Odběr plodové vody

verumon
20. únor 2019

Ahoj maminky, včera jsem byla s prckem na genetice v 1.trimestru. Podle ultrazvuku je naše krásná holčička naprosto v pořádku,ale během tří hodin od vyšetření mi volali z institutu,že krevní výsledky jsou vyšší než by normálně mělo být. Přesné hodnoty nevím,ale hned mi udělali termín na odběr plodové vody. Někdo kdo v poslední době podstoupil také tuto invazivní metodu?

emamaira
20. únor 2019

Ano, ale z jiného důvodu. Neboli to, trvá to celé asi 15 minut. Spíš si musíš rozhodnout, ohledně rizika potratu, je asi 1% plus u těhotenství, kde už byly komplikace je vyšší. Já jsem žádný problém neměla.

sumitra
20. únor 2019

Ano, bylo to rychle a bolelo to minimalne. Pak jsem tri dny jen lezela, jak mi rekli, a vse bylo ok. Za tu jistotu zdraveho ditete to podle me stoji.

pe_tu_ss_ka
20. únor 2019

@verumon také mám odběr za sebou, ale já na něm byla až ve 26tt po 3D ultrazvuku, kdy se našla menší odstranitelná vývojová vada, tak aby se vyloučili jiné horší (jako Down apod.), protože to co měl malý je většinou přidružená vada... I když jsem měla dosud všechny testy v pořádku a riziko Downova syndromu jsem měla 1:13500, tak jsme to raději podstoupila pro svůj klid, nechtěla jsem být ve stresu po celý zbytek těhotenství... Nakonec to byla jen ta odstranitelná vada, malý měl zúžení tenkého střeva v jednom místě... Všechno už má v pořádku a já mám doma už jinak zdravé 2 měsíční miminko 🙂 takže jestli na odběr, tak za mě ano.. Jinak si to musíš rozhodnout sama.. Mě to za ten klid stálo.. Samozřejmostí je klidový režim několik dní.

verumon
autor
20. únor 2019

@pe_tu_ss_ka moc děkuji, ani minutu jsem neváhala a souhlasila s odběrem. Jen teď ta nejistota než to bude za mnou a budeme mít výsledky

makronka222
20. únor 2019

Byla jsem v gennetu pred par mesici. Byla to rychlovka. Prvni Vysledky po telefonu do 24h. 4dny jsem lezela a sla max na wc. Jinak vse v poho. 🙂

verumon
autor
20. únor 2019

@makronka222 a jaké jste měli výsledky krve?

pe_tu_ss_ka
20. únor 2019

@verumon já byla na genetice na Karlaku a odběr jsem měla U Apolináře.. Byla jsem ve středu a v pátek měla první výsledky a kompletní pak myslím za další týden nebo čtrnáct dní 🙂 úplně tě chápu, já se v úterý před odběrem lehce zhroutila, brečela jsem ne strachy z odběru, ale strachy z výsledků.. Naštěstí mě partner moc podržel a byl silný za nás oba 🙂

pe_tu_ss_ka
20. únor 2019

@verumon držím ti moc palce, aby všechno proběhlo v pořádku a taky aby vše dopadlo dobře.. nejdůležitější je být v klidu (i když to moc nejde)..

verumon
autor
20. únor 2019

Všem moc děkuji. Budu se snažit myslet pozitivně a zůstat v klidu 😊

sarka_86
20. únor 2019

@verumon byla jsem z důvodu špatného prvotrimestralního screeningu na plodovce,bohužel pro nás měla špatný výsledek. Zákrok sám o sobě úplně v pohodě,nepřipouštěla jsem si žádné pochyby tom,že by to mohlo těhotenství ohrozit.

berynka
20. únor 2019

Byla jsem teď u třetího tehotenstvi kvůli pozitivnímu tripple testu.Sla jsem do Gennetu.Mela jsem ještě z jiného důvodu genetickou konzultaci,kde mi vše vysvětlili. Udelali ultrazvuk,odběr samotný nebolel,dr.byla velice zručna a rychla.Prvni výsledky byly do 24hodin a pak za nějakou dobu zbytek.
Ležela jsem doma asi čtyři pet dni.V praci jsem měla nárok na neschopenku.

marketa1218
21. únor 2019

Já se plodovky bojím, v případě, že mi vyjde první screening nějak na hraně, právě třeba podle té krve, bývá to docela časté. Tak si zaplatím ten test z krve co je asi za 12 tis., teď přesně nevím, jak se jmenuje. Na screening jdu příští týden, tak jsem trošku nervozní no. Snad to dopadne dobře.

verumon
autor
22. únor 2019

@marketa1218 jakou hodnotu jste měla?

marketa1218
22. únor 2019

@verumon Já ještě nevím, jak to dopadne, mám jenom odebranou krev, ale to se dozvím příští středu, to jdu na utz na screening. To jenom přemýšlím dopředu, kdyby bylo ještě potřeba řešit dál..

jitulhonza
21. kvě 2019

Byla jsem před 14 lety nevím zda ti pomůžu 🙂 ...ale nemáš se čeho obávat .) sice ti dají podepsat papír, že je při tomto zákroku možnost potratu, ale opravdu se nemáš čeho bát .) já na něm byla, protože jsem měla špatný výsledek z krve ... samotný zákrok není bolestivý, cítila jsem pouze tlak na břicho. lékař vše dělal přes ultrazvuk takže přesně viděl kam se s jehlou dostal.) po té mi řekly, že pokud zavolají do 14 dnů je to špatný a budu muset na potrat a pokud ne tak je vše v pořádku a za 3 týdny u nich převzetí zprávy pro mého gynekologa .) Hlavně se nestresuj bude to dobrý .) !!!!!! 🙂

jitulhonza
21. kvě 2019

Ještě dodám, že před těmi 14 lety nás tam bylo 20 najednou .) a všechny jsme měly špatné výsledky z krve .) a všechny zákrok prodělaly v pořádku 🙂 nehledě na to, že se zdravotnictví za těch dalších 14 dní posunulo ještě víc .) 🙂 za mě vznikl 3D ultrazvuk :D :D

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru