nevím. Vyjede mi to termín porodu o 4 dny dřívě, než podle cyklu. Já se na to ptala doktorky a že vím, kdy jsem otěhotněla a ona říkala, že ví, že to někdy nesedí. Že dokonce mají i pacientky po IVF, kdy je přesná i hodina početí a stejně o 4-5 dní to podle CRL nesedí a že halt v porodnici to můžou a nemusí brát v úvahu ten můj argument, že vím, kdy jsem otěhotněla. A screeningy, že se musí řídit podle CRL, takže pokud moje mimi je menší než by odpovídalo týdnu podle CRL, musím chodit halt na ty kontroly.

Zas někde jinde jsem četla a asi se to tak dělalo dříve, že , když rozdíl mezi termínem podle cyklu a CRL není větší než týden, nechává se termín podle cyklu. Podle mne, tak jsem to měla v minulém těhu. na screeningu něco takového říkali, že jim mimi podle CRL přijde větší, ale že to je o kousek a bude mi platit termín podle cyklu. A s růstem nebyl problém.

Teď mi doktorka udělala screening ve 20tt, zadala termín podle MS, protože jsem neměla ten papír ze screeningu a řekla, že velikost sedí a že vše v pořádku a pro pořádek jí mám pak z domova poslat CRL. Když jsem jí poslala CRL ihned psala, že počítač jí to přehodnotil, mám nějakou hodnotu mimo tabulky a mimi je menší a že to chce kontroly.

barmil
18. lis 2020

Doktorka mi takhle blbym měřením posrala celé těhotenství. Sekla se na začátku, jela podle "poslední MS", jenže já v té době už byla tehu, což odmitla uznat, měřila, aby to potvrdilo její tezi.
Dle jejího jsem mela TP 16.7., dle screeningu, který nešel dokončit, protoze dite nebylo 12+6, ale 14+2, 4.7.a nakonec jsem rodila 19.6., v termínu dle menstruace, kterou jsem já uváděla jako řadnou poslední.
Porodnik se vyjádřil, že to měřila jako prase.

pincola
18. lis 2020

@barmil a to ti měřila tvoje obvodní gyndarka, nebo ve screeningovem centru? Mě v screeningovem centru. Ale já fakt mám ukázkový cyklus 29 dni( žádný kratší) ovulacni test mám 14 DC jak z učebnice, sex byl 14 DC večer ( takže skoro 15DC) a le pidle screeningu je tehu proste o 4 dny starší!

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru